Nieuws

Wat zijn de oorzaken van bloedend tandvlees?

Bloedend tandvlees is heel vervelend en kan bovendien ook behoorlijk zeer doen. Wanneer uw tandvlees begint te bloeden bij een lichte aanraking door bijvoorbeeld een tandenborstel, is het zaak een afspraak te maken bij iSmile Tandartspraktijk. Tandvlees hoort namelijk nooit te bloeden bij het tandenpoetsen. Wat veroorzaakt bloedend tandvlees? Bloedend tandvlees kan door verschillende dingen veroorzaakt worden, maar vaak is het zo dat tandsteen en tandplak niet op tijd worden verwijderd. Bloedend tandvlees is een indicatie voor een (beginnende) tandvleesontsteking.

Tips voor na het trekken van verstandskiezen

Het laten verwijderen van verstandskiezen is iets waar veel mensen tegenop zien.  Sommige mensen krijgen al rillingen bij de verdoving en andere kijken vooral op tegen de nazorgperiode. Wanneer u uw verstandskiezen laat trekken bij iSmile Tandartspraktijk zorgen we ervoor dat de behandeling zo aangenaam mogelijk is.

Hoe vaak moet ik mijn tandenborstel vervangen?

Ons gebit is een belangrijk onderdeel van ons gezicht. Daarom doen we er ook alles aan hem zo goed mogelijk te verzorgen. We poetsen onze tanden met een tandenborstel en flossen erop los. Onze tanden zijn dus vaak goed schoon, maar hoe zit dat met onze tandenborstels? Hoe vaak en waarom moeten we die eigenlijk vervangen? De tandartsen bij iSmile Tandartspraktijk leggen het u graag uit. Een goede tandenborstel voorkomt mondproblemen Dat een goede mondgezondheid belangrijk is voor het voorkomen van gaatjes en ontstekingen is over het algemeen bekend.

10 tips voor een gezonde kindermond

Tien tips om te zorgen dat het gebit van jouw kind gaaf blijft. Geef kleine kinderen geen flesjes met (zoete) drankjes (fris, (aangelengde) vruchtensappen) Drink een glas of fles in 1 keer leeg en neem na een zoet drankje een glas water.

Neuspeuteren goed voor gebit

Hoe vies het ook klinkt, in je neuspeuteren zou de gezondheid van je gebit nog wel eens ten goede kunnen komen. Onderzoekers van Harvard University hebben namelijk bevonden dat het opeten van de snotjes nog wel eens gezond zou kunnen zijn.

Tandartsen in actie tegen borende hygiënisten

Alle ongeveer 9.000 tandartsen van Nederland krijgen donderdag een oproep in de bus om stagiaires mondhygiëne niet langer te leren hoe ze met name gaatjes moeten boren. Die komt van de Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) en is een reactie op de plannen van minister Bruno Bruins van Medische Zorg om mondhygiënisten de zelfstandige bevoegdheid te geven om onder meer te boren.

Sporten als remedie tegen tandartsfobie

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat het beoefenen van een lichte sport vlak voor een tandartsafspraak patiënten met ernstige tandartsenfobie zou kunnen helpen. Patiënten die op een gemiddelde snelheid 30 minuten lang wandelden voor een afspraak gaven aan significant minder angstig te zijn voor, tijdens en na een tandartsafspraak.

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact