• Optimale aandacht voor uw kindje
  • Lieve tandartsen en relaxte sfeer
  • Duidelijk en begrijpelijk taalgebruik
  • Gedurende de behandeling kan uw kind TV kijken

Kindertandarts in Amsterdam-West: iSmile

iSmile is een gespecialiseerde kindertandarts in Amsterdam-West. In onze praktijk streven wij naar een aangename ervaring voor uw kind. Dit doen wij door uitgebreid de tijd te nemen voor uw kindje en de behandeling stap voor stap uit te leggen in duidelijk en begrijpelijk taalgebruik. Op deze manier krijgt uw kind de tijd om te wennen aan de tandarts en wordt angst op latere leeftijd voorkomen. Wanneer uw kind angstig is voor de tandarts kunnen wij rustgevende pilletjes toedienen of gebruik maken van lachgas. Tevens behoort een behandeling onder narcose tot de mogelijkheden. Patiënten die u voor zijn gegaan beoordelen ons met een 9,5.

Recensie

‘Leena Ibrahim is bijzonder vriendelijk en zeer belangstellend. Ze neemt uitgebreid de tijd om alles duidelijk uit te leggen aan mijn zoontje en stelt hem op zijn gemak. De afspraken ervaar ik iedere keer als erg prettig.’ – Joëlle Bus

Over Leena Ibrahim

Meer weten over Leena Ibrahim en ons team? Kijk dan hier!

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 475 0741
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

Wanneer moet uw kind voor het eerst naar de tandarts?

Voordat uw zoon of dochter een behandeling bij de tandarts ondergaat, is het belangrijk dat hij of zij is gewend aan de tandarts. Wij raden daarom aan om uw kindje vanaf twee jaar mee te nemen naar uw eigen periodieke controle. Op deze manier kan uw kind rustig wennen aan de situatie en leert hij dat de tandarts niet eng is. Wanneer uw kind gewend is, kan de tandarts vragen of uw kind wil plaatsnemen in de behandelstoel. De tandarts kan indien de situatie het toelaat rustig in de mond kijken en de tanden en kiezen tellen.

Periodieke controle bij de kindertandarts

Na de kennismakingsperiode met de tandarts wordt er een periodieke controle voorgesteld. Bij de eerste controle wordt er in de meeste gevallen een röntgenfoto gemaakt, zodat er een behandelplan opgesteld kan worden. Daarnaast geeft de kindertandarts tips voor het tandenpoetsen, uitleg over het effect van eten en drinken en welke voedingsmiddelen uw kind beter kan vermijden. Dit doen wij op een speelse en eenvoudige manier, zodat uw kind het snapt.

Preventieve behandelingen voor kids

Om te voorkomen dat uw kinderen gaatjes krijgen, is een goede mondhygiëne van groot belang. Naast goed poetsen en het vermijden van zoete drankjes en etenswaren biedt de kindertandarts twee preventieve behandelingen: sealen en een fluoridebehandeling.

Tanden en kiezen sealen

Om te voorkomen dat uw kinderen op een jonge leeftijd gaatjes krijgen, wordt het gebit geseald. De kindertandarts sealt het gebit door boven op de kiezen een dun laagje kunsthars of fluoridehoudend cement te plaatsen. Hierdoor kunnen er geen bacteriën of voedselresten achterblijven in de diepe groeven van de kiezen. De kindertandarts zal in de volgende situaties aanraden om het gebit te sealen:

  • Het glazuur is niet sterk genoeg

Bij pas doorgekomen tanden en kiezen zien wij vaak dat het glazuur zwak is. Om te voorkomen dat er gaatjes ontstaan, wordt het glazuur beschermd door middel van een extra laagje kunsthars.

  • De kiezen bevatten zeer diepe groeven

Blijvende tanden en kiezen kunnen diepe groeven en putjes in de kauwvlakken bevatten. Dit is een broeiplaats voor bacteriën, doordat voedselresten hier vaak achterblijven. Zelfs wanneer u het gebit van uw kind goed poetst, is het niet voldoende om dit te voorkomen. De groeven zijn namelijk te diep om goed te reinigen met een tandenborstel.

  • Uw kind heeft een verhoogde kans op gaatjes

Wanneer uw kindje niet goed poetst of veel eetmomenten op een dag heeft, kan de kindertandarts vaststellen dat uw kind een verhoogde kans op gaatjes heeft. Om cariës te voorkomen, wordt het gebit geseald.

Fluoridebehandeling

Fluoride zorgt ervoor dat tanden en kiezen minder gevoelig zijn voor bacteriën. Om te voorkomen dat uw kind gaatjes krijgt, is het daarom belangrijk om het gebit te poetsen met een tandpasta die fluoride bevat. Te veel fluoride is echter niet goed voor de tanden en kiezen. Het Ivoren Kruis heeft daarom een advies opgesteld voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën:

  • Kinderen tussen de 0 en 1 jaar oud: wanneer de eerste tand doorbreekt, dient u deze één keer per dag te poetsen met een speciale peutertandpasta die fluoride bevat.
  • Kinderen tussen de 2 en 4 jaar oud: poets de tanden twee keer per dag met de fluoride bevattende peutertandpasta.
  • Kinderen van 5 jaar en ouder: poets de tanden twee keer per dag met fluoridetandpasta voor volwassenen.

In de meeste gevallen is goed poetsen met een fluoridehoudende tandpasta voldoende tegen cariës. Wanneer uw kindje ondanks de goede mondhygiëne veel last heeft van gaatjes, kan de kindertandarts ervoor kiezen om een fluoridebehandeling uit te voeren. Met behulp van de behandeling worden de tanden en kiezen sterker en minder gevoelig voor gaatjes.

3 tips om uw kindje aan de tandarts te laten wennen

Voor de meeste kinderen is een bezoekje aan de tandarts spannend. Helemaal wanneer het de eerste keer is. Om ervoor te zorgen dat uw kind niet tegen de halfjaarlijkse bezoekjes op gaat zien, geven wij u drie tips om uw zoon of dochter aan de tandarts te laten wennen.

Tip 1: bereid uw kinderen voor

Bent u zelf bang voor de tandarts? Probeer dit niet te laten merken aan uw kind. Vertel voorafgaand aan de behandeling dat jullie een bezoek aan de tandarts gaan brengen en dat hij even in de mond van uw kind zal kijken. Treed daarbij niet te veel in detail over een eventuele behandeling: laat dat aan de kindertandarts over. De kindertandarts weet op een speelse manier de behandeling uit te leggen.

Tip 2: handjes vasthouden

Uit ervaring weten wij dat kinderen het prettig vinden om papa of mama naast zich te hebben tijdens de behandeling. Het vasthouden van een hand kan daarbij een vertrouwd gevoel geven, waardoor het voor kinderen makkelijker is om ‘even flink’ te zijn. Probeer er als ouder wel op te letten dat u niet te veel praat: dit kan verwarrend werken voor een kind. Laat de kindertandarts het woord doen en de behandeling uitleggen.

Tip 3: beloon uw kind

Heeft uw kind zich flink gehouden tijdens de behandeling? Geef hem dan een beloning in de vorm van een klein cadeautje of ga samen iets leuks doen. Met name als uw kind een vervelende behandeling heeft gehad, is het goed om hem na afloop af te leiden door iets anders te gaan doen.

Tarieven kindertandarts

Consultatie en diagnostiek

Behandeling Tarief
Periodieke controle € 21,-
Uitgebreid onderzoek t.b.v. opstellen en vastleggen behandelplan € 99,46

Maken en/of beoordelen foto’s

Behandeling Tarief
Kleine röntgenfoto € 15,47
Kaakoverzichtsfoto € 66,31

Preventieve mondzorg

Behandeling Tarief
Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten € 12,39
Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten € 12,39
Fluoridebehandeling, methode I € 12,39
Fluoridebehandeling, methode II € 22,10

Vergoeding van tandartsbehandelingen voor kinderen

Tandheelkundige behandelingen zoals periodieke controles, het vullen van gaatjes en preventiebehandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed voor kinderen tot 18 jaar. Beugels en kroon- en brugwerk worden echter niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, worden deze in de meeste gevallen wel vergoed. Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoeding van tandartsbehandelingen voor uw kind.

Maak een afspraak bij de kindertandarts

Maak direct een afspraak bij de kindertandarts. Neem contact op door te bellen naar 020 475 0741 of stuur een e-mail naar info@ismile-tandartspraktijk.nl. De tandartspraktijk in Amsterdam-West is op de volgende tijdstippen bereikbaar:

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.15 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2019 | Sitemap | Contact