• Behandeling van een complexe wortelkanaalbehandeling
  • Snel en effectief van uw pijnklachten af
  • Ook voor angstige patiënten
  • Behandeling onder narcose is mogelijk

Endodontologie Amsterdam

Een endodontoloog is gespecialiseerd in complexe wortelkanaalbehandelingen en herbehandelingen indien de wond na een eerste keer niet goed genezen is. In de endodontologie leggen we de focus op de binnenkant van uw gebit; het inwendige deel. Voor een afspraak met onze endodontoloog heeft u een verwijsbrief van de tandarts nodig. Wanneer u last heeft van pijnlijke tanden of kiezen, maakt u een afspraak met iSmile. In overleg met u schrijven we een verwijsbrief voor onze endodontoloog uit.

Review

Ik ben al 1 jaar patiënt bij dr Leena Ibrahim en het bevalt mij zeer zeker in de praktijk! Zowel de assistentes als de tandartsen hebben altijd tijd voor pijnklachten en andere bijzonderheden. Super team en praktijk!

Onze tandartsen

Bij iSmile Tandartspraktijk kunt u terecht voor een complexe wortelkanaalbehandeling. Maak kennis met ons team door op onderstaande link te klikken.

Bekijk ons hele team

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk Hoofdweg
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

iSmile Tandartspraktijk Lutmastraat
Lutmastraat 15H
1072 JL Amsterdam-Zuid
Bekijk in Google maps

T: 020 675 1389
E: lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nl

Ik ben nog nooit naar de mondhygiënist geweest. Is dat wel nodig?

Over het algemeen raden we patiënten aan om tweemaal per jaar de mondhygiënist te bezoeken. Bij onze tandartspraktijk voert de tandarts ook behandelingen op het gebied van mondhygiëne uit. U hoeft hier bij ons daarom geen aparte afspraak voor te maken.

Wat doet een endodontoloog?

Een tandarts die zich gespecialiseerd heeft in de endodontologie noemen we een endodontoloog. Endodontologie gaat over de binnenzijde van tanden en kiezen. We spreken hierbij van de kern van gebitselementen, ook wel het wortelkanaalstelsel genoemd. Het levende deel van onze tanden en kiezen noemen we de pulpa. De endodontoloog doet onderzoek naar dit binnenste deel van het gebit. Hij geeft een prognose en komt vervolgens met een behandelplan om de pijn te verhelpen.

Veelgestelde vragen:

Heb ik een doorverwijzing nodig voor de endodontoloog?

Zoals gezegd heeft u een doorverwijzing van uw tandarts nodig om door onze endodontoloog behandeld te worden. Wanneer een of meerdere van uw tanden ontstoken zijn voeren we een wortelkanaalbehandeling uit. Ook voor het verwijderen van verstandskiezen die niet door een tandarts verwijderd kunnen worden krijgt u een doorverwijzing naar de endodontoloog.

Wat zijn de kosten voor een endodontoloog?

De kosten voor de endodontoloog worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Hierdoor zijn de kosten voor de behandeling van bijvoorbeeld een wortelkanaal bij elke praktijk gelijk. Omdat deze kosten jaarlijks verschillen kunnen we hier geen bedrag noemen. Voor de actuele kosten bekijkt u ons tarievenoverzicht.

Krijg ik een vergoeding voor de endodontoloog?

De kosten voor de behandeling door een endodontoloog krijgt u vergoed tot een leeftijd van 18 jaar. Wanneer u ouder bent dan 18 jaar is de vergoeding afhankelijk van de zorgverzekering die u heeft afgesloten. Om de kosten vergoed te krijgen heeft u een aanvullende verzekering nodig. Raadpleeg voor meer informatie uw zorgverzekeraar.

Bereikbaarheid van onze praktijk

We vinden het belangrijk dat onze patiënten de praktijk makkelijk kunnen vinden. We hebben daarom gekozen voor een centrale ligging in Amsterdam West. Wanneer u met de trein reist stapt u uit op het station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar kunt u de volgende trams en bussen gebruiken om bij onze praktijk te komen:

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

  • Tram 7
  • Bus 15, 247, 398 & N82

Halte Erasmusgracht:

  • Tram 7
  • Bus 15 & N82

Komt u liever met de auto? Parkeren kan dan op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage.

Uw tandvlees behandelen in Amsterdam

Wilt u uw tandvlees laten controleren of laten behandelen? Maak dan snel een afspraak via een van de onderstaande buttons. Via de website kunt u zich gemakkelijk inschrijven als nieuwe patiënt.

Openingstijden

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact