• Weer zorgeloos eten en praten
 • Laat u informeren over de voordelen van een klikgebit
 • Samen een weloverwogen keuze maken
 • Krijg weer een stralend gebit

Klikgebit Amsterdam: iSmile

Wilt u weer zorgeloos en probleemloos eten, praten en lachen? Het klikgebit biedt uitkomst. Het is een gebit dat u vastklikt op ingebrachte implantaten, waardoor het stevig vastzit. De implantoloog kijkt of een klikgebit al uw mondproblemen wegneemt, zodat u weloverwogen de keuze voor een klikgebit kunt maken. We geven u graag weer een mooi gebit. Maak met ons een eerste afspraak of neem contact op voor meer informatie over wat een klikgebit voor u kan betekenen. Onze klanten beoordelen onze praktijk met een 9,1.

Review

Fijne ervaring bij deze tandarts in Amsterdam West. Afspraak verliep naar wens, vriendelijk personeel en duidelijke communicatie. Direct een vervolgafspraak gemaakt!

Onze implantoloog

Leena Ibrahim is gespecialiseerd in implantologie. Ze is een gepassioneerd implantoloog en neemt zorgvuldig de tijd voor haar cliënten.

Meer over specialist Leena

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk Hoofdweg
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

iSmile Tandartspraktijk Lutmastraat
Lutmastraat 15H
1072 JL Amsterdam-Zuid
Bekijk in Google maps

T: 020 675 1389
E: lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nl

Is een klikgebit voor mij geschikt?

Een klikgebit is geschikt voor mensen die geen eigen tanden en kiezen meer hebben én voor mensen die een regulier kunstgebit niet kunnen verdragen vanwege de vorm van hun kaak.

Voordelen van het plaatsen van een klikgebit

Het voordeel van een klikgebit is dat deze mondprothese beter in uw mond blijft zitten dan een regulier kunstgebit.

 • Krachtherstel in uw kaken
 • Weer zorgeloos praten, eten en lachen
 • Betere smaakbeleving
 • Gebit zit stevig vast en kan niet uit uw mond vallen
 • Gemakkelijk in en uit te nemen
 • Oogt als een echt gebit

Plaatsen van het klikgebit

We plaatsen uw nieuwe klikgebit zorgvuldig in onze tandartspraktijk in Amsterdam. We nemen u mee in het te volgen stappenplan. Zo heeft u een eerste beeld van wat u kunt verwachten bij het laten plaatsen van een klikgebit. Mochten er vragen ontstaan over de stappen, neem dan gerust contact met ons op via 020 218 4257 of mail uw vragen naar info@ismile-tandartspraktijk.nl. Onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen.

Stap 1: eerste consult

Tijdens het eerste bezoek vindt een gebitscontrole plaats door middel van een mondinspectie en een overzichtsfoto. We checken hoeveel kaakbot u heeft en onze implantoloog stelt een behandelplan op waarin onder andere de kostenindicatie wordt opgenomen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u gelijk checken hoeveel u krijgt vergoed van de zorgverzekeraar. Een klikgebit valt namelijk onder de basisverzekering.

Stap 2: plaatsen van implantaten

De implantaten waarop we uw klikgebit vastklikken worden als eerste geplaatst. U krijgt een plaatselijke verdoving of we brengen u onder narcose, zodat de specialist het implantaat pijnvrij kan plaatsen. De implantaten worden geplaatst door middel van een klein gaatje in het tandvlees en kaakbot. We sluiten het wondje met oplosbare hechtingen, waarna het tandvlees kan herstellen.

Stap 3: het herstel

Het is belangrijk dat het tandvlees rond de implantaten goed geneest. De herstelperiode kan zes tot twaalf weken duren. Zodra het tandvlees rond de implantaten goed is hersteld, kunt u het klikgebit laten plaatsen in uw mond. Om alvast te wennen wordt er tijdens het herstel een noodgebit geplaatst.

Stap 4: plaatsen van het klikgebit

Na de herstelperiode is uw tandvlees volledig hersteld. U bent nu klaar voor de plaatsing van uw nieuwe gebit. Uw klikgebit wordt op maat gemaakt in het tandtechnisch laboratorium. De implantoloog vervangt het noodgebit door uw nieuwe klikgebit en klikt dit vervolgens vast op de implantaten. De plaatsing wordt uitvoerig gecheckt. Na de behandeling mag u gelijk proberen of het gebit goed zit door te eten of drinken. Direct na de behandeling kan uw mond nog gevoelig zijn.

Stap 5: de nazorg

U kunt genieten van uw nieuwe klikgebit. Na een aantal maanden vindt er een controle-afspraak plaats. Op basis van de grootte van de ingreep gebeurt dit na een herstelperiode van drie, zes of elf maanden. We bespreken hoe u het klikgebit ervaart. We maken een nieuwe overzichtsfoto en controleren uitgebreid uw mond. Voortaan gaat u met een mooi en gezond gebit door het leven.

Afspraak maken

Wanneer de blijvende prothese is geplaatst, plannen wij een controle-afspraak in. Deze afspraak vindt plaats -afhankelijk van het soort prothese - na drie, zes of elf maanden. Tijdens de check wordt er een nieuwe overzichtsfoto gemaakt en wordt de mond uitvoerig gecontroleerd.

Wordt een klikgebit ook voor mij volledig vergoed?

Het laten plaatsen van een klikgebit zit in de basisverzekering. Het plaatsen van implantaten zit niet in de basisverzekering. Neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar om dit te checken. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en weet u of u de behandeling volledig of deels vergoed krijgt.

Adresgegevens praktijk

Onze praktijk kunt u zowel met de fiets als met de auto en het openbaar vervoer gemakkelijk bereiken. U kunt ons vinden aan de Hoofdweg 576 1055 AB in Amsterdam West, nabij het Erasmuspark. Wanneer u met de auto komt, parkeer u deze het snelst in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage of op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats. Fietsers plaatsen de fiets voor de tandartspraktijk. Treinreizigers stappen uit op station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar kunt u een van de onderstaande trams en bussen gebruiken om bij de praktijk te komen.

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Advies over een klikgebit plaatsen

Heeft u vragen over het plaatsen van een klikgebit bij iSmile in Amsterdam? Neemt contact op en ontvang vrijblijvend advies. We zijn telefonisch te bereiken via 020 218 4257. U kunt uw vragen ook versturen per mail of ons contactformulier invullen. Onze medewerkers informeren u graag. Bent u nog geen patiënt van iSmile? Schrijf u nu in.

De tandartspraktijk in Amsterdam West is op de volgende tijdstippen bereikbaar:

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact