Klantwaarderingen:
 • Advies over voeding en gebitsverzorging
 • Preventie van mondproblemen
 • Fluoridebehandelingen en kiezen sealen
 • Ook op zaterdag geopend

Mondhygiënist Amsterdam

Heeft u veel last van tandsteen of tandplak of wilt u graag uw vullingen laten polijsten? Maak dan een afspraak met onze mondhygiënist. Naast het weghalen van tandaanslag geeft de mondhygiënist u advies over maatregelen die u zelf kunt treffen voor de juiste mondhygiëne. De focus ligt bij de mondhygiënist op preventieve mondverzorging. U kunt bij de mondhygiënist van iSmile Tandartspraktijk terecht voor onder andere de volgende behandelingen en aandoeningen:

 

Review

Heel fijne tandarts. Uitermate tevreden over. Erg professioneel, duidelijke afspraken, schoon en modern, prettige medewerkers en wat heel belangrijk is: ze leggen precies uit wat er gaat gebeuren, wanneer het pijn kan doen en je voelt je direct op je gemak. Alle disciplines zijn aanwezig, na controle direct schoonmaken van de mondhygiëniste. Erg kundig en mooi resultaat.

Onze mondhygiënisten

Dankzij Anika, Yousof en Rowan houdt of krijgt u een gezond gebit. Onze mondhygiënisten geven altijd een passend advies op het gebied van mondverzorging. Zo leert u zelf uw tanden en kiezen gezond te houden.

Meer over onze mondhygiënisten

Behandelingen mondhygiënist

Waar een tandarts vooral klachten behandelt, richt een mondhygiënist zich juist op het voorkomen van gebits- en mondproblemen. Dit doet ze op verschillende manieren: door het gebit regelmatig goed te reinigen en u te adviseren over de verzorging van uw tanden en kiezen. Lees meer over onze preventieve behandelingen

Tanden sealen

In groefjes in uw tanden en kiezen kunnen zich bacteriën nestelen, waardoor er gaatjes kunnen ontstaan. Daarom is het soms nodig – zeker bij opgroeiende kinderen van wie de kiezen net zijn doorgebroken – om de tanden te sealen. Een fissuurlak dicht de groefjes en voorkomt zo dat er gaatjes ontstaan. Maak een afspraak bij tandartspraktijk iSmile in Amsterdam.

Gevoelige tanden

U herkent gevoelige tanden vooral tijdens het eten of drinken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijnscheuten bij het drinken van een drankje met ijs, of een zeurend gevoel. Daarnaast zijn gevoelige tanden te herkennen tijdens het tandenpoetsen. Onze mondhygiënist behandelt uw gevoelige tanden en geeft u tips over het voorkomen ervan.

Slechte adem

Een slechte adem ontstaat door een slechte mondhygiëne. Wist u dat vooral de achterkant van de tong gevoelig is voor bacteriën? Zorg er daarom om dat u uw tong ook elke avond schoonmaakt. Onze mondhygiënist achterhaalt de reden van uw slechte adem en voorziet u van tips om een slechte adem tegen te gaan.

Tandsteen en tandplak verwijderen

Tandsteen is een verhard laagje tandplak dat lastig te verwijderen is. Het trekt door de ruwe structuur gemakkelijker bacteriën aan dan het gladde oppervlak van uw tanden. Doordat de bacteriën zich aan tandsteen beter kunnen hechten, ontstaan er eerder gaatjes in uw tanden en kiezen. De mondhygiënist verwijdert tandplak en tandsteen om cariës te voorkomen.

Tandvleesontsteking behandelen

Gezwollen, rood en pijnlijk tandvlees duidt meestal op een tandvleesontsteking. De mondhygiënist van iSmile behandelt uw ontstoken tandvlees. De behandeling is afhankelijk van een beginnende of gevorderde tandvleesontsteking. Maak zo snel mogelijk een afspraak om blijvende schade aan uw gebit en kaakbot te voorkomen.

Fluoride behandeling

In tandpasta zit vaak fluoride, een middel dat uw tanden en kiezen sterker maakt en tandbederf tegengaat. Soms is het poetsen van uw tanden niet voldoende om de kwaliteit van uw gebit te behouden. Dan raadt onze mondhygiënist in veel gevallen een fluoridebehandeling aan. U krijgt enkele minuten een bitje met fluoridegel in uw mond om de glazuurlaag van uw gebit te versterken.

Advies over eten en mondverzorging

Zoete en zure voedingsmiddelen tasten uw gebit aan. Daarom is het verstandig om hier rekening mee te houden wanneer u gaatjes wilt voorkomen. Houd bijvoorbeeld maximaal zeven eetmomenten per dag aan en drink niet te veel frisdranken en energiedranken. Onze mondhygiënist adviseert u graag over voedingsmiddelen en mondverzorging.

Vullingen polijsten

Vullingen kunnen in de loop der tijd verkleuren. Dan polijst de mondhygiënist deze door er weer een wit laagje over aan te brengen. In andere gevallen wordt de vulling ruw, waardoor er tandplak aan blijft zitten. Door de vulling te polijsten, zorgt de tandarts ervoor dat deze bacteriën verdwijnen en niet veranderen in hardnekkige tandsteen.

Kosten mondhygiëniste

De kosten voor preventieve behandelingen in 2020 vindt u in het schema hieronder. Heeft u een andere behandeling nodig? Informeer dan bij uw tandarts naar de tarieven.

Behandeling Kosten
Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten € 13,07
Consult voor evaluatie van preventie, per vijf minuten € 13,07
Gebitsreiniging, per vijf minuten € 13,07
Fluoride behandeling € 14,58

Veelgestelde vragen over mondhygiëne

Wat kan ik zelf doen om gaatjes te voorkomen?

Een goede mondverzorging voorkomt veel mondproblemen, zoals gaatjes, tandvleesontstekingen en verkleuring van uw tanden. Er zijn gelukkig een heleboel dingen die u zelf kunt doen om uw gebit gezond en mooi te houden.

 • Tweemaal per dag uw tanden poetsen, bij voorkeur met een elektrische tandenborstel.
 • Elke dag uw gebit schoonmaken met een rager, tandenstoker of flosdraad.
 • Zure voedingsmiddelen als energiedranken en citrusvruchten beperken.
 • Zoete voedingsmiddelen als snoep, koekjes en frisdranken beperken.
 • Stoppen met roken.

Voor meer tips maakt u een afspraak bij de mondhygiënist van iSmile in Amsterdam.

Ik ben nog nooit naar de mondhygiënist geweest. Is dat nodig?

Over het algemeen raden we patiënten aan om tweemaal per jaar de mondhygiënist te bezoeken. Bij onze tandartspraktijk voert de tandarts ook behandelingen op het gebied van mondhygiëne uit. U hoeft hier bij ons daarom geen aparte afspraak voor te maken.

Betaal ik extra voor de mondhygiënist?

Mondhygiëne valt niet onder de reguliere controle, dus hier worden extra kosten voor in rekening gebracht. U kunt het bij ons aangeven wanneer u dit niet wilt. De mondhygiënist bespreekt dan met u welke handelingen ze wil uitvoeren en of u hiermee akkoord gaat. Bekijk de kosten van mondhygiëne.

Heb ik een verwijzing nodig voor een mondhygiënist?

U heeft geen verwijzing nodig van de tandarts om een afspraak te maken bij de mondhygiënist. De tandarts kán u wel doorverwijzen.

Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist?

Doorgaans raden we u aan 2 keer per jaar een afspraak in te plannen met onze mondhygiënist.

Doet het verwijderen van tandsteen pijn?

Het verwijderen van tandsteen doet geen pijn, het kan echter wel gevoelig zijn. In de meeste gevallen verdwijnt deze gevoeligheid na de behandeling. Ervaart u tijdens de behandeling toch pijn? Geef dit dan vooral aan bij onze mondhygiënist. We kunnen in dat geval een lokale verdoving toedienen.

Hoe ziet gezond tandvlees eruit?

Gezond tandvlees is roze van kleur en ligt strak rond uw tanden en kiezen.

Hoe voorkom ik ontstoken tandvlees?

U kunt ontstoken tandvlees voorkomen door uw mond goed te verzorgen. Poets uw tanden tweemaal daags en vergeet daarbij uw tong niet.

Waarom is het poetsen met een elektrische tandenborstel beter dan met een handtandenborstel?

Een elektrische tandenborstel verwijdert aanzienlijk meer tandplak dan een handtandenborstel. Dit komt doordat een elektrische tandenborstel de poetsbeweging voor u maakt. U hoeft zich daardoor alleen nog maar te focussen op het plaatsen van de borstel.

Bereikbaarheid van de praktijken

Amsterdam West

Bezoekt u onze praktijk met het openbaar vervoer? Stap dan uit op het treinstation Amsterdam Sloterdijk. U kunt vanaf het station de volgende trams en bussen pakken:

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Amsterdam Zuid

Onze andere praktijk ligt in het hartje van Amsterdam Zuid aan de Lutmastraat op nummer 15H. Uw fiets en auto parkeert u veilig bij ons in de straat, zodat u op korte loopafstand van de praktijk bent. Reist u met het openbaar vervoer? Stap dan uit bij het Centraal Station en neem vanaf hier een tram of metro naar onze dichtstbijzijnde haltes:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact