• Expert in uitgebreide implantaatbehandelingen
 • Wij maken gebruik van topmerken, zoals Astra en Straumann
 • Unieke lachgasbehandelingen
 • Lichte narcose is mogelijk

Implantologie Amsterdam: iSmile

Implantologie biedt uitkomst wanneer u een tand of kiest mist. De kunstwortel vervangt de afwezige tandwortel, waarna boven op de titanium wortel een brug, kroon of klikgebit geplaatst wordt ter vervanging van een of meerdere tanden of kiezen. Op deze manier wordt er een langdurige en praktische oplossing gecreëerd. Voor een optimaal resultaat werken wij hiervoor enkel met de beste merken, zoals Astra en Straumann. Bent u niet tevreden met uw kroon? Wij maken gratis een nieuw exemplaar voor u. Onze deskundige en ervaren implantoloog werkt met een behandelplan op maat. Patiënten ervaren de sfeer in onze tandartspraktijk als zeer relaxt en beoordelen onze vriendelijke tandartsen met een 9,1.

Recensie

Erg fijne Tandartsen en assistentes! Ik ben zelf al 2 jaar patiënt bij Leena. Ik ben erg angstig en kwam om mijn verstandskiezen te verwijderen en een implantaat. L. Ibrahim heeft mij zeer goed geholpen. Ik voelde mij erg op m'n gemak bij het team.

Leena Ibrahim

Meer weten over Leena Ibrahim en ons team? Kijk dan hier!

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk Hoofdweg
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

iSmile Tandartspraktijk Lutmastraat
Lutmastraat 15H
1072 JL Amsterdam-Zuid
Bekijk in Google maps

T: 020 675 1389
E: lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nl

Wat is implantologie?

Een tandimplantaat is een kunstwortel van titanium. Het is een veilige en blijvende vervanging van de tandwortel die in de kaak wordt geplaatst. Boven op het implantaat kan een kroon, brug of kunstgebit geplaatst worden.

Implantologie is een goede uitkomst voor:

 • De vervanging van een tand met behulp van een kroon
 • Vervanging van meerdere tanden door een vastzittende brug
 • Vervanging van het hele gebit door middel van een volledige brug of een klikgebit

Is het altijd mogelijk om een implantaat te plaatsen?

Een implantaat kan enkel geplaatst worden wanneer het kaakbot volledig volgroeid is. Dit is meestal het geval rond het 18elevensjaar. Daarnaast dient u aan de volgende eisen te voldoen:

 • Er bevindt zich voldoende kaakbot in de kaak
 • Het tandvlees en kaakbot is gezond

Bovenstaande onderdelen worden gecontroleerd door middel van een mondinspectie en een overzichtsfoto. Indien er niet voldoende kaakbot aanwezig is, kan de implantoloog ervoor kiezen om op de ontbrekende plekken nieuw kunstbot te plaatsen.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid de behandeling in gaat, leggen wij het behandelproces stap voor stap uit. Ook tijdens de implantologiebehandeling zal de implantloog de handelingen die worden verricht uitleggen. Indien bepaalde onderdelen niet duidelijk zijn, kunt u gerust contact opnemen met onze tandartspraktijk in Amsterdam. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Stap 1: het consultgesprek

Voordat er een implantaat geplaatst wordt, vindt er eerst een gebitscontrole plaats. Dit wordt gedaan met behulp van een mondinspectie en een overzichtsfoto. Op deze foto zijn de onder- en bovenkaak zichtbaar om de ligging van de wortels van de tanden en kiezen te bekijken en om te controleren of er voldoende kaakbot aanwezig is. Tevens wordt uw mondgezondheid gecontroleerd en worden mogelijke problemen besproken. Aansluitend zal de tandarts een behandelplan op maat opstellen inclusief een kostenindicatie, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Stap 2: het plaatsen van het implantaat

Onder een plaatselijke verdoving of lichte narcose plaatst de implantoloog het implantaat in het kaakbot. Hiervoor wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt, waarna er een gaatje wordt geboord in het kaakbot. Hier wordt de titanium kunstwortel in vastgeschroefd. Vervolgens hecht de tandarts het tandvlees met oplosbare hechtingen.

Stap 3: de herstelperiode

Om ervoor te zorgen dat het implantaat stevig vastgroeit in het kaakbot houden we een herstelperiode – ook wel inheelfase genoemd – van ongeveer zes tot twaalf weken aan. Tijdens deze rustperiode wordt er een noodkroon, brug of klikgebit op het implantaat geplaatst. Op deze manier kunt u langzaam maar zeker wennen aan het opgevulde ‘gat’ in uw mond.

Stap 4: het plaatsen van de kroon, brug of het klikgebit

Wanneer de blijvende prothese is geplaatst, plannen we een controle-afspraak in. Deze afspraak vindt plaats -afhankelijk van het soort prothese - na drie, zes of elf maanden. Tijdens de check wordt er een nieuwe overzichtsfoto gemaakt en wordt de mond uitvoerig gecontroleerd.

Stap 5: nazorg

Wanneer de blijvende prothese is geplaatst, plannen we een controle-afspraak in. Deze afspraak vindt plaats -afhankelijk van het soort prothese - na drie, zes of elf maanden. Tijdens de check wordt er een nieuwe overzichtsfoto gemaakt en wordt de mond uitvoerig gecontroleerd.

Afspraak maken

Voordelen van implantaten bij iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam

 • Gespecialiseerde tandartsen
 • Pijnloze behandeling
 • Mogelijkheid om van lachgas gebruik te maken
 • Topmerken als Astra en Straumann

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een implantaat, kroon of brug wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, ook niet wanneer u jonger dan 18 jaar bent. Een klikgebit daarentegen wordt wel vergoed door de basisverzekering. Om in aanmerking te komen voor een (volledige) vergoeding van een implantaat, kroon of brug dient u een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Informeer bij uw zorgverzekeraar of uw implantologiebehandeling wordt vergoed.

Bereikbaarheid iSmile in Amsterdam

iSmile Tandartspraktijk kunt u gemakkelijk bereiken, omdat we centraal gelegen zijn in Amsterdam West. U kunt ons vinden aan de Hoofdweg 576, 1055 AB te Amsterdam. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto kunt u ons goed bereiken. Indien u met de trein reist, stapt u uit op het treinstation Amsterdam West. Vervolgens neemt u een van de onderstaande trams of bussen om bij onze praktijk te komen.

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Uiteraard zijn we ook gewoon per fiets of auto te bereiken. Wanneer u met de auto komt, parkeert u op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage.

 

Maak een afspraak voor een implantologiebehandeling

Maak direct een afspraak voor implantaten in Amsterdam West. Bel het telefoonnummer van iSmile of stuur een vrijblijvende e-mail naar info@ismile-tandartspraktijk.nl. De tandartspraktijk in Amsterdam West is op de volgende tijdstippen geopend:

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact