Klantwaarderingen:

Naar de tandarts met een kind: 4 handige tips

30 September, 2021 09:44

Voor een jong kind kan een eerste tandartsbezoek best wel spannend zijn, dat begrijpen we bij iSmile Tandartspraktijk heel erg goed. Gelukkig weten onze tandartsen precies hoe we uw kindje op zijn of haar gemak kunnen stellen. We spreken namelijk in begrijpelijke taal, zorgen ervoor dat we elke stap duidelijk aan uw kindje uitleggen en nemen echt de tijd om hem of haar te laten wennen aan een tandartsbezoek.

Tips om uw kind goed voor te bereiden op een eerste tandartsafspraak

Het team van iSmile Tandartspraktijk heeft 4 tips en tricks verzameld die ervoor zorgen dat u en uw kindje goed voorbereid zijn op het eerste tandartsbezoek.

Tip 1: speel voor tandarts met een speelgoed tandartskoffertje

Koop een tandartskoffertje met tandartsonderdelen erin en speel alsof u de tandarts bent. Laat ook uw kindje met de voorwerpen spelen door de rollen om te draaien. Uw kindje is in dit geval de tandarts en u de patiënt. Zo went uw kindje aan de situatie en ziet zij of hij het meer als iets leuks in plaats van iets om zenuwachtig van te worden.

Tip 2: neem uw kind mee naar uw eigen afspraak

Heeft u binnenkort zelf al een tandartsafspraak bij ons ingepland? Vertel uw kindje hier dan over en neem hem of haar mee zodat de behandelkamer tijdens zijn of haar afspraak geen enge plek meer is. Tijdens uw afspraak legt onze tandarts uit wat hij of zij doet en laat de apparaten zien. Dit zorgt voor herkenning wanneer uw kindje zelf voor het eerst in de tandartsstoel zit.

Tip 3: vertel uw kind waarom tandenpoetsen voor de afspraak belangrijk is

Natuurlijk is het belangrijk dat u de tanden van uw kindje twee keer per dag poetst met een tandpasta die geschikt is voor zijn of haar leeftijd, zo ook op de dag van de afspraak. Vertel uw kindje op de dag van de afspraak dat het belangrijk is dat de mond schoon is voordat u naar de afspraak komt.

Tip 4: neem de favoriete knuffel mee

Kinderen hebben vaak een favoriete knuffel. Vraag daarom ook of uw kindje de knuffel mee wil nemen naar de afspraak, dit maakt de afspraak al minder eng.

Tandartsafspraak maken bij iSmile Tandartspraktijk

Een afspraak maken met een tandarts is geen verplichting, maar we adviseren sterk het gebit van uw kindje twee keer per jaar te laten controleren. We raden aan om al vanaf de leeftijd van 2 jaar een tandartsafspraak te maken. Zo voorkomt u dat uw kind vroeg gaatjes krijgt. Woont u in Amsterdam West? Dan kunt u een afspraak maken in onze vestiging via 020-2184257 of mail ons via info@ismiletandartsprakijk.nl. Wanneer u in de buurt van Amsterdam Zuid woont maakt u een afspraak via 020-6751389 of stuurt u ons mail via lutmastraat@ismiletandartspraktijk.nl.

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact