• Vervanging voor een afgebroken tand of kies
 • Perfect passend bij uw gebit
 • Voor een stralende glimlach
 • Ruimte voor nieuwe patiënten

Kronen en bruggen in Amsterdam

Bij ontbrekende, beschadigde of verkleurde tanden of kiezen bieden kronen of bruggen een uitkomst. Met behulp van een kroon of brug corrigeert de tandarts de uiterlijke vorm en positie van uw tand of kies. Na de behandeling ziet u gebit er weer mooi uit en gaat kauwen eenvoudiger. Bent u bang voor de tandarts? Geen zorgen: we zijn als angsttandarts gespecialiseerd in het behandelen van angstige patiënten. We nemen alle tijd en leggen de behandeling stap voor stap uit. Ook is het mogelijk de behandeling uit te voeren onder een lichte narcose of met gebruik van lachgas.

Review

Kom hier al jaren met tevredenheid! Vriendelijk en professioneel personeel die alle (be)handelingen goed uitleggen van tevoren.

Team iSmile Tandartspraktijk

Alvast kennismaken met Leena Ibrahim en het team van iSmile? Bekijk onze teampagina.

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk Hoofdweg
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

iSmile Tandartspraktijk Lutmastraat
Lutmastraat 15H
1072 JL Amsterdam-Zuid
Bekijk in Google maps

T: 020 675 1389
E: lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nl

Wat zijn kronen en bruggen?

Een kroon is een porseleinen kapje dat dient als vervanging voor een afgebroken of verkleurde tand of kies. De tandarts lijmt de kroon vast aan de tand of kies als tandvervanger. Wanneer u een tand of kiest mist, plaatst de tandarts eerst een implantaat waarop hij vervolgens de kroon bevestigt. Wanneer er meerdere tanden of kiezen ontbreken, komt u in aanmerking voor een brug. Een brug is een verbinding tussen de naastgelegen bestaande tanden. Op deze tanden klikt de tandarts de brug vast, zodat de open ruimte verdwijnt.

Wanneer is een kroon of brug geschikt?

Een kroon of brug laten plaatsen biedt uitkomst wanneer:

 • Een deel van uw tand of kies is weggerot door tandbederf;
 • Kauwen lastig gaat omdat er tanden en/of kiezen ontbreken;
 • Uw tanden of kiezen scheef staan;
 • Er sprake is van verkleuring aan uw tand of kies.

Hoe werkt het plaatsen van een kroon of een brug?

We vinden het belangrijk dat u goed voorbereid de behandeling in gaat en leggen het behandelproces van tevoren dan ook stap voor stap aan u uit. Ook gedurende de behandeling informeert en begeleidt de tandarts u. Heeft u vragen over het plaatsen van een kroon of brug? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord!

Stap 1: afslijpen tand of kies

Het is belangrijk dat een kroon of brug goed in uw gebit past. De tandarts zal een deel van uw tand of kies dan ook bijslijpen. Dit gebeurt onder verdoving, zodat u niets voelt van de behandeling.

Stap 2: afdruk maken

Na het slijpen maken we een gebitsafdruk met behulp van een afdruklepel met rubberachtig materiaal. Op deze manier ontstaat er een afdruk waar het tandtechnisch laboratorium vervolgens gips in giet. Op het gipsmodel maken ze een kroon of brug op maat.

Stap 3: beetregistratie

Vervolgens maakt de tandarts een beetregistratie om de stand van uw tanden en kiezen ten opzichte van elkaar te beoordelen. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld van de hoogte van de kroon of brug en de vorm van het kauw- en snijvlak.

Stap 4: juiste kleur bepalen

In overleg met u bepalen we de juiste kleur. Dit doen we op basis van een kleurenschema, zodat de kleur perfect overeenkomt met uw overige tanden.

Stap 5: tijdelijke noodvoorziening

Aangezien het tandtechnisch laboratorium uw tand of brug op maat maakt, plaatsen we een noodvoorziening. Deze tijdelijke kroon beschermt de afgeslepen tand of kies. Na gemiddeld drie weken is uw kroon of brug klaar. Na drie weken vindt dan ook de tweede behandeling plaats.

Stap 6: plaatsen kroon of brug

Tijdens de tweede behandeling plaatsen we de definitieve kroon of brug. Aan de binnenkant plaatsen we snelhardend cement waarna we de kroon of brug op zijn plek schuiven.

Kosten kronen en bruggen

De kosten voor het plaatsen van een kroon of brug verschillen per situatie. Hieronder ziet u een indicatie van de prijs die is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Bekijk voor een compleet overzicht van de kosten onze tarievenpagina.

Kronen

Kroon € 243,13 (exclusief techniekkosten)

Brugwerk

Eerste brugtussendeel € 165,77 (exclusief techniekkosten)
Tweede en volgende brugdeel in hetzelfde tussendeel € 82,89
Toeslag voor elk volgend brugdeel in hetzelfde tussendeel € 36,68

Veelgestelde vragen over kronen en bruggen

Is het plaatsen van kronen en bruggen pijnlijk?

De tandarts plaatst de kroon of brug altijd onder lokale verdoving, zodat u geen pijn ervaart. Bij iSmile Tandartspraktijk is het ook mogelijk de behandeling uit te voeren onder lichte narcose of met lachgas. Het behandelde gebied kan na de behandeling gedurende een week gevoelig zijn. Gaat de pijn niet over of merkt u dat de kroon of brug te hoog zit? Neem dan contact met ons op. Door de verdoving kan het namelijk zo zijn dat u de kroon of brug tijdens de behandeling niet goed voelt, waardoor we deze achteraf iets moeten bijslijpen.

Hoe onderhoud ik mijn kroon of brug?

Kronen en bruggen hebben geen speciale verzorging nodig. Het is belangrijk dat u uw gehele gebit goed verzorgt. Poets uw tanden minimaal twee keer per dag twee minuten lang. Plan daarnaast twee keer per jaar een afspraak in bij de tandarts en mondhygiënist voor een periodieke controle en grondige reiniging.

Hoelang gaat een brug of kroon mee?

Kronen en bruggen bestaan uit zeer duurzame materiaalsoorten. De gebitselementen gaan dan ook minstens 10 jaar mee. Met een goede mondhygiëne verlengt u deze levensduur.

Worden kronen en bruggen ook vergoed door de zorgverzekeraar?

Kronen en bruggen vallen niet onder de basisverzekering, ook niet bij jongeren onder de 18 jaar. Met een aanvullende verzekering krijgt u vaak wel een deel van de kosten vergoed. Informeer bij uw zorgverzekeraar wat er in uw situatie geldt.

iSmile Tandartspraktijk bereikbaarheid

We vinden het belangrijk dat u onze kliniek gemakkelijk kunt vinden. Daarom hebben we gekozen voor een centrale ligging in het mooie Amsterdam West. We zijn gevestigd aan de Hoofdweg 576 1055 AB. Na uw afspraak kunt u ervoor kiezen een rondje te maken in het nabijgelegen Erasmuspark. We zijn met verschillende vervoersmiddelen gemakkelijk te bereiken. Zo kunt u met de auto komen, u parkeert de auto in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage of op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats. Komt u liever met de trein? Dan stapt u uit op het station Amsterdam Sloterdijk. Vervolgens kunt u een van de onderstaande trams en bussen pakken om bij onze praktijk te komen. Fietsers kunnen de fiets voor de tandartspraktijk plaatsen.

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Maak direct een afspraak voor kroon- en brugwerk

Wilt u graag een kroon of brug laten plaatsen? Maak dan een afspraak bij iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam West. We zijn telefonisch te bereiken via 020 218 4257 of mail naar info@ismile-tandartspraktijk.nl.

Openingstijden

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact