Klantwaarderingen:
 • Altijd eerst een intakegesprek
 • Lachgassedatie mogelijk
 • Lichte narcose
 • Rustgevende pillen

Behandelmethoden angsttandarts Amsterdam

Als u bang bent voor de tandarts, kan dit de behandeling in de weg zitten. Echter bent u niet de enige met angst voor de tandarts, ongeveer 25% van de Nederlanders deelt deze angst. In tegenstelling tot de meeste tandartspraktijken kunnen wij u behandelen met rustgevende middelen. Wanneer u erg zenuwachtig of zelfs angstig bent voor een bezoekje aan de tandarts, kan het helpen iets rustgevends toegediend te krijgen.

Review

Ik ben erg bang voor de tandarts, maar toen ik googelde op angsttandarts, heb ik na het lezen van reviews ze gebeld. Ik kon bijna meteen terecht. Ze hebben uitgebreid met mij de mogelijkheden besproken voor de behandelingen. We zijn uitgekomen op behandelingen met lachgas en plaatselijke verdoving. Dit bevalt uitstekend. De tandartsen zijn vriendelijk en kundig. Ik ben nu klaar met het renoveren van mijn gebit en ik durf weer volop te lachen in gezelschap!

Onze tandarts

Tandarts Leena heeft de studie tandheelkunde aan de Western Universiteit in Canada voltooid. Ze mag zichzelf daarom ook met trots ‘Doctor of Dental Surgery’ noemen. Deze studie is een van de beste tandheelkundige opleidingen van de wereld.

Bekijk ons hele team

Het intakegesprek

Om elkaar goed te leren kennen, plannen we een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek behandelen we uw gebit niet, maar proberen we achter de oorzaak van uw angst te komen. Daarna nemen we de mogelijke behandelmethoden met u door. Zo kunt u bij iSmile kiezen uit een lachgassedatielichte narcose of rustgevende pillen.

Onze werkwijze

Bij iSmile Tandartspraktijk vinden we het belangrijk dat onze patiënten weten waar ze aan toe zijn. We leggen we hieronder onze werkwijze uit, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten.

Lachgassedatie

Wanneer u kiest voor een behandeling met lachgassedatie, plaatsen we een masker over uw neus waarmee u zowel zuurstof als lachgas toegediend krijgt. Deze combinatie zorgt ervoor dat u zich ontspannen voelt en geen stress ervaart gedurende de behandeling. Met een lachgassedatie blijft u volledig bij bewustzijn.

Lichte narcose

Als we een zwaardere behandeling moeten uitvoeren, kunt u kiezen voor een lichte narcose. Bij deze behandelmethode bent u niet meer bij bewustzijn. Het is daarom verplicht dat er een anesthesioloog bij de behandeling aanwezig is. Als de behandeling voorbij is, kunt u rustig bijkomen. 

Rustgevende pillen

Het is natuurlijk mogelijk dat een lachgassedatie niet voldoende is, maar u wel bij bewustzijn wil blijven tijdens de behandeling. In dat geval kunt u kiezen voor bepaalde rustgevende middelen. Een middel dat we veel gebruiken is Dormicum. Dit middel zorgt ervoor dat u bij bewustzijn blijft, maar weinig meekrijgt van de behandeling zelf.

Tips om ontspannen de praktijk binnen te gaan

Om ervoor te zorgen dat u al iets meer ontspannen de kliniek binnenkomt kunt u een aantal dingen doen:

 • Plan een leuke activiteit na de behandeling. Hierdoor ligt de focus op de leuke activiteit dan op de behandeling.

 • Zoek een aantal ademhalingsoefeningen op die u kunt doen wanneer u bang wordt in de behandelkamer.

 • U kunt uw smartphone en oortjes meenemen voor muziek gedurende de behandeling. Dit kan helpen om de focus meer op de muziek dan op de behandeling te leggen.

Tips voor na de behandeling

 • Zorg ervoor dat u direct na uw behandeling een nieuwe afspraak maakt. Hierdoor wordt uitstellen van een afspraak moeilijker.

Pauzemomenten tijdens de behandeling

Bent u bang voor de tandarts? U kunt dit bij ons aangeven wanneer u een afspraak maakt. We plannen dan meer tijd in, zodat we ruimte hebben voor pauzes. Wanneer u bij bewust zijn wil blijven tijdens een ingreep, kunt u gemakkelijk aangeven indien u een pauzemoment wil inlassen. We leggen de behandeling even stil, zodat u tot rust kunt komen.

Vergoeding angsttandarts

Het is per zorgverzekeraar verschillend in hoeverre de behandeling vergoed wordt. Neem voor informatie over vergoedingen contact op met uw zorgverzekeraar.

Meer weten over de behandelmethoden van de angsttandarts

Wilt u meer weten over wat een angsttandarts voor u kan doen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Via de website kunt u zich eenvoudig inschrijven als nieuwe patiënt.

Bereikbaarheid van de praktijk

Amsterdam West

iSmile Tandartspraktijk is gemakkelijk te bereiken door onze centrale ligging in Amsterdam West. Als u met de fiets komt, kunt u hem gewoon bij ons voor de deur stallen. Parkeren met de auto doet u op de Parking Bos en Lommerplantsoen of in de parkeergarage Mobypark – Zahia’s parking. Stap met de trein uit bij Station Amsterdam Sloterdijk en reis verder met een van onderstaande bussen en trams:

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Amsterdam Zuid

Onze praktijk in Amsterdam Zuid ligt aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL. Aan de overkant van onze praktijk staan fietsenrekken, ideaal om uw fiets te stallen. In onze straat zijn ook genoeg parkeerplaatsen voor als u met de auto komt. Stap met de trein uit op het Centraal Station en reis verder naar onze praktijk met de tram of metro:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact