Klantwaarderingen:
 • Vervanging voor een afgebroken tand of kies
 • Perfect passend bij uw gebit
 • Voor een stralende glimlach
 • Ruimte voor nieuwe patiënten

Kronen en bruggen in Amsterdam

Bij ontbrekende, beschadigde of verkleurde tanden of kiezen bieden kronen of bruggen een uitkomst. Met behulp van een kroon of brug corrigeert de tandarts de uiterlijke vorm en positie van uw tand of kies. Na de behandeling ziet u gebit er weer mooi uit en gaat kauwen eenvoudiger. Bent u bang voor de tandarts? Geen zorgen: we zijn als angsttandarts gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. We nemen alle tijd en leggen de behandeling stap voor stap uit. Ook is het mogelijk de behandeling uit te voeren onder een lichte narcose of met gebruik van lachgas.

Review

Kom hier al jaren met tevredenheid! Vriendelijk en professioneel personeel die alle (be)handelingen goed uitleggen van tevoren.

Team iSmile Tandartspraktijk

Alvast kennismaken met Leena Ibrahim en het team van iSmile? Bekijk onze teampagina.

Wat zijn kronen en bruggen?

Een kroon is een porseleinen kapje dat dient als vervanging voor een afgebroken of verkleurde tand of kies. De tandarts lijmt de kroon vast aan de tand of kies als tandvervanger. Wanneer u een tand of kiest mist, plaatst de tandarts eerst een implantaat waarop hij vervolgens de kroon bevestigt. Wanneer er meerdere tanden of kiezen ontbreken, komt u in aanmerking voor een brug. Een brug is een verbinding tussen de naastgelegen bestaande tanden. Op deze tanden klikt de tandarts de brug vast, zodat de open ruimte verdwijnt.

Wanneer is een kroon of brug geschikt?

Een kroon of brug laten plaatsen biedt uitkomst wanneer:

 • Een deel van uw tand of kies is weggerot door tandbederf;
 • Kauwen lastig gaat omdat er tanden en/of kiezen ontbreken;
 • Uw tanden of kiezen scheef staan;
 • Er sprake is van verkleuring aan uw tand of kies.

Hoe werkt het plaatsen van een kroon of een brug?

We vinden het belangrijk dat u goed voorbereid de behandeling in gaat en leggen het behandelproces van tevoren dan ook stap voor stap aan u uit. Ook gedurende de behandeling informeert en begeleidt de tandarts u. Heeft u vragen over het plaatsen van een kroon of brug? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Stap 1: afslijpen tand of kies

Het is belangrijk dat een kroon of brug goed in uw gebit past. De tandarts zal een deel van uw tand of kies dan ook bijslijpen. Dit gebeurt onder verdoving, zodat u niets voelt van de behandeling.

Stap 2: afdruk maken

Na het slijpen maken we een gebitsafdruk met behulp van een afdruklepel met rubberachtig materiaal. Op deze manier ontstaat er een afdruk waar het tandtechnisch laboratorium vervolgens gips in giet. Op het gipsmodel maken ze een kroon of brug op maat.

Stap 3: beetregistratie

Vervolgens maakt de tandarts een beetregistratie om de stand van uw tanden en kiezen ten opzichte van elkaar te beoordelen. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld van de hoogte van de kroon of brug en de vorm van het kauw- en snijvlak.

Stap 4: juiste kleur bepalen

In overleg met u bepalen we de juiste kleur. Dit doen we op basis van een kleurenschema, zodat de kleur perfect overeenkomt met uw overige tanden.

Stap 5: tijdelijke noodvoorziening

Aangezien het tandtechnisch laboratorium uw tand of brug op maat maakt, plaatsen we een noodvoorziening. Deze tijdelijke kroon beschermt de afgeslepen tand of kies. Na gemiddeld drie weken is uw kroon of brug klaar. Na drie weken vindt dan ook de tweede behandeling plaats.

Stap 6: plaatsen kroon of brug

Tijdens de tweede behandeling plaatsen we de definitieve kroon of brug. Aan de binnenkant plaatsen we snelhardend cement waarna we de kroon of brug op zijn plek schuiven.

Kosten kronen en bruggen

De kosten voor het plaatsen van een kroon of brug verschillen per situatie. Hieronder ziet u een indicatie van de prijs die is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Bekijk voor een compleet overzicht van de kosten onze tarievenpagina.

Kronen

Kroon € 243,13 (exclusief techniekkosten)

Brugwerk

Eerste brugtussendeel € 165,77 (exclusief techniekkosten)
Tweede en volgende brugdeel in hetzelfde tussendeel € 82,89
Toeslag voor elk volgend brugdeel in hetzelfde tussendeel € 36,68

Veelgestelde vragen over kronen en bruggen

Is het plaatsen van kronen en bruggen pijnlijk?

De tandarts plaatst de kroon of brug altijd onder lokale verdoving, zodat u geen pijn ervaart. Bij iSmile Tandartspraktijk is het ook mogelijk de behandeling uit te voeren onder lichte narcose of met lachgas. Het behandelde gebied kan na de behandeling gedurende een week gevoelig zijn. Gaat de pijn niet over of merkt u dat de kroon of brug te hoog zit? Neem dan contact met ons op. Door de verdoving kan het namelijk zo zijn dat u de kroon of brug tijdens de behandeling niet goed voelt, waardoor we deze achteraf iets moeten bijslijpen.

Hoe onderhoud ik mijn kroon of brug?

Kronen en bruggen hebben geen speciale verzorging nodig. Het is belangrijk dat u uw gehele gebit goed verzorgt. Poets uw tanden minimaal twee keer per dag twee minuten lang. Plan daarnaast twee keer per jaar een afspraak in bij de tandarts en mondhygiënist voor een periodieke controle en grondige reiniging.

Hoelang gaat een brug of kroon mee?

Kronen en bruggen bestaan uit zeer duurzame materiaalsoorten. De gebitselementen gaan dan ook minstens 10 jaar mee. Met een goede mondhygiëne verlengt u deze levensduur.

Worden kronen en bruggen ook vergoed door de zorgverzekeraar?

Kronen en bruggen vallen niet onder de basisverzekering, ook niet bij jongeren onder de 18 jaar. Met een aanvullende verzekering krijgt u vaak wel een deel van de kosten vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar wat er in uw situatie geldt.

Bereikbaarheid van de praktijken

Amsterdam West

Onze praktijk in Amsterdam West is gevestigd aan de Hoofdweg op nummer 576, 1055 AB. We zijn zowel met de auto als met de fiets en het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. U kunt uw auto parkeren in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage of u parkeert op de Parking Bos & Lommerplantsoen. Deze ligt op 5 minuten loopafstand van de praktijk. Als u met de trein reist, stapt u uit bij station Amsterdam Sloterdijk en neemt u de tram of bus. Bekijk hieronder welke u moet nemen per halte. Uw fiets stalt u gewoon bij ons voor de deur.

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Amsterdam Zuid

Gelegen aan de Lutmastraat op nummer 15H, 1072 JL, vindt u onze tandartspraktijk in Amsterdam Zuid. Uw auto parkeert u bij ons in de straat of in de omliggende straten en uw fiets stalt u aan de overkant van de straat in de fietsenrekken. Stap op het Centraal Station uit als u met de trein reist en neem een van de volgende trams of metro om bij onze praktijk te komen:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact