Klantwaarderingen:

Tips voor na het trekken van verstandskiezen

26 Juli, 2021 11:04

Het laten verwijderen van verstandskiezen is iets waar veel mensen tegenop zien.  Sommige mensen krijgen al rillingen bij de verdoving en andere kijken vooral op tegen de nazorgperiode. Wanneer u uw verstandskiezen laat trekken bij iSmile Tandartspraktijk zorgen we ervoor dat de behandeling zo aangenaam mogelijk is. We geven u graag tips over hoe u de periode na het trekken van de verstandskiezen zo pijnloos mogelijk kunt maken.

Tip 1: pijnstillers in de eerste uren na de behandeling

De eerste uren nadat de behandeling voltooid is en de verstandkiezen veilig verwijderd zijn, zult u nog geen pijn ervaren. Dit komt doordat de verdoving die we gebruikt hebben nog werkzaam is. Om te voorkomen dat u pijn krijgt wanneer de verdoving uit begint te werken, raden we altijd aan om pijnstillers te nemen die door ons zijn voorgeschreven. Gebruik absoluut geen aspirines.

Tip 2: koelen met een koelpack

Het is belangrijk dat u na de behandeling voldoende rust neemt. We raden aan op de bank te gaan liggen met een koelpack tegen uw wang. Dit vermindert de zwelling. Let er wel op dat u altijd een stuk textiel, zoals een theedoek, tussen het koelpack en uw wang heeft. Hiermee voorkomt u brandplekken.

Tip 3: wees voorzichtig met koud eten en drinken

Zoals gezegd zal de verdoving de eerste uren na de behandeling nog werken. Dit zorgt ervoor dat uw tong, lippen en wang niet goed kunnen aanvoelen of bijvoorbeeld een kopje thee nog te warm is. Daarnaast zult u geen pijn voelen wanneer u tijdens het eten op uw wang bijt. Wees dus alert bij het eten en drinken.

Tip 4: eet vloeibaar voedsel

Vloeibaar voedsel klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar het is een goede manier om toch voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Bij vloeibaar voedsel kunt u denken aan een lekker kopje soep waarin u een stokbroodje dipt of wat ragout.

Tip 5: vermijd lichamelijke inspanning

De eerste twee à drie dagen na de behandeling dient u lichamelijke inspanning te vermijden. Door bijvoorbeeld zware dingen te gaan tillen ontstaat er druk op de hechtingen waardoor ze los kunnen schieten. Dit bevordert de genezing niet.

Tip 6: poets uw tanden voorzichtig

We begrijpen dat u de wond zo schoon mogelijk wilt houden, maar wees voorzichtig met het poetsen van uw tanden. Het tandvlees is na de behandeling zeer gevoelig en kan gemakkelijk gaan bloeden. Vermijd de eerste dagen na de ingreep aanraking met de wond zo veel mogelijk.

Tip 7: spoel uw mond met een zoutoplossing

Na de eerste 24 uur kunt u voorzichtig beginnen met het spoelen van de mond. Dit kunt u doen door middel van een speciaal mondspoelmiddel of een zoutoplossing.

Contact opnemen met iSmile Tandartspraktijk

Heeft u vragen over het laten trekken van uw verstandskiezen? Neem dan contact met ons op. Heeft u uw verstandskiezen langer dan 10 dagen geleden laten verwijderen, maar heeft u het gevoel dat de wond nog steeds niet geheeld is? Neem dan ook contact met ons op. We vragen u naar de kliniek te komen zodat we de wond goed kunnen bekijken.

iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam West

Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

Lutmastraat 15H
1072 JL Amsterdam-Zuid

T: 020 675 1389
E: lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nl

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:12.00 - 19.30
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact