Klantwaarderingen:
 • We verwijderen tandsteen pijnloos en snel
 • Voorkom gaatjes en ontstekingen
 • Tijdens periodieke controle en als aparte afspraak mogelijk
 • Tips voor het voorkomen van tandsteen

Tandsteen verwijderen Amsterdam

Door regelmatig te flossen vermindert u de kans op tandsteen. Als tandsteen eenmaal op uw tanden zit, is het echter lastig te verwijderen. Onze mondhygiënist is gespecialiseerd in het verwijderen van tandsteen en tandplak. Deze aanslag kan leiden tot gaatjes in uw tanden en kiezen, dus het is erg belangrijk om regelmatig een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Ook kunnen we op tijd ingrijpen wanneer het tandsteen op moeilijk bereikbare plekken zit.

Review

Super praktijk. Zeer bekwame tandarts. Een zeer vriendelijke tandartsassistente Mariska. Echte Toppers.

Onze tandarts

Tandarts Leena heeft met succes de studie tandheelkunde aan de Western Universiteit in Canada voltooid. Dit maakt dat zij een van de beste tandheelkundige opleidingen van de wereld heeft afgerond. Nu draagt ze met trots de titel ‘Doctor of Dental Surgery’.

Bekijk ons hele team

Wat is tandsteen?

Tandsteen is tandplak die niet op tijd van de tanden verwijderd wordt. Dit ontstaat vooral dichtbij het tandvlees en achter en tussen de tanden. Het is niet mogelijk om al het tandsteen te verwijderen met tandenpoetsen. Bij iSmile Tandartspraktijk verwijderen we de tandsteen professioneel en pijnloos.

Zelf tandsteen verwijderen

U kunt zelf een klein deel van de tandsteen verwijderen. Echter raden we u altijd aan langs te komen in de praktijk, zodat wij met professionele middelen de tandsteen volledig kunnen verwijderen. Wat u zelf kunt doen om tandsteen te voorkomen:

 • Tweemaal daags flossen en poetsen
 • Gebruik mondwater tegen tandsteen
 • Gebruik een tandenstoker om tandsteen los te maken
 • Een elektrische tandenborstel gebruiken

Tandsteen verwijderen bij iSmile Tandartspraktijk

Bij iSmile gebruiken we professionele apparatuur om uw tanden vrij te maken van tandsteen. We gebruiken doorgaans twee technieken:

 • Zogeheten scalers. Dit is een haakje waarmee we het tandsteen losmaken van de tand.
 • Een tandsteenapparaat. Dit apparaat veroorzaakt trillingen, waardoor het tandsteen lostrilt van de tanden.

Waarom tandsteen verwijderen?

Het verwijderen van tandsteen is belangrijk om gaatjes en ontstekingen te voorkomen. Wanneer u uw tanden niet goed verzorgt, kan tandsteen zich ophopen onder het tandvlees. Dit kan op den duur vervelende gevolgen hebben, waaronder het verliezen van kaakbot. Kaakbotverlies kan uiteindelijk leiden tot het uitvallen van tanden en kiezen.

Hoe wordt tandsteen verwijderd?

Tandsteen kan niet verwijderd worden door tandenpoetsen alleen. Onze tandarts verwijdert tandsteen met behulp van een haakvorming tandartsinstrument. Hiermee krabben we als het ware de tandsteen voorzichtig weg. Een andere methode is het lostrillen van de tandsteen door een apparaat dat ultrasone trillingen geeft.

Doet het laten verwijderen van tandsteen pijn?

Dit hangt af van uw mondhygiëne. Wanneer uw tanden en tandvlees erg gevoelig zijn, kan het verwijderen van tandsteen wat pijnlijk aanvoelen. We houden altijd rekening met uw pijngrens en zullen de behandeling pauzeren wanneer het even niet meer gaat.

Hoe kan ik tandsteen voorkomen?

Zoals gezegd zijn er een aantal dingen die u kunt doen om tandsteen te voorkomen. Belangrijk is dat u uw mond goed verzorgt. Dat betekent tweemaal daags poetsen met een elektrische tandenborstel. Daarnaast adviseren we het gebruik van mondwater en tandenstokers.

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van tandsteen?

Vaak verwijderen we tandsteen bij elke periodieke controle. Indien u alleen tandsteen wilt laten verwijderen, bekijkt u ons volledige kostenoverzicht of neemt u contact met ons op.

Adressen iSmile Amsterdam

We zijn trots op onze twee vestigingen in Amsterdam. We zijn gevestigd in Amsterdam West en Zuid. Op die manier is een iSmile tandartspraktijk nooit ver weg. Maak direct een afspraak of schrijf uzelf in.

Bereikbaarheid van onze praktijk in Amsterdam West

Onze praktijk is gemakkelijk te bereiken door de centrale ligging in Amsterdam West. iSmile Tandartspraktijk ligt nabij het Wachterliedplantsoen. Wanneer u gebruik maakt van het openbaar vervoer kunt u de volgende trams en bussen gebruiken:

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Bereikbaarheid iSmile Amsterdam Zuid

U kunt onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid aan de Lutmastraat eenvoudig bereiken met de fiets of de auto. Uw fiets zet u aan de overkant van de praktijk in het fietsenrek. In de straat zijn er genoeg plekken om uw auto te parkeren. Komt u met het openbaarvervoer. Vanaf het centraal station neemt u eenvoudig de tram of metro naar iSmile:

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 & 12

Halte De Pijp:

 • Metro 52

Tandsteen laten verwijderen in Amsterdam

Wilt u uw gebit laten controleren en daarbij tandsteen laten verwijderen? Maak dan snel een afspraak via een van de onderstaande buttons. Via de website kunt u zich gemakkelijk inschrijven als nieuwe patiënt.

Openingstijden iSmile Hoofdweg

 

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

 

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact