Klantwaarderingen:

Hoe poets ik mijn tanden het beste?

11 April, 2022 11:23

Het is hartstikke belangrijk dat u ten minste twee keer per dag, twee minuten lang, uw tanden poetst. Tandenpoetsen helpt bij het verwijderen van tandplak en voedingsresten op en tussen uw tanden. Het is dus essentieel om op de juiste manier uw tanden te poetsen om uw gebit in topconditie te houden. In dit artikel bespreken we de beste manier om uw tanden te poetsen met de ouderwetse borstel en de elektrische variant.

Handmatig tandenpoetsen

Met een handmatige tandenborstel kunt u uw gebit goed reiniging, mits u de juiste technieken toepast. Gebruik een tandenborstel met zachte borstelharen en zorg ervoor dat u hem regelmatig vervangt. Bent u benieuwd hoelang u met uw tandenborstel kunt doen? Lees meer in ons blog over het vervangen van tandenborstels.

Stappen handmatig tandenpoetsen

Het poetsen van uw tanden is in vijf eenvoudige stappen op te delen. Volg de komende stappen op voor het perfecte resultaat.

Stap 1: kiezen en tanden aan de binnen- en buitenkant

Ga langs de tanden en kiezen terwijl u de tandenborstel in een hoek van 45 graden houdt. Maak korte bewegingen langs de binnen- en buitenkant van uw tanden en vergeet niet om langs al uw kiezen te gaan.

Stap 2: de binnenkant van de voortanden

De binnenkant van de voortanden zijn wat lastiger om goed te poetsen. Het is van belang dat u de borstel goed verticaal houdt en zachte bewegingen maakt die op en neer gaan.

Stap 3: de kauwoppervlakte van de kiezen

Houd uw tandenborstel recht op de kauwoppervlak van uw kiezen. Maak rustige cyclische bewegingen om goed alle tandplak en etensresten uit de groeven te halen.

Stap 4: het tandvlees

Poets de lijn waar uw tandvlees begint heel rustig. Uw tandvlees is een stuk vatbaarder voor beschadiging, dus druk hier niet te hard, anders kan uw tandvlees gaan bloeden.

Stap 5: de tong poetsen

Tot slot is het van belang om uw tong te poetsen om vieze geuren of bacteriën te verwijderen. Maak een vegende beweging en druk wederom niet te hard om uw tong niet te beschadigen.

Elektrisch tandenpoetsen

Het gebruik van een elektrische tandenborstel is beter dan een handmatige versie. Uit onderzoek blijkt dat mensen door middel van elektrische tandenpoetsen automatisch de juiste poetsbeweging toepassen en dat na het poetsen nog minder tandplak aanwezig is. Het is hierbij zaak dat u het stappenplan aanhoudt, echter hoeft u nu alleen de tandenborstel tegen de juiste tanden aan te houden.

De belangrijkste tip voor elektrisch poetsen: werk elke tand, tand voor tand, af.

Welke tandenpoetstechniek past bij u?

Heeft u vragen over de manier waarop u het beste uw tanden kan poetsen? Bel naar 020 675 1389, mail ons door een bericht te sturen naar info@ismile-tandartspraktijk.nl of kom langs bij onze mondhygiënist in Amsterdam. We beantwoorden graag uw vragen of geven advies over tandenpoetsen.

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact