Klantwaarderingen:
 • Expert in uitgebreide implantaatbehandelingen
 • Wij maken gebruik van topmerken, zoals Astra en Straumann
 • Unieke lachgasbehandelingen
 • Lichte narcose is mogelijk

Implantologie Amsterdam

Implantologie biedt uitkomst wanneer u een tand of kiest mist. De kunstwortel vervangt de afwezige tandwortel, waarna boven op de titanium wortel een brug, kroon of klikgebit geplaatst wordt ter vervanging van een of meerdere tanden of kiezen. Op deze manier wordt er een langdurige en praktische oplossing gecreëerd. Voor een optimaal resultaat werken wij hiervoor enkel met de beste merken, zoals Astra en Straumann. Bent u niet tevreden met uw kroon? Wij maken gratis een nieuw exemplaar voor u. Onze deskundige en ervaren implantoloog werkt met een behandelplan op maat. Patiënten ervaren de sfeer in onze tandartspraktijk als zeer relaxt en beoordelen onze vriendelijke tandartsen met een 9,1.

Recensie

Erg fijne Tandartsen en assistentes! Ik ben zelf al 2 jaar patiënt bij Leena. Ik ben erg angstig en kwam om mijn verstandskiezen te verwijderen en een implantaat. L. Ibrahim heeft mij zeer goed geholpen. Ik voelde mij erg op m'n gemak bij het team.

Over iSmile-tandartspraktijk

Meer weten over ons tandheelkundig team? Kijk dan hier!

Wat is implantologie?

Een tandimplantaat is een kunstwortel van titanium. Het is een veilige en blijvende vervanging van de tandwortel die in de kaak wordt geplaatst. Boven op het implantaat kan een kroon, brug of kunstgebit geplaatst worden.

Implantologie is een goede uitkomst voor:

 • De vervanging van een tand met behulp van een kroon
 • Vervanging van meerdere tanden door een vastzittende brug
 • Vervanging van het hele gebit door middel van een volledige brug of een klikgebit

Is het altijd mogelijk om een implantaat te plaatsen?

Een implantaat kan enkel geplaatst worden wanneer het kaakbot volledig volgroeid is. Dit is meestal het geval rond het 18levensjaar. Daarnaast dient u aan de volgende eisen te voldoen:

 • Er bevindt zich voldoende kaakbot in de kaak
 • Het tandvlees en kaakbot is gezond

Bovenstaande onderdelen worden gecontroleerd door middel van een mondinspectie en een overzichtsfoto. Indien er niet voldoende kaakbot aanwezig is, kan de implantoloog ervoor kiezen om op de ontbrekende plekken nieuw kunstbot te plaatsen.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid de behandeling in gaat, leggen wij het behandelproces stap voor stap uit. Ook tijdens de implantologiebehandeling zal de implantloog de handelingen die worden verricht uitleggen. Indien bepaalde onderdelen niet duidelijk zijn, kunt u gerust contact opnemen met onze tandartspraktijk in Amsterdam. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Stap 1: het consultgesprek

Voordat er een implantaat geplaatst wordt, vindt er eerst een gebitscontrole plaats. Dit wordt gedaan met behulp van een mondinspectie en een overzichtsfoto. Op deze foto zijn de onder- en bovenkaak zichtbaar om de ligging van de wortels van de tanden en kiezen te bekijken en om te controleren of er voldoende kaakbot aanwezig is. Tevens wordt uw mondgezondheid gecontroleerd en worden mogelijke problemen besproken. Aansluitend zal de tandarts een behandelplan op maat opstellen inclusief een kostenindicatie, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Stap 2: het plaatsen van het implantaat

Onder een plaatselijke verdoving of lichte narcose plaatst de implantoloog het implantaat in het kaakbot. Hiervoor wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt, waarna er een gaatje wordt geboord in het kaakbot. Hier wordt de titanium kunstwortel in vastgeschroefd. Vervolgens hecht de tandarts het tandvlees met oplosbare hechtingen.

Stap 3: de herstelperiode

Om ervoor te zorgen dat het implantaat stevig vastgroeit in het kaakbot houden we een herstelperiode – ook wel inheelfase genoemd – van ongeveer zes tot twaalf weken aan. Tijdens deze rustperiode wordt er een noodkroon, brug of klikgebit op het implantaat geplaatst. Op deze manier kunt u langzaam maar zeker wennen aan het opgevulde ‘gat’ in uw mond.

Stap 4: het plaatsen van de kroon, brug of het klikgebit

Wanneer de blijvende prothese is geplaatst, plannen we een controle-afspraak in. Deze afspraak vindt plaats -afhankelijk van het soort prothese - na drie, zes of elf maanden. Tijdens de check wordt er een nieuwe overzichtsfoto gemaakt en wordt de mond uitvoerig gecontroleerd.

Stap 5: nazorg

Wanneer de blijvende prothese is geplaatst, plannen we een controle-afspraak in. Deze afspraak vindt plaats -afhankelijk van het soort prothese - na drie, zes of elf maanden. Tijdens de check wordt er een nieuwe overzichtsfoto gemaakt en wordt de mond uitvoerig gecontroleerd.

Afspraak maken

Wilt u een implantaat laten plaatsen bij iSmile Tandartspraktijk? Maak dan een afspraak via onderstaande button. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in bij een van onze praktijken in Amsterdam West of Amsterdam Zuid.

Voordelen van implantaten bij iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam

 • Gespecialiseerde tandartsen
 • Pijnloze behandeling
 • Mogelijkheid om van lachgas gebruik te maken
 • Topmerken als Astra en Straumann

Implantaat kosten

De kosten rondom het plaatsen van implantaten worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Voor de meest actuele prijzen verwijzen we u graag door naar onze tarievenpagina. U kunt de kosten vinden onder de code J in het pdf.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Een implantaat, kroon of brug wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, ook niet wanneer u jonger dan 18 jaar bent. Een klikgebit daarentegen wordt wel vergoed door de basisverzekering. Om in aanmerking te komen voor een (volledige) vergoeding van een implantaat, kroon of brug dient u een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Informeer bij uw zorgverzekeraar of uw implantologiebehandeling wordt vergoed.

Veelgestelde vragen implantologie

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen over implantologie, hebben we de meestgestelde vragen hieronder voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we hem alsnog kunnen beantwoorden.

Hoelang gaan implantaten mee?

Implantaten zijn gemaakt van een zeer sterk materiaal en gaan daarom een leven lang mee. Wel raden we altijd aan om goede mondgezondheid na te streven. Dit betekent twee keer per dag uw tanden en kiezen poetsen en regelmatig bij ons langskomen voor een periodieke controle.

Wat is het verschil tussen implantaten en kronen of bruggen?

Implantaten gebruiken we om lege ruimtes in het gebit op te vullen als er tanden en/of kiezen ontbreken. Een implantaat dient als kunstwortel in het kaakbot en voelt natuurlijk aan. Kronen en bruggen gebruiken we om beschadigde of afgebroken tanden en/of kiezen te herstellen. Voordat we de kronen en bruggen kunnen plaatsen, is het noodzakelijk om de bestaande tanden en/of kiezen bij te slijpen.

Is het plaatsen van implantaten pijnlijk?

Nee, implantaten laten plaatsen is niet pijnlijk. Voordat we beginnen met de behandeling zorgen we namelijk voor een plaatselijke verdoving. Om pijn na de behandeling te voorkomen raden we aan om paracetamol of ibuprofen te nemen.

Hoelang duurt het plaatsen van implantaten?

Hoelang de behandeling duurt is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk de staat van het kaakbot en het type implantaat. Hoelang de genezing na de behandeling duurt hangt af van van uw eigen gezondheid.

Bereikbaarheid van de praktijken

Onze praktijken in Amsterdam West en Zuid zijn eenvoudig te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan direct in.

Implantologie Amsterdam West

Onze praktijk in Amsterdam West ligt aan de Hoofdweg 576, 1055 AB. Zowel met de auto als met de fiets en het openbaar vervoer zijn we voor iedereen goed bereikbaar. U parkeert uw auto op de Parking Bos & Lommerplantsoen, die ligt op 5 minuten loopafstand van de praktijk. Of u parkeert in de Mobypark- Zahia’s parkeergarage. Als u met de trein reist, stapt u uit bij station Amsterdam Sloterdijk en reist u verder met de tram of bus. Bekijk hieronder welke tram of bus u moet nemen per halte.

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Implantologie Amsterdam Zuid

Aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL ligt onze iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam Zuid. Binnen een kwartier vanaf het Centraal Station bereikt u onze praktijk met de fiets. Die kunt u stallen aan de overkant van de straat in de fietsenrekken. Uw auto parkeert u bij ons in de straat, hier zijn genoeg parkeerplaatsen. Wanneer u met de trein uitstapt bij het Centraal Station, neemt u de volgende metro of trams:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact