Klantwaarderingen:
 • Transparante beugels
 • Behandelingen zonder pijn
 • Mooie rechte tanden
 • Maandag geopend tot 20.00 uur

Invisalign Amsterdam

Voordelen van de transparante aligners

Met onze Invisalign geniet u van een mooier gebit in drie maanden. De transparante aligners veranderen de stand van uw tanden zonder dat iemand het doorheeft. U draagt dus eigenlijk een onzichtbare beugel.

 • De aligners sluiten perfect aan op het tandvlees, hierdoor zijn ze onzichtbaar
 • Elke twee weken nieuwe aligners voor optimaal resultaat
 • Geen pijn, de aligners hoeven niet strakker gedraaid te worden

Review

Ik ben ontzettend blij met Tandarts Leena en haar hele uber-vrolijk professionele team. Ze zijn super met kinderen en maken de tandarts bezoeken van mijn dochter niet alleen comfortabel, maar ook speels en prettig. Ze nemen ook de tijd om mijn vragen te beantwoorden en alles uit te leggen waar ik een beter begrip van wil hebben. Ik ben erg blij dat ik deze praktijk heb gevonden. De zorg is top en de ervaring is voor mijn kind erg positief ... belangrijk voor haar gebitsgezondheid van nu en in de toekomst.

Onze tandartsen

Al onze tandartsen nemen altijd rustig de tijd voor u en zorgen ervoor dat u zich ontspannen voelt. We geven adviezen over de Invisalign en geven een schatting van de kosten. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan.

Meer weten over ons team

Behandeling met Invisalign

Wanneer u gekozen heeft voor de Invisalign plannen we een eerste afspraak in. Tijdens de eerste behandeling kijken we nog eens goed of de Invisalign 100% aansluit op uw wensen en behoeften. Wat zijn uw verwachtingen en kan de Invisalign deze waarmaken? Daarna maken we afdrukken van uw gebit en plannen we samen een vervolgafspraak in.

Plaatsing van de Invisalign

De plaatsing van de Invisalign is zo gebeurd. Het enige wat de tandarts hoeft te doen is het op maat gemaakte plastic hoesje over uw tanden schuiven. We vragen u of de beugel comfortabel zit of ergens pijn doet.

Periodieke controles

Om de vooruitgang van uw gebit te controleren heeft u regelmatige periodieke controles bij de tandarts. Wanneer er voldoende vooruitgang te zien is krijgt u een nieuwe Invisalign mee. Gemiddeld komen onze patiënten één of twee keer per maand langs.

Retentiefase

Wanneer uw tanden en kiezen geheel naar wens staan is het tijd voor de laatste stap: de retentiefase. De retentiefase houdt in dat de tandarts een retentiebeugel aanmeet of een spalkje plaatst achter uw tanden. Dit zorgt ervoor dat uw tanden niet gaan schuiven.

Veelgestelde vragen over de Invisalign

Onze tandarts krijgt regelmatig vragen over de Invisalign. Daarom hebben we de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden hieronder voor u op een rijtje gezet.

Wat kost de Invisalign?

De kosten voor de Invisalign zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • De tijdsduur van de behandeling
 • De huidige stand van uw gebit
 • Uw wensen voor het eindresultaat

Bovengenoemde factoren verschillen per persoon. Daarom kunnen we op deze vraag geen algemeen antwoord geven. Het is wel mogelijk om een begroting van de kosten op te vragen wanneer u langskomt voor een afspraak bij de tandartspraktijk. Neem hiervoor contact op via 020 218 4257 of schrijf u online in als patiënt.

Wordt deze beugel vergoed?

Meestal worden beugels niet vergoed door de basisverzekering. Bent u aanvullend verzekerd of wilt u weten of u met uw basisverzekering toch in aanmerking komt voor een vergoeding? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Deze kan u meer vertellen over de polisvoorwaarden op het gebied van orthodontie en tandheelkundige zorg.

Wat is het verschil tussen een slotjesbeugel en de Invisalign?

Het grootste verschil tussen een slotjesbeugel en de Invisalign is dat de Invisalign nagenoeg onzichtbaar is. Daarnaast heeft u bij een Invisalign geen last van uitstekende draadjes. U schuift het doorzichtige kapje simpelweg over uw tanden. Een ander verschil is dat u de Invisalign beugel uit kunt doen tijdens het eten en drinken.

Is het dragen van de Invisalign pijnlijk?

Het dragen van een Invisalign kan in het begin een drukkend gevoel veroorzaken. We horen dit vaker wanneer we een nieuwe aligner aanmeten. Dit drukkende gevoel verdwijnt meestal na een aantal dagen.

Is mijn gebit geschikt voor een Invisalign?

Of uw gebit geschikt is voor een Invisalign is afhankelijk van uw mondsituatie. Kleine veranderingen zoals een spleetje tussen de tanden of gebitsdelen die voor een deel achter elkaar geschoven zijn, zijn meestal met een doorzichtige beugel op te lossen.

Moet ik de beugel uitdoen tijdens het eten?

We raden altijd aan de beugel uit te doen wanneer u gaat eten en drinken. Hiermee voorkomt u dat er etensresten tussen uw beugel en tanden gaat zitten. Doordat u de beugel uit kunt doen zijn er geen beperkingen in wat u kunt eten.

Hoe maak ik de Invisalign het beste schoon?

De Invisalign is gemakkelijk schoon te maken. Zo kunt u het bitje schoonmaken met wat tandpasta en een tandenborstel. U kunt eventueel ook vloeibare zeep gebruiken. Zorg er hierbij wel voor dat u het bitje goed afspoelt, zodat er geen zeepsmaak achterblijft.

Hoelang moet ik de onzichtbare beugel dragen?

De duur van een beugelbehandeling verschilt per persoon. De ene patiënt is met een paar maanden klaar, de andere moet de onzichtbare beugel twee jaar dragen. Tijdens het consult met de orthodontist vertelt hij hoelang u de Invisalign moet dragen. Over het algemeen telt daarbij wel: hoe groter de veranderingen, hoe langer u de beugel moet dragen.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor controle?

Het aantal controleafspraken is afhankelijk van uw behandeltraject en het aantal bitjes. Tijdens deze controlemomenten bekijken we de voortgang en krijgt u uw nieuwe bitjes mee. Gemiddeld krijgt u na twee maanden nieuwe bitjes.

Bereikbaarheid van de praktijken

Invisalign Amsterdam West

Midden in Amsterdam West ligt een van onze tandartspraktijken aan de Hoofdweg op nummer 576. Parkeer uw auto op de Parking Bos & Lommerplantsoen of in de Mobypark- Zahia’s parkeergarage. Ook met de fiets zijn we goed en snel te bereiken. U stalt uw fiets voor de deur van de praktijk. Reist u met het openbaar vervoer? Stap uit bij Station Amsterdam Sloterdijk en reis verder naar onze praktijk met de tram of de bus:

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Invisalign Amsterdam Zuid

Onze praktijk aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL ligt erg centraal in Amsterdam Zuid en is gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Uw fiets plaatst u aan de overkant van onze praktijk in de daarvoor bestemde fietsenrekken en uw auto parkeert u in onze straat. Er zijn altijd genoeg parkeermogelijkheden. Vanaf het Centraal Station neemt u een van onderstaande metro of trams naar de haltes bij ons in de buurt:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact