• De angsttandarts neemt uitgebreid de tijd voor u
  • Zeer vriendelijke omgang en relaxte sfeer
  • De behandeling wordt stap voor stap uitgelegd
  • Behandeling onder narcose of met lachgas is mogelijk

  • Wittere tanden in één behandeling
  • Veilige manier van tanden bleken
  • Inwendig en uitwendig tanden bleken
  • Veilige behandeling om te herhalen

Angsttandarts in Amsterdam-West: iSmile

De angst tandarts in Amsterdam-West is speciaal voor patiënten die bang zijn voor de tandarts. Uit onderzoek is gebleken dat dit maar liefst 40% van de Nederlanders is. Speciaal voor deze mensen hebben wij angsttandartsen in dienst die u op uw gemak stellen gedurende de behandeling. Onze vriendelijke en professionele tandartsen vertellen voorafgaand en tijdens de behandeling wat er gaat gebeuren gedurende de controle of specifieke behandeling. Hierbij staat persoonlijke aandacht voor u als patiënt centraal. Daarnaast bieden wij de volgende unieke behandelmethodes:

  • Lachgassedatie
  • Lichte narcose
  • Rustgevende pillen

Met behulp van lachgas voelt u zich rustig en ontspannen, wat prettig is voor mensen die bang zijn voor de tandarts. Het gas kan voorafgaand aan de behandeling toegediend worden bij volwassen en kinderen. Hierbij kunt u denken aan kleine ingrepen zoals het vullen van een gaatje, maar ook aan grote en gecompliceerde behandelingen zoals het verwijderen van verstandskiezen en implanteren. Voor extreem angstige patiënten is een lichte narcose een goede optie. Met behulp van een licht narcosemiddel wordt u in slaap gehouden onder toezicht van een ervaren anesthesioloog. Tijdens de narcose voert onze tandarts de behandeling uit, waarna u rustig kunt bijkomen van de ingreep.

Review

‘‘De sfeer die in de tandartspraktijk hangt is heel erg relaxed, waardoor je met een gerust gevoel in de stoel ligt. Ik ben extreem bang, waardoor ik heb gekozen voor een lichte narcose. Dit is voor mij echt een uitkomst. Ik ga sinds 20 jaar weer naar de tandarts.’ – John Broekhuis’ – John Broekhuis

Over angsttandarts Leena Ibrahim

Meer weten over Leena Ibrahim en ons team? Kijk dan hier!

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 475 0741
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

De werkwijze van de angsttandarts

Om uw angst voor de tandarts zo veel mogelijk te verminderen, vinden wij het belangrijk om onze werkwijze te bespreken. Op deze manier kunt u zich voorbereiden op uw eerste kennismakingsgesprek, een eventuele behandeling en het vervolgtraject.

Het intakegesprek

Het intakegesprek bij iSmile is vergelijkbaar met een kennismakingsgesprek. Tijdens het eerste tandartsbezoek worden er dan ook geen behandelingen uitgevoerd, maar vindt er alleen een controle plaats. Op deze manier kunt u de tandarts leren kennen en weet u zeker dat er niets gaat gebeuren waar u bang voor bent. Daarnaast krijgt de angst tandarts een duidelijk beeld van uw gebit, waarna een behandelplan opgesteld kan worden.

Indien u angstig bent voor bijvoorbeeld een van de tandartsgereedschappen vragen wij u om dit van tevoren aan te geven, zodat de angsttandarts hier rekening mee kan houden. Daarnaast is het mogelijk om een teken af te spreken (bijvoorbeeld een hand omhoog), waardoor het duidelijk wordt dat het u te veel wordt. Zodra de tandarts of assistente dit ziet, weten zij dat er een pauze ingelast moet worden. Wij houden u gedurende de behandeling echter goed in de gaten en nemen voldoende pauzes om ervoor te zorgen dat de behandeling een comfortabele ervaring is.

De behandeling

Tijdens het kennismakingsgesprek heeft u de tandarts en de assistente ontmoet, maar een behandeling kan met name voor angstige patiënten spannend blijven. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken, hebben wij rustgevende pillen. Indien u merkt dat de zenuwen opkomen, raden wij aan om ademhalingsoefeningen te doen om te kalmeren. Adem hiervoor diep in door uw neus en blaas vervolgens rustig uit via uw mond. Daarnaast ervaren veel patiënten het als prettig wanneer zij hun eigen muziek bij zich hebben. Wij raden u daarom aan om uw oordopjes mee te nemen, zodat u naar uw favoriete muziek kunt luisteren.

Tevens werken wij met twee unieke methoden om de behandeling zo pijnloos mogelijk te maken: lachgassedatie en lichte narcose. Bij lachgassedatie krijgen kinderen en volwassen door middel van een neusmasker een mix van zuurstof en lachgas, waardoor men kalm en rustig wordt. U blijft bij bewustzijn, maar u voelt zich ontspannen en licht. Indien u extreem angstig bent, kan de behandeling worden uitgevoerd onder een lichte narcose. Hiervoor werken wij met de beste anesthesiologen van Nederland. Na de tandartsbehandeling bieden wij u de gelegenheid om rustig bij te komen, waarna u onder begeleiding van iemand naar huis kunt. Wij hanteren de laagste prijs van Nederland voor een behandeling onder narcose

Voor meer vragen of informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

Het vervolgtraject

Indien u voor de eerste keer naar de tandarts bent geweest of wanneer u een behandeling hebt ondergaan, kunt u daarna iets leuks gaan doen. Op deze manier drukt het bezoek aan de tandarts niet de stempel op de dag, maar heeft u iets positiefs om naar uit te kijken. Daarnaast raden wij u aan om direct na de behandeling een nieuwe afspraak in te plannen, zodat u een stok achter de deur heeft om opnieuw langs te komen.

Tarieven angst tandarts

De kosten van de angst tandarts zijn gelijk aan de kosten van een ‘normale’ tandarts. De tarieven worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Onderstaand vindt u een aantal veel uitgevoerde behandelingen, zodat u een indicatie heeft van de prijzen.

Diagnostisch onderzoek

Behandeling Tarief
Periodieke controle € 21,-

Preventieve mondzorg

Behandeling Tarief
Preventieve mondzorg en/of instructie, per vijf minuten € 12,39
Gebitsreiniging, per vijf minuten € 12,39

Verdoving

Behandeling Tarief
Oppervlakte verdoving € 7,18
Behandeling onder algehele narcose Kostprijs

Verdoving door middel van een roesje

Behandeling Tarief
Introductie roesje (lachgassedatie) € 27,63
Toediening roesje (lachgassedatie) € 13,81

Maak een afspraak bij de angsttandarts

De angsttandartsen van iSmile doen er alles aan om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt gedurende de tandartsbehandeling. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek waar we samen met u de oorzaak van uw angst achterhalen en deze proberen weg te nemen. Daarnaast stellen we in overleg met u een behandelplan op maat op. Neem contact op door te bellen naar 020 475 0741 of stuur een e-mail naar info@ismile-tandartspraktijk.nl.

De tandartspraktijk in Amsterdam-West is op de volgende tijdstippen bereikbaar:

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.15 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2019 | Sitemap | Contact