• Wittere tanden in één behandeling
 • Veilige manier van tanden bleken
 • Inwendig en uitwendig tanden bleken
 • Veilige behandeling om te herhalen

Tanden bleken in Amsterdam-West

Door de jaren heen verkleuren onze tanden door bepaalde voedingsmiddelen. Met een bleeksessie in onze tandartspraktijk in Amsterdam-West maken we uw tanden witter in slechts één behandeling. U kunt ook thuis uw tanden bleken, helemaal zelf. Daarvoor gebruikt u veilig onze bleeklepel. De bleekgels die we bij iSmile gebruiken zijn niet schadelijk voor uw glazuur, waardoor tanden bleken een stuk veiliger is voor uw gebit dan vroeger.

Review

“Ik heb jaren lang heel stevig gerookt, waardoor m’n tanden geel kleurde. Hier baalde ik erg van toen ik eenmaal was gestopt, want die verkleuring krijg je niet zomaar weg. Een vriendin wees me op de uitwendige bleekmethode van iSmile. Na de eerste bleeksessie waren mijn tanden 8 tinten witter! Ik voel me zelfverzekerder dankzij mijn witte gebit.”

Onze bleekspecialist

Leena Ibrahim is een geduldige en gepassioneerde specialist in de tandheelkunde. Ze neemt écht de tijd voor haar cliënten.

Meer over Leena Ibrahim

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 475 0741
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

Bleekmethodes

In onze tandartspraktijk in Amsterdam-West hebben we meerdere manieren om uw tanden te bleken.

Uitwendig bleken

Tanden bleken van buitenaf is de meest gebruikte bleekmethode. Levende tanden zijn niet van binnenuit verkleurd en hebben dus ook geen inwendig bleekmiddel nodig. Bij uitwendig bleken maken we een afdruk van uw gebit. Aan de hand van deze afdruk maken we een zogenoemde bleeklepel die u thuis kunt gebruiken. Onze specialist geeft u advies over het gebruik van de bleeklepel; dit is namelijk afhankelijk van het gewenste resultaat en in hoeverre uw tanden zijn verkleurd.

Uitwendig bleken kan ook in onze tandartspraktijk. We gebruiken hierbij hogere concentraties werkzame stoffen die we activeren met een bleeklamp of laser. Het voordeel van uitwendig bleken bij iSmile is dat uw tanden al na één behandeling tot wel twaalf tinten witter zijn.

Inwendig bleken

Bij het inwendig bleken van uw tanden maakt onze specialist uw tand of kies open. Vervolgens brengt hij een bleekmiddel in. Hierdoor bleekt uw tand dus van binnenuit. We bleken uw tand of kies inwendig wanneer deze dood is. Dit kan komen door een harde klap tegen de tand, bijvoorbeeld bij een ongeluk. Ook een groot gat kan ervoor zorgen dat uw tand of kies afsterft. Wanneer het weefsel afsterft, krijgt de tand een donkere kleur die we niet met uitwendig bleken kunnen corrigeren.

Het proces waarin uw tand of kies lichter wordt duurt enkele dagen. Wanneer de bleeksessie niet het gewenste effect heeft, kunnen we de behandeling herhalen. Op het moment dat uw tand of kies de gewenste kleur is, sealen we deze met een definitieve vulling.

Voordelen van tanden bleken

Bij iSmile Tandartspraktijk

 • We gebruiken uitsluitend bleekgels die veilig zijn voor uw gebit
 • U heeft witte tanden na één behandeling
 • Professioneel advies over tanden bleken
 • Behandeling op maat wanneer u bijvoorbeeld vullingen heeft

Thuis bleken met een bleeklepel

 • Professioneel advies over het gebruik van de bleeklepel
 • Bleek uw tanden in uw eigen huis
 • Na enkele behandelingen wittere tanden
 • Veilige bleekgels die u thuis kunt gebruiken

Na de behandeling

Na het bleekproces bij ons in de praktijk kunnen uw tanden iets gevoelig zijn; dit verdwijnt echter snel. We adviseren om de eerste 24 uur na het bleken geen kleurstofhoudende etenswaren en drinken te consumeren, omdat ze uw tanden weer laten verkleuren. Ook kunt u beter niet roken de eerste twee à drie uur na de behandeling. Mocht u langere tijd last houden van gevoelige tanden, neemt u dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Hoe veilig is tanden bleken?

Tegenwoordig is tanden bleken zeer veilig voor uw gebit. We gebruiken namelijk een bleekgel die uw tandglazuur en vullingen niet aantast.

Kan ik mijn hele gebit laten bleken?

Het is mogelijk uw hele gebit te laten bleken, met uitzondering van vullingen, kronen, bruggen en facings. Deze kunstmatige materialen verkeuren namelijk niet mee tijdens het bleekproces. Wanneer we uw hele gebit bleken, vallen deze restauraties dus extra op. Om dit te voorkomen overleggen we altijd over de mogelijkheden voor we het bleekproces beginnen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de restauraties na het bleken vervangen of het bleekproces aanpassen.

Hoe wit zijn mijn tanden na de eerste behandeling?

Dit hangt af van de conditie van uw eigen tanden en hoe gevoelig ze zijn voor de bleekgel. Daarnaast bespreken we ook wat het gewenste effect is, zodat we teleurstellingen voorkomen. Doorgaans zien we een verbetering van vijf tot twaalf tinten witter. De eerste dagen na het bleekproces zijn uw tanden het witst. Met enkele dagen vermindert de witte kleur met één tot twee tinten. Als u tanden de eerste dagen tien tinten lichter zijn, heeft u uiteindelijk tanden die acht tinten witter zijn.

Is tanden bleken een pijnlijke behandeling?

Tanden bleken is niet pijnlijk. De bleekgel die we gebruiken is namelijk niet schadelijk voor uw tandglazuur. Wel kunnen uw tanden direct na de behandeling iets gevoelig zijn. Deze mogelijke bijwerking houdt echter niet lang aan. Mocht u toch langer last hebben van gevoelige tanden, neemt u dan contact met ons op.

Hoelang blijft het effect van tanden bleken zichtbaar?

Het effect van gebleekte tanden blijft één tot twee jaar zichtbaar, maar is afhankelijk van wat u drinkt en of u rookt. Zo hebben bijvoorbeeld koffie, thee, wijn en nicotine een negatief effect op de kleur van de tanden. Met de juiste tandpasta en een goede mondhygiëne houdt u uw tanden lang wit.

Kan ik alles eten of drinken?

Na de behandeling mag u inderdaad alles eten en drinken. Wel adviseren we in de eerste twee tot drie uur niet te eten, drinken en roken. Daarnaast kunt u het beste de eerste 24 uur na het bleekproces geen kleurstofhoudende dranken drinken (cola, thee, koffie en rode wijn).

Mag ik de behandeling herhalen?

U kunt een bleekproces bij de tandarts veilig herhalen. We noemen de herhaling van een bleekproces na enige tijd een fresh-up. Heeft u eerder uw tanden laten bleken bij iSmile en vindt u het tijd voor een fresh-up? Neem contact met ons op of maak online een afspraak.

Advies over tanden bleken

Mocht u meer informatie willen over tanden bleken bij iSmile in Amsterdam-West, neemt u dan contact op met een van onze specialisten. We zijn telefonisch te bereiken via 020 475 0741. U kunt ons ook mailen of ons contactformulier invullen. Bent u nog geen cliënt van iSmile? Schrijf u nu in.

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.15 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2019 | Sitemap | Contact