Klantwaarderingen:

Waarom tussen uw tanden en kiezen reinigen?

9 September, 2021 14:24

Wist u dat u met alleen tandenpoetsen niet uw gehele gebit reinigt? Dit komt omdat u met uw tandenborstel lastig of zelfs helemaal niet bij moeilijk te bereiken plekken in uw mond komt. En juist deze plekken zijn essentieel om te reinigen, omdat hier sneller voedselresten blijven zitten en tandplak ontstaat. Dat kan ervoor zorgen dat u gebitsproblemen krijgt zoals gaatjes, ontstoken tandvlees of een slechte adem.

De oplossing? Die is simpel. Door minimaal 1 keer per dag vóór het tandenpoetsen tussen uw tanden en kiezen te reinigen, zorgt u ervoor dat u ook de moeilijk bereikbare plekken van uw gebit goed schoon houdt. Goede manieren om dit te doen zijn flossen, rageren en stokeren. We geven u hieronder een korte uitleg bij de verschillende methodes.

Flossen met flosdraad

Flossen doet u met een flosdraad en is het meest geschikt voor tanden en kiezen die dicht op elkaar staan. Het flosdraad is dun genoeg om tussen deze tanden en kiezen te passen. Bij het flossen is het belangrijk om een goede flostechniek te gebruiken. Onze mondhygiënist doet dit graag voor u voor en vertelt u er graag meer over.

Rageren

Ragers zijn kleine borsteltjes die het meest geschikt zijn voor het reinigen tussen tanden en kiezen die een grote tussenruimte hebben. Ragers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Wanneer u een rager gaat gebruiken, is het belangrijk dat u de juiste maat en soort kiest. Een te kleine variant zal niet genoeg reinigen tussen de tanden, terwijl een te groot exemplaar schade kan veroorzaken aan uw glazuur of het tandvlees. Onze mondhygiënist of tandarts adviseert u graag over welke maat rager voor uw gebit het meest geschikt is.

Stokeren met tandenstokers

De beste tandenstokers hebben een driehoekige vorm, zijn gemaakt van hout en splinteren niet. Tandenstokers zijn er in verschillende maten, het maakt dus niet uit of u weinig of veel ruimte tussen uw tanden en kiezen heeft. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u de tandenstoker afstemt op de hoeveelheid ruimte tussen uw tanden en kiezen. Hierdoor is het mogelijk dat u voor uw gebit twee verschillende maten tandenstokers nodig heeft. Onze mondhygiënist of tandarts legt u graag uit hoe u een tandenstoker het beste kunt gebruiken.

Conclusie

Om uw gebit optimaal schoon te houden en de kans op gebitsproblemen te verkleinen, is het van belang om naast het tandenpoetsen goed tussen uw tanden en kiezen te reinigen. Dit doet u door middel van flossen, rageren of stokeren. Elke manier heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Onze mondhygiënist adviseert u graag wat het beste werkt voor uw gebit en vertelt u meer over hoe u de verschillende hulpmiddelen goed gebruikt.

Vragen over het reinigen tussen uw tanden en kiezen?

Wilt u meer informatie over het reinigen tussen uw tanden en kiezen of heeft u vragen aan onze mondhygiënist of tandarts? Stuur ons dan een email of neem contact op met een van onze vestigingen in Amsterdam. Onze specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact