Klantwaarderingen:

Hoe verbeter ik mijn mondgezondheid?

29 Maart, 2022 10:10

Uw mond is van groot belang voor uw algehele gezondheid. Alles wat u eet of drinkt heeft invloed op de hoeveelheid bacteriën en tandplak die aanwezig zijn. Bij iSmile Tandartspraktijk willen we graag dat uw mond in topconditie is. Hierom hebben we 5 tips voor u om uw mondgezondheid te verbeteren.

Reinig met regelmaat uw gebit

Het belangrijkste om uw mond gezond te houden is regelmatig uw gebit verzorgen. Aan de basis ligt tweemaal per dag poetsen met een elektrische tandenborstel en fluoride tandpasta. Tevens adviseren we om altijd te volgen met interdentale reinigers, zoals flosdraad, stokers en ragers. Spoelen met een alcoholvrije mondspoeling zorgt ervoor dat de laatste restjes tandplak loslaten. Het is natuurlijk ook van belang dat u twee keer per jaar naar de tandarts gaat voor controle.

Gebruik uw tanden alleen om te eten

Even snel een plastic zakje openbijten met uw tanden of met een pen in de mond: het klinkt misschien relatief onschuldig, maar dat is het niet. Als u uw tanden bijvoorbeeld gebruikt om dingen open te maken of prijskaartjes los te bijten, dan kan uw gebit ernstig beschadigen en lopen de tandartskosten mogelijk snel op.

Vermijd suiker zo veel mogelijk

We houden van vruchtensappen en frisdranken. Echter is het helaas zo dat aan bijna alle producten een vorm van suiker toegevoegd is. Vruchtensappen zijn natuurlijk ongelofelijk lekker voor tussendoor, maar vormen een gigantische aanslag op uw tanden. De suikers die u drinkt, worden in uw mond omgezet in zuren die uw tanden aantasten. Dus let goed op met wat u drinkt, het is beter voor uw tanden om zo min mogelijk (toegevoegde) suikers binnen te krijgen.

Neem geen piercings in uw mond

Piercings in de tong, wang of lip zijn een groot probleem voor uw mond. Ze brengen makkelijk schade toe aan uw tong, tanden of gehemelte. Uw tanden komen bovendien vaak in contact met uw piercing, wat kan leiden tot slijtage of zelfs afgebroken tanden. Hiernaast is een piercing een broedhaard voor bacteriën die u bijna niet kan voorkomen.

Stop met roken

Roken is een van de slechtste gewoontes voor uw mondgezondheid. Behalve de slechte adem die u hiervan krijgt, zorgt roken voor problemen met uw tandvlees en verkleuren uw tanden. Door de verslavende eigenschappen die nicotine met zich meebrengt, stopt u hier ook niet zomaar mee. Het is van belang dat u begrijpt dat het beter voor uw mond is om zo snel mogelijk te stoppen. Mogelijk kan uw huisarts helpen om u van het roken af te helpen.

Neem contact op met iSmile Tandartspraktijk

Heeft u vragen over wat u nog extra kunt doen om uw mondgezondheid te verbeteren? Neem contact op met onze vestigingen in Amsterdam. Bel naar 020 675 1389 of stuur een e-mail naar info@ismile-tandartspraktijk.nl. We staan altijd klaar om uw mondgezondheid te helpen verbeteren!

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact