Klantwaarderingen:
  • Snel gaatjesvrij
  • Ruimte voor nieuwe patiënten
  • Snel en effectief van pijn af

Gaatje vullen

Vullingen laten plaatsen om gaatjes in uw gebit te verhelpen doet u bij iSmile Tandartspraktijk. Gaatjes ontstaan door een bacterie die suikers die u eet omzet in zuur. Dit zuur tast uw tanden aan en zorgt ervoor dat er gaatjes ontstaan. Uw tandarts reinigt de gaatjes en slijpt de tand of kies waar nodig bij om de schade te beperken. Hierna zal de tandarts het gaatje dichten om tandbederf te voorkomen.

Review

“Ik kon de zelfde dag nog terecht bij iSmile met een pijnlijke kies. Uiteindelijk hebben ze het gaatje direct gevuld, zodat ik de zelfde avond nog pijn vrij was!”

Onze tandarts Leena en haar team staan altijd voor u klaar. We nemen de tijd om u te begeleiden tijdens het hele proces en we zorgen dat u tevreden naar huis gaat.

Bekijk ons hele team

Hoe ontstaat een gaatje?

Wanneer u eet of drinkt, mengt uw speeksel met diverse stoffen. Na verloop van tijd ontstaat er tandplak, waar bacteriën in zitten die suikers omzetten in zuur. Dit zuur tast het tandglazuur aan, waardoor er gaatjes ontstaan.

Welke typen vullingen zijn er?

Het opvullen van de gaatjes in uw tanden kan met verschillende soorten vullingen. De gebruikelijkste drie opties zijn amalgaam, porselein en witte vullingen. We leggen het verschil hieronder aan u uit.

Amalgaam vullingen

Amalgaam wordt al eeuwen gebruikt als vulmiddel en heeft een leven lang geen vervanging nodig. Het is een combinatie tussen kwik, tin, koper en zilver. Deze materialen maken de vullingen erg slijtvast. Het nadeel van amalgaam vullingen is dat ze moeten hechten aan het gezonde deel van de tand om stevigheid te creëren. Hiervoor moet een deel van een gezonde tand aangetast worden.

Witte vullingen

Witte vullingen zijn de gebruikelijkste oplossing in de hedendaagse tandheelkunde. Deze tandkleurige vullingen zijn bijna niet te onderscheiden van uw originele tanden. Voor de tandkleurige vullingen wordt over het algemeen composiet gebruikt vanwege de lage kosten de goede hechting aan de tand.

Porseleinen vullingen

Porseleinen vullingen worden op maat gemaakt in de juiste kleur, waarna de tandarts de inlay aanbrengt op de tand of kies. Het voordeel van porselein is dat het vrijwel niet verkleurt, maar het is wel een duurdere optie ten opzichte van andere vullingen.

Wat kost een vulling?

De kosten voor het plaatsen van vullingen zijn afhankelijk van het vulmateriaal en de hoeveelheid die van het materiaal nodig is. Het is daarom van belang dat u dit aan uw tandarts vraagt. Uw tandarts zal zodoende een kostenbegroting opstellen, zodat u weet waar u aan toe bent. U kunt wel de algemene tarieven bekijken aan de hand van richtlijnen van het KNMT.

Vergoedt mijn verzekering gaatjes vullen?

Tot het 18e levensjaar wordt het vullen van gaatjes altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Daarna heeft u hiervoor een aanvullende verzekering nodig.

Doet gaatjes vullen pijn?

Wanneer u kiest voor een verdoving, voelt u niets van het vullen van een gaatje. Uw tand of kies kan wel wat gevoelig zijn na de behandeling.

Vullingen plaatsen Amsterdam Zuid

Woont u in Amsterdam Zuid of omstreken? Dan is onze vestiging aan de Lutmastraat 15H het dichtste bij u. Komt u met de auto naar onze locatie? Dan is er voldoende parkeergelegenheid bij ons in de straat. Het is natuurlijk ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de fiets. Fietsen kunt u kwijt bij het fietsenrek aan de overkant van de straat en wanneer u met de tram of bus komt bent u direct bij ons om de hoek.

Halte Cornelis Troostplein:

Tram 4 & 12

Halte De Pijp:

Metro 52

Vullingen plaatsen Amsterdam West

Bent u woonachtig in Amsterdam west? Dan is de iSmile vestiging aan de hoofdweg 576 het dichtste bij u. U bereikt onze locatie in Amsterdam West eenvoudig met de auto of het openbaar vervoer. Met de auto parkeert u bij het Bos en Lommerplein, met de tram of bus stapt u om de hoek bij de praktijk uit op de bij de volgende haltes:

Halte Erasmusgracht:

Tram 7

Bus 15 & N82

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein:

Tram 7

Bus 15, 247, 398 & N82

Heeft u meer informatie nodig?

Heeft u vullingen die geplaatst moeten worden of heeft u meer informatie nodig over onze diensten? U kunt eenvoudig contact met ons opnemen door te bellen naar 020 218 4257. Het is natuurlijk ook mogelijk om een e-mail te sturen naar info@ismile-tandartspraktijk.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact