• Advies over voeding en gebitsverzorging
 • Preventie van mondproblemen
 • Fluoridebehandelingen en kiezen sealen
 • Ook op zaterdag geopend

Mondhygiënist Amsterdam West

Heeft u veel last van tandsteen of tandplak of wilt u graag uw vullingen laten polijsten? Maak dan een afspraak met onze mondhygiënist. Naast het weghalen van tandaanslag geeft de mondhygiënist u advies over maatregelen die u zelf kunt treffen voor de juiste mondhygiëne. De focus ligt bij de mondhygiënist op preventieve mondverzorging. U kunt bij de mondhygiënist van iSmile Tandartspraktijk terecht voor de volgende behandelingen en aandoeningen:

Review

“Ik kreeg jarenlang keer op keer gaatjes, maar sinds ik ben overgestapt naar een nieuwe tandarts en de mondhygiënist me tips heeft gegeven over de verzorging van mijn gebit heb ik er helemaal geen last meer van. Ik bleek al jaren verkeerd te poetsen. Gelukkig denken ze bij iSmile goed met je mee.”

Onze mondhygiënist

Leena is de tandarts van iSmile, maar voert ook behandelingen op het gebied van mondhygiëne uit. Dankzij haar expertise en ervaring houdt of krijgt u een gezond gebit. Ook geeft ze graag advies op het gebied van mondverzorging. Zo leert u zelf uw tanden en kiezen gezond te houden.

Meer over Leena Ibrahim

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

Behandelingen mondhygiënist

Waar een tandarts vooral klachten behandelt, richt een mondhygiënist zich juist op het voorkomen van gebits- en mondproblemen. Dit doet ze op verschillende manieren: door het gebit regelmatig goed te reinigen en u te adviseren over de verzorging van uw tanden en kiezen. Lees meer over onze preventieve behandelingen

Tanden sealen

In groefjes in uw tanden en kiezen kunnen bacteriën zich nestelen en gaatjes laten ontstaan. Daarom is het soms nodig – zeker bij opgroeiende kinderen van wie de kiezen net zijn doorgebroken – om te sealen. Een fissuurlak dicht de groefjes en voorkomt zo dat er gaatjes ontstaan. Maak een afspraak bij tandartspraktijk iSmile in Amsterdam West.

Tandsteen en tandplak verwijderen

Tandsteen is een verhard laagje tandplak dat lastig te verwijderen is. Het trekt door de ruwe structuur gemakkelijker bacteriën aan dan het gladde oppervlak van uw tanden. Doordat de bacteriën zich aan tandsteen beter kunnen hechten, ontstaan er eerder gaatjes in uw tanden en kiezen. De mondhygiënist verwijdert tandplak en tandsteen om cariës te voorkomen.

Tandvleesontsteking behandelen

Gezwollen, rood en pijnlijk tandvlees duidt meestal op een tandvleesontsteking. De mondhygiënist van iSmile behandelt uw ontstoken tandvlees. De behandeling is afhankelijk van een beginnende of gevorderde tandvleesontsteking. Maak zo snel mogelijk een afspraak om blijvende schade aan uw gebit en kaakbot te voorkomen.

Fluoride behandeling

In tandpasta zit vaak fluoride, een middel dat uw tanden en kiezen sterker maakt en tandbederf tegengaat. Soms is tandenpoetsen niet voldoende om de kwaliteit van uw gebit te behouden. Dan raadt de mondhygiënist een fluoridebehandeling aan. U krijgt enkele minuten een bitje met fluoridegel in uw mond om de glazuurlaag van uw gebit te versterken.

Advies over eten en mondverzorging

Zoete en zure voedingsmiddelen tasten uw gebit aan. Daarom is het verstandig om hier rekening mee te houden wanneer u gaatjes wilt voorkomen. Houd bijvoorbeeld maximaal zeven eetmomenten per dag aan en drink niet te veel frisdranken en energiedranken. Onze mondhygiënist adviseert u graag over voedingsmiddelen en mondverzorging.

Vullingen polijsten

Vullingen kunnen in de loop der tijd verkleuren. Dan polijst de mondhygiënist deze door er weer een wit laagje over aan te brengen. In andere gevallen wordt de vulling ruw, waardoor er tandplak aan blijft zitten. Door de vulling te polijsten, zorgt de tandarts ervoor dat deze bacteriën verdwijnen en niet veranderen in hardnekkige tandsteen.

Kosten mondhygiëniste

De kosten voor preventieve behandelingen in 2020 vindt u in het schema hieronder. Heeft u een andere behandeling nodig? Informeer dan bij uw tandarts naar de tarieven.

Behandeling Kosten
Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten € 13,07
Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten € 13,07
Gebitsreiniging, per vijf minuten € 13,07
Fluoride behandeling € 14,58

Veelgestelde vragen over mondhygiëne

Wat kan ik zelf doen om gaatjes te voorkomen?

Een goede mondverzorging voorkomt veel mondproblemen, zoals gaatjes, tandvleesontstekingen en verkleuring van uw tanden. Er zijn gelukkig een heleboel dingen die u zelf kunt doen om uw gebit gezond en mooi te houden.

 • Tweemaal per dag uw tanden poetsen, bij voorkeur met een elektrische tandenborstel.
 • Elke dag uw gebit schoonmaken met een rager, tandenstoker of flosdraad.
 • Zure voedingsmiddelen als energiedranken en citrusvruchten beperken.
 • Zoete voedingsmiddelen als snoep, koekjes en frisdranken beperken.
 • Stoppen met roken.

Voor meer tips maakt u een afspraak bij de mondhygiënist van iSmile in Amsterdam West.

Ik ben nog nooit naar de mondhygiënist geweest. Is dat wel nodig?

Over het algemeen raden we patiënten aan om tweemaal per jaar de mondhygiënist te bezoeken. Bij onze tandartspraktijk voert de tandarts ook behandelingen op het gebied van mondhygiëne uit. U hoeft hier bij ons daarom geen aparte afspraak voor te maken.

Betaal ik extra voor de mondhygiënist?

Mondhygiëne valt niet onder de reguliere controle, dus hier worden extra kosten voor in rekening gebracht. U kunt het bij ons aangeven wanneer u dit niet wilt. De mondhygiënist bespreekt dan met u welke handelingen ze wil uitvoeren en of u hiermee akkoord gaat. Bekijk de kosten van mondhygiëne.

Heb ik een verwijzing nodig voor een mondhygiënist?

U heeft geen verwijzing nodig van de tandarts om een afspraak te maken bij de mondhygiënist. De tandarts kán u wel doorverwijzen.

Bereikbaarheid

Onze klanten geven aan heel tevreden te zijn met de ligging van onze praktijk. Dat komt omdat we in het hart van Amsterdam West te vinden zijn. Bezoekt u onze praktijk met het openbaar vervoer? Stap dan uit op het treinstation Amsterdam Sloterdijk. U kunt vanaf het station de volgende trams en bussen pakken:

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Komt u liever met de auto in plaats van het openbaar vervoer? Parkeren dan op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage.

Afspraak maken bij de mondhygiënist in Amsterdam West

Voor advies over het onderhouden van uw gebit of het specialistisch laten reinigen van uw tanden en kiezen maakt u een afspraak bij de mondhygiënist van iSmile. Bel of mail ons.

Openingstijden

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2020 | Sitemap | Contact