Klantwaarderingen:
 • Verkleinen van de bovenlipspieren en losmaken van de bovenlip
 • Botox behandeling bij een gummy smile
 • Wegbranden van overtollig tandvlees
 • Klinieken in Amsterdam West en Amsterdam Zuid

Tandvleescorrectie Amsterdam

Wie last heeft van te veel tandvlees of teruggetrokken tandvlees kan kiezen voor een tandvleescorrectie. Afhankelijk van uw situatie transplanteren of verwijderen we tandvlees, zodat u weer met een glimlach door het leven gaat. Onder een tandvleescorrectie bij iSmile vallen de volgende behandelingen:

Review

Ik ben Leena en haar team heel dankbaar. Als je angst hebt voor de tandarts ben je bij hen in goede handen.

Onze tandartsen

Onze ervaren tandartsen corrigeren uw tandvlees zodat uw weer met een brede glimlach over straat kunt.

Bekijk ons hele team

Oorzaak teruggetrokken tandvlees

Teruggetrokken tandvlees is soms genetisch bepaald. Er zijn echter meer oorzaken voor teruggetrokken tandvlees:

 • Te agressief poetsen of flossen
 • Ernstig scheve tanden
 • Beschadigd tandvlees
 • Slechte verzorging van de mond
 • Kronen of implantaten

Teruggetrokken tandvlees voorkomen

Als uw tandvlees slechts lichtelijk is teruggetrokken, kunt u dit zelf thuis proberen te herstellen door het uitvoeren van de volgende handelingen:

 • Gebruik een zachte tandenborstel en masseer het tandvlees met ronddraaiende bewegingen.
 • Flos uw tanden elke dag maar pas op dat u uw tandvlees niet verder duwt.
 • Gebruik mondwater om eventueel ontstoken tandvlees te herstellen.

Wat is een tandvleescorrectie?

Terugtrekkend tandvlees noemen we ook wel gingivale recessie. Dit is een aandoening waarbij de wortels van de tanden bloot komen te liggen. Dit kan leiden tot aftakeling van de tandkwaliteit en zelfs tanduitval. Ook leidt teruggetrokken tandvlees vaak tot overgevoeligheid voor onder andere warm eten en drinken. Bij een tandvleescorrectie verhelpen we deze problemen en verfraaien we het aanzicht van het gebit. Zo verwijderen we overtollig tandvlees door dit weg te branden en herstellen we teruggetrokken tandvlees door middel van een transplantatie.

Tandvleescorrectie behandeling

De behandeling van het tandvlees is afhankelijk van het probleem. Bij iSmile Tandartspraktijk kunt u terecht voor onderstaande problemen.

Verkleinen bovenlipspieren en losmaken van de bovenlip

Het is mogelijk dat het tandvlees en de bovenlip sterk aan elkaar vastzitten. Dit kan ervoor zorgen dat het tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen. Door de verbinding tussen de bovenlip en het tandvlees losser te maken, verhelpen we dit probleem.

Botox behandeling bij een gummy smile

Door botox in de bovenlip te spuiten, verlammen we bepaalde spiertjes. Hierdoor gaat de bovenlip wat meer hangen, wat ervoor zorgt dat er minder tandvlees zichtbaar is.

Wegbranden van overtollig tandvlees

Wanneer er sprake is van overtollig tandvlees, branden we dit weg met een laser. We verdoven het tandvlees eerst en branden daarna het overtollige tandvlees weg.

Herstelperiode na een tandvleescorrectie

Na de behandeling mag u direct naar huis. Uw tandvlees zal eerst nog wat gevoelig aanvoelen. U kunt paracetamol nemen om de pijn te verlichten. Over het algemeen is het tandvlees na twee weken genezen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ingreep. Voordat u naar huis gaat vertellen we u hoe u uw tandvlees de komende tijd moet verzorgen.

Bereikbaarheid van de praktijken in Amsterdam

Wilt u iets aan uw tandvlees laten doen? Neem dan contact met ons op. We leggen u graag uit hoe de operatie in zijn werk gaat. Via de website schrijft u zich eenvoudig in als nieuwe patiënt.

Tandartspraktijk in Amsterdam West

Onze vestiging in Amsterdam West kunt u vinden aan de Hoofdweg 576, 1055 AB. U kunt ons zowel met de auto, de fiets en het openbaar vervoer goed bereiken. Indien u met de auto komt parkeert u hem op de parkeerplaats de Bos & Lommerplantsoen. Vanaf daar loopt u binnen 5 minuten naar de praktijk. U kunt uw auto ook in de Mobypark- Zahia’s parkeergarage parkeren. Treinreizigers stappen uit bij station Amsterdam Sloterdijk en reizen verder met de tram of bus. Bekijk welke tram of bus u moet nemen per halte in het onderstaande overzicht. Fietsers kunnen gewoon voor de praktijk hun fiets stallen.

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 en N82

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 en N82

Tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

Woont u in Amsterdam Zuid? Dan is onze vestiging aan de Lutmastraat 15H 1072 JL het dichtstbij voor u. Uw auto parkeert u gemakkelijk bij ons in de straat en voor de fietsers staan er tegenover de praktijk voldoende fietsenrekken. Binnen vijftien minuten staat u al met uw fiets vanaf Amsterdam Centraal bij ons op de stoep. Komt u met de trein? Dan stapt u uit bij Amsterdam Centraal. Vanaf hier kunt u de tram of de metro nemen naar onze praktijk:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact