• Wittere tanden in één behandeling
 • Veilige manier van tanden bleken
 • Inwendig en uitwendig tanden bleken
 • Veilige behandeling om te herhalen

Tanden bleken in Amsterdam

Door de jaren heen verkleuren onze tanden door bepaalde voedingsmiddelen. Met een bleeksessie in onze tandartspraktijk in Amsterdam maken we uw tanden witter in slechts één behandeling. U kunt ook thuis uw tanden bleken, helemaal zelf. Daarvoor gebruikt u veilig onze bleeklepel. De bleekgels die we bij iSmile gebruiken zijn niet schadelijk voor uw glazuur, waardoor tanden bleken een stuk veiliger is voor uw gebit dan vroeger.

Review

Top service! Na lang twijfelen heb ik ervoor gekozen om mijn tanden te laten bleken. Na enig onderzoek kwam ik uit bij ISmile. Ik ben vriendelijk te woord gestaan en heb een duidelijke uitleg gekregen over wat de behandeling inhoud. De behandeling werd professioneel uitgevoerd met oog voor detail. Ik raad iedereen aan om naar iSmile te gaan!

Onze bleekspecialist

Leena Ibrahim is een geduldige en gepassioneerde specialist in de tandheelkunde. Ze neemt écht de tijd voor haar cliënten.

Meer over Leena Ibrahim

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk Hoofdweg
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

iSmile Tandartspraktijk Lutmastraat
Lutmastraat 15H
1072 JL Amsterdam-Zuid
Bekijk in Google maps

T: 020 675 1389
E: lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nl

Voordelen van tanden bleken

Tanden bleken kunt u bij ons in de praktijk laten doen, maar u kunt uw tanden ook thuis bleken door gebruik te maken van een bleeklepel. We leggen u beide methodes graag uit.

Bij iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam

 • We gebruiken uitsluitend bleekgels die veilig zijn voor uw gebit
 • U heeft witte tanden na één behandeling
 • Professioneel advies over tanden bleken
 • Behandeling op maat wanneer u bijvoorbeeld vullingen heeft

Na de behandeling

Na het bleekproces bij ons in de praktijk kunnen uw tanden iets gevoelig zijn; dit verdwijnt echter snel. We adviseren om de eerste 24 uur na het bleken geen kleurstofhoudende etenswaren en drinken te consumeren, omdat ze uw tanden weer laten verkleuren. Ook kunt u beter niet roken de eerste twee à drie uur na de behandeling. Mocht u langere tijd last houden van gevoelige tanden, neemt u dan contact met ons op.

Thuis bleken met een bleeklepel

 • Professioneel advies over het gebruik van de bleeklepel
 • Bleek uw tanden in uw eigen huis
 • Na enkele behandelingen wittere tanden
 • Veilige bleekgels die u thuis kunt gebruiken

Tarieven tanden bleken

De prijzen voor het bleken van tanden verschillen jaarlijks. Bekijk voor de actuele kosten onze tarievenpagina. U vindt de kosten onder de volgende codes:

 • E90: inwendig bleken, eerste zitting
 • E95: inwendig bleken, elke volgende zitting
 • E97: uitwendig bleken per kaak

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Hoe veilig is tanden bleken?

Tegenwoordig is tanden bleken zeer veilig voor uw gebit. We gebruiken namelijk een bleekgel die uw tandglazuur en vullingen niet aantast.

Kan ik mijn hele gebit laten bleken?

Het is mogelijk uw hele gebit te laten bleken, met uitzondering van vullingen, kronen, bruggen en facings. Deze kunstmatige materialen verkeuren namelijk niet mee tijdens het bleekproces. Wanneer we uw hele gebit bleken, vallen deze restauraties dus extra op. Om dit te voorkomen overleggen we altijd over de mogelijkheden voor we het bleekproces beginnen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de restauraties na het bleken vervangen of het bleekproces aanpassen.

Hoe wit zijn mijn tanden na de eerste behandeling?

Dit hangt af van de conditie van uw eigen tanden en hoe gevoelig ze zijn voor de bleekgel. Daarnaast bespreken we wat het gewenste effect is, zodat we teleurstellingen voorkomen. Doorgaans zien we een verbetering van vijf tot twaalf tinten witter. De eerste dagen na het bleekproces zijn uw tanden het witst. Met enkele dagen vermindert de witte kleur met één tot twee tinten. Als u tanden de eerste dagen tien tinten lichter zijn, heeft u uiteindelijk tanden die acht tinten witter zijn.

Is tanden bleken een pijnlijke behandeling?

Tanden bleken is niet pijnlijk. De bleekgel die we gebruiken is namelijk niet schadelijk voor uw tandglazuur. Wel kunnen uw tanden direct na de behandeling iets gevoelig zijn. Deze mogelijke bijwerking houdt echter niet lang aan. Mocht u toch langer last hebben van gevoelige tanden, neemt u dan contact met ons op.

Hoelang blijft het effect van tanden bleken zichtbaar?

Het effect van gebleekte tanden blijft één tot twee jaar zichtbaar, maar is afhankelijk van wat u drinkt en of u rookt. Zo hebben bijvoorbeeld koffie, thee, wijn en nicotine een negatief effect op de kleur van de tanden. Met de juiste tandpasta en een goede mondhygiëne houdt u uw tanden lang wit.

Kan ik alles eten of drinken?

Na de behandeling mag u inderdaad alles eten en drinken. Wel adviseren we in de eerste twee tot drie uur niet te eten, drinken en roken. Daarnaast kunt u het beste de eerste 24 uur na het bleekproces geen kleurstofhoudende dranken drinken (cola, thee, koffie en rode wijn).

Mag ik de behandeling herhalen?

U kunt een bleekproces bij de tandarts veilig herhalen. We noemen de herhaling van een bleekproces na enige tijd een fresh-up. Heeft u eerder uw tanden laten bleken bij iSmile en vindt u het tijd voor een fresh-up? Neem contact met ons op of maak online een afspraak.

Wordt de bleekbehandeling vergoed door de verzekering?

De zorgverzekeraar vergoedt in de meeste gevallen geen kosten voor het laten bleken van uw tanden. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft, is het mogelijk dat de verzekeraar een vergoeding uitkeert. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar om te weten wat er voor u geldt.

Hoe bereid ik me voor op een bleekbehandeling?

Het is belangrijk dat u voor de behandeling voldoende eet en drinkt. Dit omdat het tijdens het bleekproces niet mogelijk is consumpties te nuttigen.

Adres iSmile Tandartspraktijk

Onze praktijk is makkelijk te vinden in Amsterdam West. We zijn gevestigd op de Hoofdweg 576 in Amsterdam West. We zijn zowel met het openbaar vervoer en de auto als met de fiets goed te bereiken. De auto parkeert u gemakkelijk op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de Mobypark – Zahia’s parkeerplaats. Wanneer u met het openbaar vervoer komt, kunt u een van de onderstaande trams of bussen gebruiken.

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Advies over tanden bleken

Mocht u meer informatie willen over tanden bleken bij iSmile in Amsterdam West, neemt u dan contact op met een van onze specialisten. We zijn telefonisch te bereiken via 020 218 4257. U kunt ons ook mailen of ons contactformulier invullen. Bent u nog geen cliënt van iSmile? Schrijf u nu in.

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact