Klantwaarderingen:
  • Verhelpt ontstoken tandvlees
  • Behandeling onder lokale verdoving
  • Pockets worden minder diep
  • Ruimte voor nieuwe patiënten

Flapoperatie Amsterdam

Het komt voor dat bij parodontitis de pockets erg diep zijn en ze daardoor niet goed bereikbaar zijn. Het gevolg is dat er tandplak en tandsteen achterblijft na het uitvoeren van een gebitsreiniging. Om de verborgen pockets schoon te kunnen maken is een flapoperatie nodig. Dit is een operatie aan het tandvlees die onze eigen, ervaren parodontoloog uitvoert.

Review

Fijne ervaring met deze praktijk en tevreden over de behandeling. Tandarts Lina Ibrahim denkt mee met de klant en stelt je op je gemak. Ik zou deze praktijk zeker aan anderen aanraden.

Onze tandartsen

Onze tandartsen verwijderen de ontsteking en zorgen ervoor dat uw gebit weer gezond wordt.

Bekijk ons hele team

Het uitvoeren van de flapoperatie

Het uitvoeren van de flapoperatie doen we onder plaatselijke verdoving. Als de verdoving volledig is ingewerkt, maken we het tandvlees los en schuiven we dit opzij. Hierdoor komt het ontstoken weefsel bloot te liggen. We halen dit weefsel weg zodat het kaakbot en de wortels van de tanden en kiezen goed zichtbaar worden. Vervolgens halen we het overgebleven tandplak en tandsteen weg.

Voor- en nadelen van een flapoperatie

Het voordeel van een flapoperatie is dat we de ontstekingen volledig kunnen verwijderen. Een bijkomend voordeel is dat de pockets tussen het tandvlees en de tanden minder diep worden. Hierdoor zijn ze makkelijker schoon te maken.

Een nadeel van een flapoperatie is dat het tandvlees zich wat kan terugtrekken. Een gevolg daarvan is dat de tanden gevoeliger kunnen worden. Om de gevoeligheid van de tanden te verminderen kunt u een tandpasta voor gevoelige tanden kopen.

Wat is een flapoperatie?

Een flapoperatie noemen we ook wel een tandvleesoperatie. Bij een ernstige tandvleesontsteking is het ontstoken weefsel niet goed te bereiken en kan tandplak zich daar hechten. Dan moet de tandarts een deel van het tandvlees openmaken en opzij schuiven. Het ontstoken weefsel halen we weg en we reinigen uw tanden direct, zodat alle tandsteen en tandplak weg is. Als de ontsteking is weggehaald en uw tanden weer schoon zijn, hecht onze parodontoloog uw tandvlees weer en zet hij het vast met wondverband.

Nazorg flapoperatie

Na de flapoperatie moet u spoelen met mondwater en voorzichtig zijn met het poetsen van uw tanden. Belangrijk is wel dat u uw tanden blijft poetsen om te voorkomen dat nieuwe tandplak en tandsteen de kans krijgen uw tandvlees weer te ontsteken. Kom nog minimaal twee keer op nacontrole, zodat we tijdig hardnekkig tandsteen professioneel kunnen verwijderen.

Flapoperatie kosten

Als u jonger bent dan 18 jaar wordt de operatie vergoed uit het basiszorgpakket van uw zorgverzekering. Wanneer u ouder bent dan 18 wordt deze operatie niet meer vergoed. U zult in dit geval de kosten zelf moeten betalen, tenzij u een aanvullende tandartsverzekering heeft. De kosten voor een flapoperatie verschillen jaarlijks. Bekijk daarom voor de actuele kosten ons tarievenoverzicht.

Flapoperatie voorkomen

U kunt een flapoperatie voorkomen door uw tanden en kiezen dagelijks goed te verzorgen. Dit betekent dat u uw gebit tweemaal daags poetst en flost. Door te flossen haalt u achtergebleven etensresten tussen uw tanden weg. Dit houdt uw tandvlees in een gezonde conditie. Door een goede mondhygiëne verkleint u de kans op vervelende ontstekingen in uw mond.

Bereikbaarheid van de praktijken

Amsterdam West

Onze vestiging aan de Hoofdweg ligt erg centraal in Amsterdam West, waardoor u er snel kunt komen. Er zijn meerdere haltes in de buurt waar u uit kunt stappen als u met de tram of bus reist vanaf Station Amsterdam Sloterdijk:

  • Tram 7
  • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

  • Tram 7
  • Bus 15, 247, 398

Gaat u liever met de auto? Parkeer uw auto in de naastgelegen Mobypark- Zahia’s parkeergarage of op de Parking Bos & Lommerplantsoen op 5 minuten loopafstand van iSmile Tandartspraktijk. Fietsers mogen gebruikmaken van onze eigen fietsenrekken.

Amsterdam Zuid

Maak een afspraak voor onze praktijk in Amsterdam Zuid aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL. Aan de overkant van onze praktijk staan fietsenrekken waar u altijd snel en veilig uw fiets kunt stallen. Ook voor uw auto is hier altijd voldoende plek. Komt u met de trein? Vanaf het Centraal Station neemt u de metro of tram onze praktijk:

Halte de Pijp:

  • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

  • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact