Nieuws

10 tips voor een gezonde kindermond

Tien tips om te zorgen dat het gebit van jouw kind gaaf blijft. Geef kleine kinderen geen flesjes met (zoete) drankjes (fris, (aangelengde) vruchtensappen) Drink een glas of fles in 1 keer leeg en neem na een zoet drankje een glas water.

Neuspeuteren goed voor gebit

Hoe vies het ook klinkt, in je neuspeuteren zou de gezondheid van je gebit nog wel eens ten goede kunnen komen. Onderzoekers van Harvard University hebben namelijk bevonden dat het opeten van de snotjes nog wel eens gezond zou kunnen zijn.

Tandartsen in actie tegen borende hygiënisten

Alle ongeveer 9.000 tandartsen van Nederland krijgen donderdag een oproep in de bus om stagiaires mondhygiëne niet langer te leren hoe ze met name gaatjes moeten boren. Die komt van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en is een reactie op de plannen van minister Bruno Bruins van Medische Zorg om mondhygiënisten de zelfstandige bevoegdheid te geven om onder meer te boren.

Sporten als remedie tegen tandartsfobie

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat het beoefenen van een lichte sport vlak voor een tandartsafspraak patiënten met ernstige tandartsenfobie zou kunnen helpen. Patiënten die op een gemiddelde snelheid 30 minuten lang wandelden voor een afspraak gaven aan significant minder angstig te zijn voor, tijdens en na een tandartsafspraak.

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact