Klantwaarderingen:

Do’s en don’ts voor witte tanden

24 December, 2021 15:39

Iedereen kent het wel, die mooie stralende witte glimlach die vaak in tv-reclames en bij celebrities voorkomen. Misschien bent u zelf wel met zulke mooie witten tanden gezegend, maar wellicht is een stralende glimlach tot nu toe alleen een droom geweest. Wilt u ook een mooie witte lach? Lees dan onze do’s en don’ts voor witte tanden.

Do’s

Tanden poetsen

Dit is eigenlijk een inkoppertje, maar helaas onderschatten sommige nog steeds hoe belangrijk het is om de tanden twee keer per dag voor minimaal twee minuten te poetsen. Elke dag van de week. Door het poetsen van uw tanden verwijdert u tandaanslag en oppervlakkige verkleuringen op tijd. Goede tandverzorging is dus de basis van schone en witte tanden.

Whitening tandpasta

Wanneer u uw tanden poetst, is het belangrijk daarbij een goede tandpasta te gebruiken. Allereerst is het belangrijk dat de tandpasta fluoride bevat. Dit beschermt de tanden. Daarnaast kunt u kiezen voor een speciale whitening tandpasta. Deze tandpasta’s bevatten speciale ingrediënten die uw tanden witter maken. Wilt u zo’n whitening tandpasta proberen? Neem dan contact met ons op voor advies.

Eet vaak knapperige groenten

Groentes zijn niet alleen goed voor uw algehele gezondheid, het is ook nog eens erg goed voor uw gebit. Knapperige groenten zoals wortels, selderij en rauwe spinazie zorgen ervoor dat het tandplak van uw tanden af gaat. Zo helpen knapperige groentes bij het schoon en wit houden van uw tanden.

Don’ts

Ga niet experimenteren met een eigen bleekmiddel

Het internet staat er helaas vol mee, tips om uw eigen bleekmiddel te maken. Doe dit niet! Een mix van bijvoorbeeld baking soda, waterstofperoxide, tandpasta en water veroorzaken niet alleen schade aan uw tanden, ook uw tandvlees raakt beschadigd. Zo kan uw tandvlees naar binnen trekken waardoor de tanden los komen te staan. Gezond tandvlees is mooi roze en zit strak om uw tanden heen. Daarnaast kan een verkeerde samenstelling van bleekmiddel ervoor zorgen dat het glazuur aangetast wordt. Het zelf bleken van uw tanden is zeker een optie, maar dan wel in overleg met de tandarts en met middelen die wij voorschrijven.

Roken

Niet alleen is roken erg slecht voor uw gezondheid, het zorgt er ook nog eens voor dat uw tanden van kleur veranderen. We raden daarom altijd aan om te stoppen met roken. Zo houdt u niet alleen uw mond gezond, maar ook de rest van uw lichaam.

Vermijdt dranken met kleurstoffen

Dranken als koffie, vruchtenthee en rode wijn zorgen ervoor dat uw tanden verkleuren. Vermijd deze dranken dan zo veel mogelijk.

Tanden laten bleken

Heeft u bovenstaande tips toegepast, maar vindt u dat het niet voldoende resultaat oplevert? Laat dan uw tanden bleken bij de tandartsen bij iSmile Tandartspraktijk. Tijdens de afspraak bekijken we de status en de kleur van uw tanden en bespreken we uw wensen. Samen met u maken we de keuze tussen thuis bleken of bleken bij ons in de praktijk.

Contact opnemen met iSmile Tandartspraktijk

Wilt u uw tanden professioneel laten bleken door de tandartsen bij iSmile tandartspraktijk? Maak dan nu een afspraak of schrijf u in als patiënt.

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact