Klantwaarderingen:

Nieuws

Hoe poets ik mijn tanden het beste?

Het is hartstikke belangrijk dat u ten minste twee keer per dag, twee minuten lang, uw tanden poetst. Tandenpoetsen helpt bij het verwijderen van tandplak en voedingsresten op en tussen uw tanden. Het is dus essentieel om op de juiste manier uw tanden te poetsen om uw gebit in topconditie te houden. In dit artikel bespreken we de beste manier om uw tanden te poetsen met de ouderwetse borstel en de elektrische variant.

Tips bij angst voor de tandarts

Heeft u last van tandartsangst en bent u al jarenlang niet naar de tandarts geweest? Veel mensen hebben dit probleem ook. In Nederland zijn er naar schatting 800.000 mensen met een fobie voor de tandarts. Het is dus helemaal niet zo raar dat u angstig bent tegenover de tandarts: bijna één op de twintig Nederlanders kampt met dit probleem. Hoe komt het dat zoveel mensen bang zijn voor de tandarts? En is hier iets aan te doen?

Hoe verbeter ik mijn mondgezondheid?

Uw mond is van groot belang voor uw algehele gezondheid. Alles wat u eet of drinkt heeft invloed op de hoeveelheid bacteriën en tandplak die aanwezig zijn. Bij iSmile Tandartspraktijk willen we graag dat uw mond in topconditie is. Hierom hebben we 5 tips voor u om uw mondgezondheid te verbeteren.

Alles over tandenpoetsen

Waarschijnlijk had u er als kind een hekel aan en (hopelijk) is het inmiddels onderdeel van uw dagelijkse routine: tandenpoetsen. Zoals u weet is een goede mondhygiëne belangrijk. Om u hierin te ondersteunen, geven we antwoord op de meestgestelde vragen over tandenpoetsen. Zo vindt u hier het antwoord op vragen als: waarom is tandenpoetsen belangrijk, wanneer moet ik mijn tanden poetsen en hoe moet ik mijn tanden poetsen?

Wat te doen tegen een slechte adem?

Het is zowel voor u als voor uw omgeving erg vervelend wanneer u last heeft van een slechte adem. Door negatieve reacties of de angst hiervoor kan een slechte adem invloed hebben op uw zelfverzekerdheid. Daarnaast kan een slechte adem duiden op gezondheidsproblemen in uw mond. We adviseren dan ook om een slechte adem direct aan te pakken. Wat zijn de symptomen van een slechte adem? Wat een slechte adem nog vervelender maakt, is dat het moeilijk is om een slechte adem bij uzelf te constateren.

Do’s en don’ts voor witte tanden

Iedereen kent het wel, die mooie stralende witte glimlach die vaak in tv-reclames en bij celebrities voorkomen. Misschien bent u zelf wel met zulke mooie witten tanden gezegend, maar wellicht is een stralende glimlach tot nu toe alleen een droom geweest. Wilt u ook een mooie witte lach? Lees dan onze do’s en don’ts voor witte tanden. Do’s Tanden poetsen Dit is eigenlijk een inkoppertje, maar helaas onderschatten sommige nog steeds hoe belangrijk het is om de tanden twee keer per dag voor minimaal twee minuten te poetsen. Elke dag van de week.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

U heeft er vast wel eens iets over gehoord: een wortelkanaalbehandeling. Maar wat is het eigenlijk en wat houdt zo’n behandeling in? Bij iSmile Tandartspraktijk vertellen u graag meer over een wortelkanaalbehandeling. De kroon en de wortel van uw tanden Uw tanden en kiezen bestaan uit een kroon en verschillende wortels.

Fabels rondom tanden bleken

Tanden bleken is de laatste jaren enorm populair geworden. Het is daarom ook logisch dat er veel vragen over dit onderwerp worden gesteld aan onze tandartsen. We vertellen u graag een aantal fabels die rondom het bleken van tanden ontstaan zijn en leggen uit waarom ze niet waar zijn. Tanden bleken zorgt voor gevoelige tanden Wanneer u uw tanden net heeft laten bleken, kunnen ze wat gevoelig aanvoelen. Geen zorgen, dit gevoel is slechts van korte duur.

Tandenknarsen: oorzaken en gevolgen

U heeft er vast wel eens van gehoord, mensen die in hun slaap tandenknarsen. Een op de drie Nederlanders heeft hier last van. Maar wat is tandenknarsen, wat is de oorzaak, wat zijn de gevolgen en hoe zorgt u ervoor dat uw gebit er niet onder lijdt? We vertellen u er graag alles over. Bruxisme Bruxisme is de verzamelnaam voor tandenknarsen en kaakklemmen. Wist u dat tandenknarsen een van de meest voorkomende parasomnieën in Nederland is? Veel mensen hebben vaak niet door dat ze tandenknarsen tijdens hun slaap.

Naar de tandarts met een kind: 4 handige tips

Voor een jong kind kan een eerste tandartsbezoek best wel spannend zijn, dat begrijpen we bij iSmile Tandartspraktijk heel erg goed. Gelukkig weten onze tandartsen precies hoe we uw kindje op zijn of haar gemak kunnen stellen. We spreken namelijk in begrijpelijke taal, zorgen ervoor dat we elke stap duidelijk aan uw kindje uitleggen en nemen echt de tijd om hem of haar te laten wennen aan een tandartsbezoek. Tips om uw kind goed voor te bereiden op een eerste tandartsafspraak Het team van iSmile Tandartspraktijk heeft 4 tips en tricks verzameld die ervoor zorgen dat u en uw kindje goed voorbereid zijn op het eerste tandartsbezoek. Tip 1: speel voor tandarts met een speelgoed tandartskoffertje Koop een tandartskoffertje met tandartsonderdelen erin en speel alsof u de tandarts bent.
Getoond 1–10 van 1912
© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact