• De angsttandarts neemt uitgebreid de tijd voor u
 • Zeer vriendelijke omgang en relaxte sfeer
 • De behandeling wordt stap voor stap uitgelegd
 • Behandeling onder narcose of met lachgas is mogelijk

Angsttandarts in Amsterdam-West: iSmile

De angst tandarts in Amsterdam-West is speciaal voor patiënten die bang zijn voor de tandarts. Uit onderzoek is gebleken dat dit maar liefst 40% van de Nederlanders is. Speciaal voor deze mensen hebben wij angsttandartsen in dienst die u op uw gemak stellen gedurende de behandeling. Onze vriendelijke en professionele tandartsen vertellen voorafgaand en tijdens de behandeling wat er gaat gebeuren gedurende de controle of specifieke behandeling. Hierbij staat persoonlijke aandacht voor u als patiënt centraal. Daarnaast bieden wij de volgende unieke behandelmethodes:

 • Lachgassedatie
 • Lichte narcose
 • Rustgevende pillen

Met behulp van lachgas voelt u zich rustig en ontspannen, wat prettig is voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Het gas kan voorafgaand aan de behandeling toegediend worden bij volwassen en kinderen. Hierbij kunt u denken aan kleine ingrepen zoals het vullen van een gaatje, maar ook aan grote en gecompliceerde behandelingen zoals het verwijderen van verstandskiezen en implanteren. Voor extreem angstige patiënten is een lichte narcose een goede optie. Met behulp van een licht narcosemiddel wordt u in slaap gehouden onder toezicht van een ervaren anesthesioloog. Tijdens de narcose voert onze tandarts de behandeling uit, waarna u rustig kunt bijkomen van de ingreep.

Recensie

‘Leena Ibrahim is bijzonder vriendelijk en zeer belangstellend. Ze neemt uitgebreid de tijd om alles duidelijk uit te leggen aan mijn zoontje en stelt hem op zijn gemak. De afspraken ervaar ik iedere keer als erg prettig.’ – Joëlle Bus

Over Leena Ibrahim

Meer weten over Leena Ibrahim en ons team? Kijk dan hier!

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 475 0741
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

Preventieve behandelingen voor kids

Om te voorkomen dat uw kinderen gaatjes krijgen, is een goede mondhygiëne van groot belang. Naast goed poetsen en het vermijden van zoete drankjes en etenswaren biedt de kindertandarts twee preventieve behandelingen: sealen en een fluoridebehandeling.

Tanden en kiezen sealen

Om te voorkomen dat uw kinderen op een jonge leeftijd gaatjes krijgen, wordt het gebit geseald. De kindertandarts sealt het gebit door boven op de kiezen een dun laagje kunsthars of fluoridehoudend cement te plaatsen. Hierdoor kunnen er geen bacteriën of voedselresten achterblijven in de diepe groeven van de kiezen. De kindertandarts zal in de volgende situaties aanraden om het gebit te sealen:

 • Het glazuur is niet sterk genoeg

Bij pas doorgekomen tanden en kiezen zien wij vaak dat het glazuur zwak is. Om te voorkomen dat er gaatjes ontstaan, wordt het glazuur beschermd door middel van een extra laagje kunsthars.

 • De kiezen bevatten zeer diepe groeven

Blijvende tanden en kiezen kunnen diepe groeven en putjes in de kauwvlakken bevatten. Dit is een broeiplaats voor bacteriën, doordat voedselresten hier vaak achterblijven. Zelfs wanneer u het gebit van uw kind goed poetst, is het niet voldoende om dit te voorkomen. De groeven zijn namelijk te diep om goed te reinigen met een tandenborstel.

 • Uw kind heeft een verhoogde kans op gaatjes

Wanneer uw kindje niet goed poetst of veel eetmomenten op een dag heeft, kan de kindertandarts vaststellen dat uw kind een verhoogde kans op gaatjes heeft. Om cariës te voorkomen, wordt het gebit geseald.

Fluoridebehandeling

Fluoride zorgt ervoor dat tanden en kiezen minder gevoelig zijn voor bacteriën. Om te voorkomen dat uw kind gaatjes krijgt, is het daarom belangrijk om het gebit te poetsen met een tandpasta die fluoride bevat. Te veel fluoride is echter niet goed voor de tanden en kiezen. Het Ivoren Kruis heeft daarom een advies opgesteld voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën:

 • Kinderen tussen de 0 en 1 jaar oud: wanneer de eerste tand doorbreekt, dient u deze één keer per dag te poetsen met een speciale peutertandpasta die fluoride bevat.
 • Kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud: poets de tanden twee keer per dag met de fluoride bevattende peutertandpasta.
 • Kinderen van 5 jaar en ouder: poets de tanden twee keer per dag met fluoridetandpasta voor volwassenen.

In de meeste gevallen is goed poetsen met een fluoridehoudende tandpasta voldoende tegen cariës. Wanneer uw kindje ondanks de goede mondhygiëne veel last heeft van gaatjes, kan de kindertandarts ervoor kiezen om een fluoridebehandeling uit te voeren. Met behulp van de behandeling worden de tanden en kiezen sterker en minder gevoelig voor gaatjes.

3 tips om uw kindje aan de tandarts te laten wennen

Voor de meeste kinderen is een bezoekje aan de tandarts spannend. Helemaal wanneer het de eerste keer is. Om ervoor te zorgen dat uw kind niet tegen de halfjaarlijkse bezoekjes op gaat zien, geven wij u drie tips om uw zoon of dochter aan de tandarts te laten wennen.

Het intakegesprek

Het intakegesprek bij iSmile is vergelijkbaar met een kennismakingsgesprek. Tijdens het eerste tandartsbezoek worden er dan ook geen behandelingen uitgevoerd, maar vindt er alleen een controle plaats. Op deze manier kunt u de tandarts leren kennen en weet u zeker dat er niets gaat gebeuren waar u bang voor bent. Daarnaast krijgt de angst tandarts een duidelijk beeld van uw gebit, waarna een behandelplan opgesteld kan worden.

Indien u angstig bent voor bijvoorbeeld een van de tandartsgereedschappen vragen wij u om dit van tevoren aan te geven, zodat de angsttandarts hier rekening mee kan houden. Daarnaast is het mogelijk om een teken af te spreken (bijvoorbeeld een hand omhoog), waardoor het duidelijk wordt dat het u te veel wordt. Zodra de tandarts of assistente dit ziet, weten zij dat er een pauze ingelast moet worden. Wij houden u gedurende de behandeling echter goed in de gaten en nemen voldoende pauzes om ervoor te zorgen dat de behandeling een comfortabele ervaring is.

De behandeling

Tijdens het kennismakingsgesprek heeft u de tandarts en de assistente ontmoet, maar een behandeling kan met name voor angstige patiënten spannend blijven. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, hebben wij rustgevende pillen. Indien u merkt dat de zenuwen opkomen, raden wij aan om ademhalingsoefeningen te doen om te kalmeren. Adem hiervoor diep in door uw neus en blaas vervolgens rustig uit via uw mond. Daarnaast ervaren veel patiënten het als prettig wanneer zij hun eigen muziek bij zich hebben. Wij raden u daarom aan om uw oordopjes mee te nemen, zodat u naar uw favoriete muziek kunt luisteren.

Tevens werken wij met twee unieke methoden om de behandeling zo pijnloos mogelijk te maken: lachgassedatie en lichte narcose. Bij lachgassedatie krijgen kinderen en volwassen door middel van een neusmasker een mix van zuurstof en lachgas, waardoor men kalm en rustig wordt. U blijft bij bewustzijn, maar u voelt zich ontspannen en licht. Indien u extreem angstig bent, kan de behandeling worden uitgevoerd onder een lichte narcose. Hiervoor werken wij met de beste anesthesiologen van Nederland. Na de tandartsbehandeling bieden wij u de gelegenheid om rustig bij te komen, waarna u onder begeleiding van iemand naar huis kunt. Wij hanteren de laagste prijs van Nederland voor een behandeling onder narcose

Voor meer vragen of informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

Het vervolgtraject

Indien u voor de eerste keer naar de tandarts bent geweest of wanneer u een behandeling hebt ondergaan, kunt u daarna iets leuks gaan doen. Op deze manier drukt het bezoek aan de tandarts niet de stempel op de dag, maar heeft u iets positiefs om naar uit te kijken. Daarnaast raden wij u aan om direct na de behandeling een nieuwe afspraak in te plannen, zodat u een stok achter de deur heeft om opnieuw langs te komen.

Tarieven kindertandarts

Consultatie en diagnostiek

Behandeling Tarief
Periodieke controle € 21,-
Uitgebreid onderzoek t.b.v. opstellen en vastleggen behandelplan € 99,46

Maken en/of beoordelen foto’s

Behandeling Tarief
Kleine röntgenfoto € 15,47
Kaakoverzichtsfoto € 66,31

Preventieve mondzorg

Behandeling Tarief
Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten € 12,39
Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten € 12,39
Fluoridebehandeling, methode I € 12,39
Fluoridebehandeling, methode II € 22,10

Vergoeding van tandartsbehandelingen voor kinderen

Tandheelkundige behandelingen zoals periodieke controles, het vullen van gaatjes en preventiebehandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Beugels en kroon- en brugwerk worden echter niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, worden deze in de meeste gevallen wel vergoed. Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoeding van tandartsbehandelingen voor uw kind.

Maak een afspraak bij de kindertandarts

Maak direct een afspraak bij de kindertandarts. Neem contact op door te bellen naar 020 475 0741 of stuur een e-mail naar info@ismile-tandartspraktijk.nl. De tandartspraktijk in Amsterdam-West is op de volgende tijdstippen bereikbaar:

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.15 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2019 | Sitemap | Contact