Klantwaarderingen:
 • Pijnloos en chirurgisch verwijderen van de verstandskiezen
 • Extra aandacht voor angstige patiënten
 • Voorkomt scheefgroei van het gebit

Verstandskiezen verwijderen Amsterdam

Tussen het 18e en 25e levensjaar komen verstandskiezen door in het gebit. Deze verstandskiezen kunnen voor vervelende problemen zorgen, daarom moet bijna iedereen zijn verstandskiezen laten verwijderen. Bij de een groeien de kiezen scheef, de ander heeft te weinig ruimte in de kaak. Afhankelijk van de stand van uw verstandskiezen, is deze behandeling gemakkelijk uit te voeren of zijn er moeilijkheden te verwachten. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het pijnloos en chirurgisch verwijderen van uw verstandskiezen. Voor we de behandeling beginnen, nemen we alles aandachtig met u door. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Review

Kort geleden m’n verstandskiezen laten trekken bij iSmile, heel erg lief personeel, je wordt goed geïnformeerd, en ze gaan erg goed met angst om. Achteraf vond ik het heel erg meevallen en zou deze tandarts zeker aanraden!

Onze tandarts

Tandarts Leena heeft met succes de studie tandheelkunde aan de Western Universiteit in Canada voltooid. Dit maakt haar de trotse drager van de titel ‘Doctor of Dental Surgery’.

Bekijk ons hele team

Angst voor de tandarts

Bent u angstig voor de tandarts en stelt u het verwijderen van uw verstandskiezen daarom al tijden uit? iSmile Tandartspraktijk is een gespecialiseerd angsttandarts. Dit betekent dat we extra tijd voor u nemen om exact uit te leggen wat we precies gaan doen. We pauzeren de behandeling wanneer u dat aangeeft en beantwoorden al uw vragen.

Wanneer verstandskies trekken?

Verstandskiezen worden verwijderd wanneer er te weinig ruimte aanwezig is in de kaak. Wanneer u de verstandskiezen niet laat verwijderen ontstaat de kans dat de andere tanden en kiezen in de verdrukking komen. Dit zorgt ervoor dat de tanden en kiezen schreef komen te staan. Een andere reden om verstandskiezen te verwijderen is dat deze vaak lastig schoon te maken zijn. Dit kan uiteindelijk leiden tot tandbederf en andere vervelende complicaties.

De behandeling

Hoe zwaar de behandeling is, verschilt per situatie. Wanneer de kiezen rechtop staan en volledig doorgekomen zijn, is de ingreep minder zwaar dan wanneer de kies overdwars en verborgen ligt. Als de kies nog verborgen is in de kaak, verwijzen we u door naar de kaakchirurg. Het verwijderen van uw verstandskiezen doen we als volgt:

 1. We bespreken de behandeling vooraf zodat u weet wat u kunt verwachten.
 2. We verdoven de kaak plaatselijk. Dit doen we zodat u geen pijn ervaart.
 3. We maken een snee in uw tandvlees zodat de verstandskies gemakkelijk verwijderd kan worden.
 4. Wanneer de kies verwijderd is hechten we de wond en vragen u op een gaasje te bijten om het bloeden te stoppen.

Tips voor de verwijdering van verstandskiezen

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet die u kunt gebruiken voor, tijdens en na de behandeling.

 • Het is toegestaan voorafgaand aan de behandeling een aspirine of paracetamol in te nemen. Dit vermindert de pijn wanneer de verdoving uitgewerkt is.
 • Het verwijderen van verstandskiezen kan een vervelend geluid maken. Het is daarom toegestaan om via oortjes naar uw eigen muziek te luisteren.
 • Wees voorzichtig met warm eten en drinken na de ingreep. Uw wang en tong zijn mogelijk nog een tijdje verdoofd waardoor u zich gemakkelijk kunt branden.
 • Na de behandeling zal de wang wat gezwollen zijn. Om de zwelling te verminderen kunt u een washandje vullen met ijsblokjes en deze tegen uw wang houden.
 • Wees voorzichtig met het poesten van uw tanden en kiezen.
 • Zorg ervoor dat u de eerste twee à drie dagen na de behandeling zware lichamelijke inspanning vermijdt.
 • U mag de eerste 48 uur geen alcohol nuttigen of sigaretten roken.

Afspraak maken bij iSmile Tandartspraktijk

Moeten uw verstandskiezen verwijderd worden en hoeft u daarvoor niet naar de kaakchirurg? Maak dan een afspraak bij iSmile Tandartspraktijk.

Bereikbaarheid van de praktijk

Onze praktijken in Amsterdam West en Zuid zijn gemakkelijk te bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan direct in.

Bezoek iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam West

Onze praktijk kunt u vinden vlakbij het Erasmuspark aan de Hoofdweg 576 1055 AB in Amsterdam West. Hier staan we altijd voor u klaar om u advies te geven over het verwijderen van uw verstandskiezen. Neem na uw behandeling nog even de tijd om te genieten van al het moois in het Erasmuspark. Door de centrale ligging van onze tandartspraktijk, zijn we uitstekend te bereiken met zowel de auto als de fiets en het openbaar vervoer. Automobilisten parkeren de auto op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de nabijgelegen Mobypark – Zahia’s parkeergarage. Treinreizigers stappen uit op het station Amsterdam Sloterdijk. Vervolgens neemt u een van de onderstaande trams of bussen om bij onze praktijk te komen. U kunt natuurlijk ook een OV-fiets huren. De fiets parkeert u voor de tandartspraktijk.

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Bezoek iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam Zuid

Naast onze mooie praktijk in Amsterdam West hebben we dit jaar een tweede praktijk geopend in Amsterdam Zuid. U vindt deze praktijk aan de Lutmastraat 15H 1072 JL. Komt u met de fiets? Dan parkeert u uw fiets aan de overkant van de weg in de fietsenrekken. Is de auto sneller? Dan kunt u die parkeren bij ons in de straat. Treinreizigers stappen uit op het Centraal Station. Vanaf daar kunt u verschillende metro’s en trams pakken om bij ons te komen:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Verstandskiezen verwijderen in Amsterdam

Moeten uw verstandskiezen verwijderd worden? Om een afspraak te maken kunt u contact opnemen door te bellen naar 020 218 4257 of 020 675 1389 of door een vrijblijvende e-mail te sturen naar info@ismile-tandartspraktijk.nl of lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nlVia de website kunt u zich gemakkelijk inschrijven als nieuwe patiëntOnze praktijken zijn geopend op de volgende tijdstippen:

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact