Klantwaarderingen:

Tips bij angst voor de tandarts

11 April, 2022 11:17

Heeft u last van tandartsangst en bent u al jarenlang niet naar de tandarts geweest? Veel mensen hebben dit probleem ook. In Nederland zijn er naar schatting 800.000 mensen met een fobie voor de tandarts. Het is dus helemaal niet zo raar dat u angstig bent tegenover de tandarts: bijna één op de twintig Nederlanders kampt met dit probleem. Hoe komt het dat zoveel mensen bang zijn voor de tandarts? En is hier iets aan te doen?

Wat is de oorzaak van tandartsangst?

Angst voor de tandarts vindt bijna altijd zijn oorsprong in de jeugd. Veel mensen die bang zijn voor de tandarts hebben een nare ervaring gehad in hun jeugd of kregen de angst mee vanuit de opvoeding. De angst die ze hiermee opbouwen, verdwijnt ook niet zomaar. Het is belangrijk dat u op zoek gaat naar een gespecialiseerde angsttandarts. Bij iSmile Tandartspraktijk vindt u zo een tandarts. We hebben namelijk vaak met angstpatiënten te maken, bijna op dagelijkse basis. We leggen u stap voor stap uit wat we gaan doen en als het u even te veel wordt, dan stoppen we de behandeling, zodat u tot rust kunt komen. We doen niets ongevraagd en nemen langer de tijd voor afspraken met angstige patiënten.

Tandartsangst voorkomen

Voor kinderen is het essentieel dat ze vroeg en op een positieve manier in aanraking komen met de tandarts om te voorkomen dat ze tandartsangst ontwikkelen. U kunt dit doen door uw kind een keertje mee te nemen naar een periodieke controle. Zo kan uw kind direct kennismaken met het proces dat hoort bij de controles en voelt het direct vertrouwd, zodra het tijd is voor de eerste keer. Zorg ervoor dat het bezoek normaal voelt en het zal in de toekomst de drempel wegnemen om naar de tandarts te gaan.

Overleg met uw tandarts

Wat de oorzaak van uw angst om naar de tandarts te gaan ook is, praat erover met uw tandarts. Het is essentieel dat we weten van uw angst, zodat we er rekening mee kunnen houden bij de behandeling. Als een tandarts weet van de problemen die u ondervindt, zal hij ervoor zorgen dat u zich meer op uw gemak voelt. Soms helpt het om bijvoorbeeld even mee te kijken met wat er met uw gebit gebeurt of een verdoving toedienen, wanneer de angst vanuit de pijn komt. Geef het vooral op tijd aan en laat uw angst niet overwinnen.

Heeft u hulp nodig bij uw angst?

Wilt u toch graag naar de tandarts, ondanks uw angst? Kom dan langs bij de angsttandarts bij iSmile Tandartspraktijk. Neem contact met ons op door te bellen naar 020 675 1389. Het is natuurlijk ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@ismile-tandartspraktijk.nl. We helpen graag uw ervaring met de tandarts te verbeteren.

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact