• Specialized in anxious patients
 • Treatment under laughing gas sedation possible
 • Also open on Saturdays
 • Treatment under light anesthesia

Sedation Dentistry in Amsterdam-West: iSmile

Research has shown that no less than 40% of Dutch people have some anxiety around visiting the dentist. The Amsterdam-West sedation dentist is trained to work with patients who are dealing with anxiety. Our friendly, professional dentists will explain the specific check-up or treatment process step-by-step, so you know exactly what to expect. Focusing on your personal needs as a patient is central to this. We also offer the following unique treatment methods:

 • Nitrous oxide sedation
 • Light anaesthesia
 • Calming pills

Nitrous oxide will help alleviate any feelings of anxiety by keeping you calm and relaxed. This gas, which can be administered to adults and children, can be used for minor procedures such as fillings as well as more complex treatment, such as wisdom tooth extraction and implants. Light anaesthesia is a good option for patients suffering from extreme anxiety. An experienced anaesthetist will supervise while our dentist performs treatment, after which you can relax.

Recensie

Heel vriendelijk personeel, die rustig blijft en zijn tijd neemt voor de cliënten. Ze behandelen de angst patiënten ontzettend goed. Ik ben zelf heel bang dus ik heb een narcosebehandeling gehad die mij heel goed is bevallen.

About sedation dentist Leena Ibrahim

Want to know more about Leena Ibrahim and our team? Then take a look here!

Contact and address

iSmile Dental Practice
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
View Google Maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

Veelgestelde vragen over angsttandarts

Zitten er risico’s aan de lachgassedatie ?

Aan een lachgassedatie zitten geen risico’s, mits de behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde angsttandarts. We gebruiken lachgas incidenteel bij angstige patiënten om te zorgen dat ze rustig worden, zodat we de behandeling kunnen uitvoeren. U blijft dus bij bewustzijn, maar voelt geen spanning en onrust.

Hoe weet ik of mijn tandarts een angst tandarts is?

Een angst tandarts neemt genoeg tijd voor de behandeling. We gaan in gesprek over uw tandartsangst en hoe dit is ontstaan. Ook willen we graag weten op wat voor manier uw angst zich uit, zodat we een persoonlijk behandelplan kunnen opstellen. Als angst tandarts creëren we een vertrouwensband tussen tandarts en patiënt, waardoor we uw tandartsangst langzaam kunnen wegnemen.

Kost een behandeling bij een angsttandarts meer dan bij een gewone tandarts?

Nee. We hanteren dezelfde kosten voor een behandeling bij onze angsttandarts. We kunnen deze aangepaste behandeling tegen hetzelfde tarief als een gewone tandartsbehandeling aanbieden, omdat de kosten worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). In ons overzicht vindt u de tarieven van veel uitgevoerde behandelingen door onze angsttandarts.

Kan ik na een behandeling met lichte narcose weer alles doen?

Een lichte narcose is iets ingrijpender dan een behandeling met lachgas. We voeren deze behandeling dan ook uitsluitend uit bij extreem angstige patiënten en onder streng toezicht van anesthesiologen. Na afloop van de lichte narcose laten we u rustig bijkomen. Onder eigen begeleiding kunt u in alle rust naar huis.

Wat kan ik verwachten van een angst tandarts?

Een angst tandarts heeft een andere werkwijze dan een reguliere tandarts. Wie vermoedt last te hebben van tandartsangst doet er goed aan een afspraak te maken met een gespecialiseerde angst tandarts. We gaan tijdens een intake met u in gesprek over uw angst. Een angst tandarts neemt écht de tijd om naar u en uw angst te luisteren. Wanneer de vertrouwensband tot stand is gekomen, gaan we werken aan het wegnemen van uw tandartsangst. Behandelingen door een angst tandarts zorgen dus niet alleen voor angst- en pijnloze behandelingen, we streven er ook naar uw angst tot een aanvaardbaar niveau te verlagen.

Wat kan ik doen als mijn kind last heeft van tandartsangst?

Door kinderen van jongs af aan te leren dat een behandeling bij de tandarts niet eng is, kunnen we in veel gevallen tandartsangst voorkomen. Soms zijn kinderen echter door een nare ervaring bang geworden voor de tandarts. Voor deze kinderen hebben we een kindertandarts in de armen genomen.

Hoe verloopt een behandeling bij de angsttandarts?

Een behandeling bij de angsttandarts begint al bij uw eigen voorbereiding. Door goed te bedenken wat u wel en absoluut niet wilt, kunnen we een persoonlijk behandelplan opstellen om uw tandartsangst te verminderen. Tijdens een kennismaking bespreken we alle aspecten van uw angst voor de tandarts. Tijdens de behandelingen gebruiken we een stopsignaal als u dat wilt. Bij grotere ingrepen kunt u kiezen voor een lachgassedatie of lichte narcose. Na de behandeling bespreken we hoe u deze heeft ervaren en wat de vervolgstappen zijn. Een behandeling bij de angsttandarts is dus helemaal toegespitst op wat u wel en niet wilt.

Waar komt mijn angst voor de tandarts vandaan?

Tandartsangst ontwikkelt zich vaak tijdens de jeugd. Dingen als het geluid van de boor, de geur van de behandelkamer en nare ervaringen uit het verleden kunnen al zorgen voor zweetdruppeltjes op het voorhoofd. 40% van de Nederlandse bevolking is bang voor de tandarts. Patiënten die bang zijn voor de tandarts zeggen vaak dat de gedachte aan een pijnlijke behandeling of het verliezen van de controle ervoor zorgt dat ze een afspraak bij de tandarts uitstellen. Door kinderen op een jonge leeftijd voor stellen aan een gespecialiseerde kindertandarts kunnen we tandartsangst in de kiem smoren. Een behandeling door de angst tandarts wordt dan een stuk minder eng.

Bereikbaarheid van de praktijken

Onze praktijken in Amsterdam West en Zuid zijn eenvoudig te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan direct in.

Amsterdam West

We zijn gevestigd aan de Hoofdweg 576 in Amsterdam West. Naast onze praktijk ligt het prachtige Erasmuspark. U kunt ons zowel met de auto en de fiets als het openbaar vervoer goed bereiken. Uw auto parkeert u op de Parking Bos & Lommerplantsoen of in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage. Als u met de trein komt, stapt u uit op station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar kunt u onderstaande trams en bussen pakken om bij onze praktijk te komen.

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Amsterdam Zuid

Kom langs in onze praktijk in Amsterdam Zuid aan de Lutmastraat 15H. 1072 JL. Komt u met de fiets? Binnen een kwartier vanaf het Centraal Station bereikt u onze locatie. U kunt uw fiets aan de overkant van de weg stallen in de fietsenrekken. Uw auto parkeert u bij ons in de straat. Vanaf het Centraal Station kunt u verschillende metro’s en trams pakken om bij ons te komen:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Maak een afspraak bij de angsttandarts in Amsterdam

Maak direct een afspraak bij de angsttandarts van iSmile Tandartspraktijk. We zijn bereikbaar via 020 218 4257 of stuur een e-mail naar info@ismile-tandartspraktijk.nl.

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:12.00 - 19.30
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact