Nieuws

Fabels rondom tanden bleken

Tanden bleken is de laatste jaren enorm populair geworden. Het is daarom ook logisch dat er veel vragen over dit onderwerp worden gesteld aan onze tandartsen. We vertellen u graag een aantal fabels die rondom het bleken van tanden ontstaan zijn en leggen uit waarom ze niet waar zijn. Tanden bleken zorgt voor gevoelige tanden Wanneer u uw tanden net heeft laten bleken, kunnen ze wat gevoelig aanvoelen. Geen zorgen, dit gevoel is slechts van korte duur.

Tandenknarsen: oorzaken en gevolgen

U heeft er vast wel eens van gehoord, mensen die in hun slaap tandenknarsen. Een op de drie Nederlanders heeft hier last van. Maar wat is tandenknarsen, wat is de oorzaak, wat zijn de gevolgen en hoe zorgt u ervoor dat uw gebit er niet onder lijdt? We vertellen u er graag alles over. Bruxisme Bruxisme is de verzamelnaam voor tandenknarsen en kaakklemmen. Wist u dat tandenknarsen een van de meest voorkomende parasomnieën in Nederland is? Veel mensen hebben vaak niet door dat ze tandenknarsen tijdens hun slaap.

Naar de tandarts met een kind: 4 handige tips

Voor een jong kind kan een eerste tandartsbezoek best wel spannend zijn, dat begrijpen we bij iSmile Tandartspraktijk heel erg goed. Gelukkig weten onze tandartsen precies hoe we uw kindje op zijn of haar gemak kunnen stellen. We spreken namelijk in begrijpelijke taal, zorgen ervoor dat we elke stap duidelijk aan uw kindje uitleggen en nemen echt de tijd om hem of haar te laten wennen aan een tandartsbezoek. Tips om uw kind goed voor te bereiden op een eerste tandartsafspraak Het team van iSmile Tandartspraktijk heeft 4 tips en tricks verzameld die ervoor zorgen dat u en uw kindje goed voorbereid zijn op het eerste tandartsbezoek. Tip 1: speel voor tandarts met een speelgoed tandartskoffertje Koop een tandartskoffertje met tandartsonderdelen erin en speel alsof u de tandarts bent.

Waarom tussen uw tanden en kiezen reinigen?

Wist u dat u met alleen tandenpoetsen niet uw gehele gebit reinigt? Dit komt omdat u met uw tandenborstel lastig of zelfs helemaal niet bij moeilijk te bereiken plekken in uw mond komt. En juist deze plekken zijn essentieel om te reinigen, omdat hier sneller voedselresten blijven zitten en tandplak ontstaat. Dat kan ervoor zorgen dat u gebitsproblemen krijgt zoals gaatjes, ontstoken tandvlees of een slechte adem. De oplossing? Die is simpel. Door minimaal 1 keer per dag vóór het tandenpoetsen tussen uw tanden en kiezen te reinigen, zorgt u ervoor dat u ook de moeilijk bereikbare plekken van uw gebit goed schoon houdt.

Gebitsverzorging tijdens uw zwangerschap: 5 vragen

Een zwangerschap brengt veel veranderingen in uw lichaam met zich mee. Uiteraard groeit uw buik, maar wist u dat sommige vrouwen tijdens hun zwangerschap te maken krijgen met vervelende tand- en gebitsproblemen? We geven u graag antwoord op de 5 meestgestelde vragen rondom het gebit en een zwangerschap. 1: Wat is het verband tussen een zwangerschap en gebitsproblemen? Wanneer u zwanger bent en u last krijgt van uw tanden of tandvlees, heeft dit vaak een van de volgende oorzaken: Bij zwangere vrouwen verandert de hormoonsamenstelling in het lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat uw eetpatroon ook verandert. Zo kunt u bijvoorbeeld meer zin hebben in producten die veel suiker bevatten.

Wat zijn de oorzaken van bloedend tandvlees?

Bloedend tandvlees is heel vervelend en kan bovendien ook behoorlijk zeer doen. Wanneer uw tandvlees begint te bloeden bij een lichte aanraking door bijvoorbeeld een tandenborstel, is het zaak een afspraak te maken bij iSmile Tandartspraktijk. Tandvlees hoort namelijk nooit te bloeden bij het tandenpoetsen. Wat veroorzaakt bloedend tandvlees? Bloedend tandvlees kan door verschillende dingen veroorzaakt worden, maar vaak is het zo dat tandsteen en tandplak niet op tijd worden verwijderd. Bloedend tandvlees is een indicatie voor een (beginnende) tandvleesontsteking.

Tips voor na het trekken van verstandskiezen

Het laten verwijderen van verstandskiezen is iets waar veel mensen tegenop zien.  Sommige mensen krijgen al rillingen bij de verdoving en andere kijken vooral op tegen de nazorgperiode. Wanneer u uw verstandskiezen laat trekken bij iSmile Tandartspraktijk zorgen we ervoor dat de behandeling zo aangenaam mogelijk is.

Hoe vaak moet ik mijn tandenborstel vervangen?

Ons gebit is een belangrijk onderdeel van ons gezicht. Daarom doen we er ook alles aan hem zo goed mogelijk te verzorgen. We poetsen onze tanden met een tandenborstel en flossen erop los. Onze tanden zijn dus vaak goed schoon, maar hoe zit dat met onze tandenborstels? Hoe vaak en waarom moeten we die eigenlijk vervangen? De tandartsen bij iSmile Tandartspraktijk leggen het u graag uit. Een goede tandenborstel voorkomt mondproblemen Dat een goede mondgezondheid belangrijk is voor het voorkomen van gaatjes en ontstekingen is over het algemeen bekend.

10 tips voor een gezonde kindermond

Tien tips om te zorgen dat het gebit van jouw kind gaaf blijft. Geef kleine kinderen geen flesjes met (zoete) drankjes (fris, (aangelengde) vruchtensappen) Drink een glas of fles in 1 keer leeg en neem na een zoet drankje een glas water.

Neuspeuteren goed voor gebit

Hoe vies het ook klinkt, in je neuspeuteren zou de gezondheid van je gebit nog wel eens ten goede kunnen komen. Onderzoekers van Harvard University hebben namelijk bevonden dat het opeten van de snotjes nog wel eens gezond zou kunnen zijn.

Getoond 1–10 van 1212
© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact