Klantwaarderingen:
 • Stralend witte tanden
 • Slechts 1 of 2 behandelingen nodig
 • Een prachtig recht gebit
 • Elke zaterdag geopend

Facings Amsterdam

Facings zijn de perfecte oplossing om uw gebit mee te verfraaien. We kunnen namelijk de stand, vorm en kleur van uw tanden aanpassen naar uw wensen. Met facings repareren we ook afgebroken en scheve tanden én kunnen we uw gebit enkele tinten witter maken. Facings zijn kleine schildjes van composiet of porselein die we over uw eigen tanden en kiezen plaatsen. We sealen deze schildjes en vijlen ze in de gewenste vorm. Na afloop van de behandeling heeft u een stralend wit en recht gebit.

Review

Zeker een aanrader! :) Een zeer behulpzame en klantvriendelijke tandartsenpraktijk.

Onze tandartsen

Tandarts Leena is een van onze tandartsen met veel ervaring met esthetische tandheelkunde. Al onze tandartsen besteden veel tijd en aandacht aan het opknappen van gebitten die verkleurd zijn of tanden die afgebroken zijn. Zo krijgt u in no time prachtige tanden.

Meer over Leena Ibrahim

Composiet en porseleinen facings

Voor het mooier maken van uw gebit hebben we twee soorten facings; een schildje van composiet en een schildje van porselein. Beide materialen gebruiken we regelmatig. Hieronder vind je de verschillen tussen de behandelmethodes.

Wanneer kiest u voor facings?

Een facing is een tandkleurig schildje dat de tandarts op uw tand plaatst om het gebit esthetisch te verbeteren. In onderstaande gevallen zijn facings de oplossing:

 • Vorm van een tand aanpassen
 • Gele of bruine tanden weer wit maken
 • Spleetje tussen de tanden opvullen
 • Afgebroken stukje repareren
 • Scheve tand verbergen

Composiet facings

U hoeft maar een keer langs te komen in onze tandartspraktijk om composiet facings te laten plaatsen. U overlegt met de tandarts welke kleur het best bij u past. Vervolgens plaatst de tandarts met een hechtmateriaal het composiet op uw gebit. Met een speciale lamp hardt hij het materiaal uit, waarna hij de facings bijslijpt om de juiste vorm te krijgen.

Voordelen composiet facings

 • Verkrijgbaar in de gewenste tint
 • In 1 behandeling geplaatst
 • Gemakkelijk te repareren

Nadelen composiet facings

 • Verkleurt sneller
 • Gaat minder lang mee
 • Heeft soms een doffe uitstraling

Porseleinen facings

Voor porseleinen facings komt u twee keer naar onze praktijk. De eerste keer om een afdruk van uw gebit te maken en samen met de tandarts de goede kleur te bepalen. Vervolgens vormt een tandtechnicus het porselein, waarna u een tweede keer langskomt. Tijdens deze afspraak plaatst de tandarts de facings met een hechtlaag op uw tanden.

Voordelen porseleinen facings

 • Geeft een natuurlijke uitstraling
 • Verkleurt niet
 • Heeft een lange levensduur
 • Op maat gemaakt door een tandtechnicus
 • Heeft weinig onderhoud nodig

Nadelen porseleinen facings

 • Duurder dan composiet facings
 • Er zijn meerdere afspraken nodig voor het plaatsen

Het plaatsen van facings in Amsterdam

Wanneer u kiest voor het plaatsen van composiet facings, zal het proces er anders uitzien dan wanneer u kiest voor porseleinen facings. We leggen u graag beide processen uit.

 

Composiet facings plaatsen:

Stap 1: behandelplan maken

Tijdens de eerste afspraak voeren we een kort mondonderzoek uit, waarna we uw wensen bespreken. Samen met u bepalen we welke kleur het beste bij uw eigen gebit past. We stellen een behandelplan op en plannen een afspraak in voor het plaatsen van de facings.

Stap 2: de tanden prepareren

Voordat we de facings kunnen plaatsen, prepareren we de te behandelen tanden en kiezen. Het voordeel van composiet facings is dat uw eigen tand intact blijft. We slijpen dus niets van uw tanden af.

Stap 3: de facings vastplakken

Om ervoor te zorgen dat de facing goed hecht aan de tand, brengen we een hechtlaag aan. Vervolgens brengen we de facing laag voor laag aan. Zo kunnen we de facings precies passend maken voor uw gebit.

Stap 4: de facings in de juiste vorm slijpen

Wanneer alle facings zijn aangebracht en elke laag is uitgehard, slijpen we de facings in de juiste vorm. Ook polijsten we het oppervlak voor een mooi resultaat. Na het plaatsen kunt u gelijk alles eten en drinken. Pas wel op met het drinken van warme dranken totdat de verdoving is uitgewerkt.

Porseleinen facings plaatsen:

Stap 1: de juiste kleur bepalen

Tijdens de eerste afspraak voeren we, net als bij de composiet facings, een kort mondonderzoek uit. Samen met u bepalen we de kleur en stellen we een behandelplan op. Vervolgens plannen we een afspraak in voor het plaatsen van de facings.

Stap 2: de tanden opruwen

Voordat we de facings kunnen plaatsen, prepareren we de te behandelen tanden en kiezen. Porseleinen facings dienen altijd een halve millimeter dit te zijn. Hierdoor zullen we uw eigen tanden minimaal moeten bijslijpen. Nadat uw tanden geprepareerd zijn, krijgt u een noodvoorziening om de tanden te beschermen.

Stap 3: de facings laten maken

We maken tijdens dit consult direct een gipsmal van uw gebit. De mal sturen we vervolgens op naar het lab, zodat de tandtechnicus de facings kan maken in de juiste vorm en kleur. Wanneer de facings klaar zijn, worden ze naar ons toegestuurd, zodat we ze kunnen plaatsen. De vervolgafspraak vindt plaats na 2-3 weken.

Stap 4: de facings plaatsen

Op de dag van de plaatsing verwijderen we eerst de noodvoorziening. Vervolgens behandelen we uw tanden en kiezen met een tandheelkundige ets. Hierdoor worden uw tanden en kiezen ruw. Daarna brengen we een hechtlaag aan en plaatsen we de facings. Na het plaatsen kunt u direct weer alles eten en drinken. Pas ook nu op met warme dranken tot de verdoving is uitgewerkt.

Veelgestelde vragen over facings

Er is een stukje van mijn tand afgebroken. Kan de tandarts dit repareren met een facing?

Een tand waarvan een stukje is afgebroken kunnen we vaak repareren met een facing. De tandarts bekijkt de afgebroken tand dan en stelt een plan met u op. Wanneer u kiest voor een composiet facing, kan de tandarts deze in een behandeling plaatsen. Bij porselein maken we eerst een afdruk van uw tand.

Hoe moet ik mijn facings onderhouden?

Een facing verzorgt u op dezelfde manier als uw natuurlijke gebit. U poetst tweemaal per dag en houdt uw gebit daarnaast schoon met een rager, tandenstoker of flosdraad. Pas op met harde voedingsmiddelen als zuurtjes en appels. Ook raden we u af om op uw nagels of pennen te bijten. Dit kan de facings beschadigen.

Hoe voelt een facing aan?

In het begin is het misschien even wennen, maar na enkele weken voelt het materiaal aan als uw eigen tanden. U ervaart dan qua gevoel geen verschil met uw eigen gebitselementen.

Wat is het verschil tussen composiet en porseleinen facings?

Het grote verschil tussen composiet en porseleinen facings heeft te maken met de prijs-kwaliteitverhouding. De porseleinen facings zijn gemaakt van een kwalitatief sterker materiaal gaan gemiddeld langer mee. De composiet facings zijn goedkoper en gaan korter mee dan de porseleinen variant.

Hoe snel verkleuren facings?

Hoe snel de facings verkleuren is afhankelijk van het type facing dat u heeft en uw eet- en leefgewoontes. Wanneer u veel voedingsmiddelen eet waar kleurstoffen inzitten, denk aan rode wijn, dan zullen de facings sneller verkleuren. Ook roken heeft een nadelig effect op de facings. Composiet facings verkleuren sneller dan porseleinen facings.

Hoelang gaan facings mee?

Gemiddeld gaan porseleinen facings zo’n vijftien tot twintig jaar mee, maar het komt ook voor dat mensen meer dan vijfentwintig jaar met porseleinen facings doen. Omdat composiet facings goedkoper en van mindere kwaliteit zijn, gaan ze gemiddeld zo’n vijf jaar mee. Uw eet- en leefgewoontes zijn ook van invloed op de levensduur van facings. De bovengenoemde levensduur is dan ook slechts een indicatie.

Wanneer zijn facings niet mogelijk?

Het plaatsen van facings is niet mogelijk wanneer er weinig tandweefsel aanwezig is door beschadigingen of bijvoorbeeld grote vullingen. Dit heeft te maken met het feit dat we soms wat tandweefsel moeten wegslijpen om ruimte te maken in de mond. Wanneer het plaatsen van facings niet mogelijk is, zijn kronen een passende oplossing.

Kan ik alles eten met een facing?

Ja, in principe kunt u met facings eten zoals u dat gewend bent. Het is wel belangrijk dat u voorzichtig bent met harde etenswaren zoals zuurtjes of een harde appel. Ook nagelbijten en kauwen op een pen raden we af. Dit alles beschadigt de facings.

Kosten van facings bij iSmile in Amsterdam

De kosten voor het plaatsen van facings zijn afhankelijk van een tweetal factoren, namelijk:

 • Het gekozen materiaal
 • Het aantal facings dat geplaatst moet worden

Doorgaans moet u rekening houden met de volgende prijzen

Type facing

Facings van composiet € 100,- tot € 150,- per tand of kies
Facings van porselein € 700,- tot € 900,- per tand of kies

Bekijk ons tarievenoverzicht voor de huidige kosten voor het plaatsen van facings.

Wat kosten 6 facings?

6 composiet facings laten plaatsen kost gemiddeld € 600 tot € 900. Het plaatsen van 6 porseleinen facings kost tussen de € 4.200 en € 5.400.

Vergoeding facings

De basisverzekering vergoedt facings niet. Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u soms wel een gehele of gedeeltelijke vergoeding krijgen. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of lees uw polisvoorwaarden door.

Bereikbaarheid van de praktijken

Facings Amsterdam West

iSmile Tandartspraktijk is goed en snel te bereiken door onze centrale ligging in Amsterdam West. Ons adres is Hoofdweg 576, 1055 AB. Als u met de fiets komt, dan kunt u hem bij ons voor de deur stallen. Parkeren met de auto doet u op de Parking Bos en Lommerplantsoen, op 5 minuten loopafstand van de praktijk. Of in de parkeergarage Mobypark – Zahia’s parking. Stap, als u reist met de trein, uit bij Station Amsterdam Sloterdijk en neem een van onderstaande bussen en trams:

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Facings Amsterdam Zuid

Aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL vindt u onze tweede tandartspraktijk in Amsterdam. Tegenover de praktijk staan fietsenrekken waar u uw fiets kunt stallen. De auto parkeert u gewoon bij ons in de straat. Wanneer u met de trein reist, moet u uitstappen bij het Centraal Station en vanaf hier met de metro of tram verder reizen naar onze praktijk:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact