Klantwaarderingen:
 • Gespecialiseerd kindertandarts
 • Ook voor angstige patiënten
 • Voorkom gebitsproblemen
 • We nemen altijd nieuwe patiënten aan

Periodieke controle

Door elk half jaar naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle, voorkomt u dat gebitsproblemen te lang onopgemerkt blijven. Tijdens deze behandeling controleren we de gezondheid van uw tanden en tandvlees. Indien nodig maken we röntgenfoto’s om de stand van uw tanden en kiezen in uw kaak te beoordelen.

Review

“Ik ga al jaren elk half jaar naar de tandarts omdat ik snel last heb van gaatjes. Bij iSmile behandelen ze me altijd goed en weet ik snel of mijn gebit nog gezond is.”

Onze tandartsen

Lees meer over wie wij zijn en waarom we doen wat we doen op onze teampagina.

De behandeling

Tijdens een periodieke controle controleert de tandarts de gezondheid van uw tanden, kiezen en tandvlees. Door elk half jaar uw tandarts te bezoeken, voorkomt u dat eventuele gebitsproblemen de kans krijgen zich te ontwikkelen. Ook verwijderen we tandsteen en polijsten we uw tanden en kiezen, zodat ze weer heerlijk schoon aanvoelen. Wanneer we zien dat uw gebit meer aandacht nodig heeft, verwijzen we u door naar onze mondhygiënist.

Tips voor een goede mondgezondheid

Om ervoor te zorgen dat uw tanden en kiezen tussen de controles door gezond blijven, geven we u hier een aantal tips:

 • Poets uw tanden ’s ochtends en ’s avonds twee minuten met een fluoridetandpasta
 • Gebruik tandenstokers, ragers of flosdraad om de ruimte tussen uw tanden en kiezen schoon te maken
 • Eet niet te veel suiker of zure producten

Veelgestelde vragen over de periodieke controle

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen over de behandeling, hebben we de meestgestelde vragen hieronder voor u op een rijtje gezet en beantwoord.

Hoelang duurt een periodieke controle?

Doorgaans duurt een periodieke controle tussen de 10 en 15 minuten. Tijdens de behandeling controleren we de staat van uw tanden en kiezen en maken we ze schoon door het tandsteen te verwijderen.

Is een periodieke controle verplicht?

Nee, een periodieke controle is niet verplicht. Wel raden we onze patiënten altijd aan om twee keer per jaar een afspraak te maken. Zo voorkomt u dat gebitsproblemen onopgemerkt blijven en ontstekingen ontstaan.

Doet een periodieke controle pijn?

Nee, in de meeste gevallen doet het uitvoeren van een periodieke controle geen pijn. Wel kan uw tandvlees wat gevoelig aanvoelen door het reinigen van uw gebit. Dit gevoel verdwijnt echter snel.

Wat kost een periodieke controle?

De prijs die u betaalt voor het laten uitvoeren van een periodieke controle wordt jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Omdat deze kosten jaarlijks verschillen verwijzen we u graag door naar onze tarievenpagina. In het pdf-bestand vindt u de kosten onder de code C11.

Krijg ik de kosten van een periodieke controle vergoed?

Indien u jonger bent dan 18 jaar, krijgt u de kosten van de periodieke controle vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u ouder dan 18 jaar? Dan raden we u aan uw zorgpolis te raadplegen. Als u een aanvullende tandartsverzekering heeft, krijgt u de kosten vergoed.

Maak een afspraak bij een van onze praktijken in Amsterdam

Wilt u een afspraak maken bij een van onze vestigingen in Amsterdam? Klik dan op de ‘afspraak maken’-button. Bent u nog geen patiënt bij iSmile Tandartspraktijk? Schrijf u dan eerst in.

Periodieke controle Amsterdam West

Midden in het mooie Amsterdam West is onze praktijk gevestigd aan de Hoofdweg op nummer 576. Onze praktijk is zowel met de auto als de fiets en het openbaar vervoer goed te bereiken. Wilt u met het OV komen? Dan kunt u een van de onderstaande trams en bussen nemen:

Station Amsterdam Sloterdijk

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Periodieke controle Amsterdam Zuid

Naast onze praktijk in Amsterdam West hebben we een tweede vestiging in Amsterdam Zuid. U kunt ons vinden aan de Litmastraat 15H. Ook deze praktijk is zowel met de auto als de fiets en het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal pakt u de volgende trams of metro om bij onze praktijk te komen:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact