• Voorkom gaatjes in uw gebit
  • Effectieve bescherming met onzichtbare sealant
  • Verkleuringen worden minder
  • Ruimte voor nieuwe patiënten

Tanden sealen Amsterdam West

Tweemaal daags uw tanden poetsen, flossen, spoelen en niet te veel suiker eten. Hiermee voorkomt u gaatjes in uw gebit. Echter is er nog iets wat u kunt doen om uw tanden te beschermen. U kunt uw tanden laten sealen bij iSmile Tandartspraktijk. Met een sealant over uw tanden en kiezen verkleint u de kans op gaatjes.

Review

“Ik wilde de tanden van mijn dochter goed beschermen. Natuurlijk poetsen we goed, maar ik wilde gaatjes voorkomen. Bij iSmile heb ik een afspraak gemaakt en hebben we samen onze tanden laten sealen. Nu zijn we beide beschermd tegen narigheden.’’

Onze tandarts

Ontmoet onze ‘Doctor of Dental Surgery’. Leena en haar team nemen alle tijd voor u.

Bekijk ons hele team

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk Hoofdweg
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

iSmile Tandartspraktijk Lutmastraat
Lutmastraat 15H
1072 JL Amsterdam-Zuid
Bekijk in Google maps

T: 020 675 1389
E: lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nl

Waarom tanden sealen?

Bij iSmile Tandartspraktijk kunt u uw tanden laten sealen. We leggen een dun laagje sealant over uw tanden en kiezen om de groeven die zich in het gebit bevinden op te vullen. Hiermee voorkomt u dat zich hier bacteriën en etensresten kunnen ophopen. Uw tandenborstel en spoelmiddelen komen namelijk niet tot de kern van deze groeven. Met het sealen van de tanden en kiezen verkleint u de kans op het ontstaan van gaatjes.

Voordelen sealen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat uw tanden en kiezen beschermd zijn tegen gaatjes. De behandeling is pijnloos en de sealant is niet zichtbaar op uw tanden en kiezen.

Nadelen sealen

Echte nadelen zitten er niet aan het sealen van de tanden. De nasmaak van de behandeling kunt u zien als klein nadeel, maar gelukkig is de nasmaak vaak snel verdwenen.

De behandeling

Het sealen van de tanden doen we in de volgende stappen:

Stap 1: de tanden reinigen en etsen

Om te beginnen is het belangrijk dat het te behandelen oppervlak schoon is. De eerste stap is dus het schoonmaken van uw kiezen. Om ervoor te zorgen dat de sealant goed hecht op uw tanden en kiezen, ruwt de tandarts het oppervlak op met een zure vloeistof of gel. Dit wordt ook wel etsen genoemd.

Stap 2: schoonspoelen en drogen

De vloeistof of gel spoelen we na een korte inwerkperiode weg met water. Vaak gebruiken we hier een lucht- of waterspuit voor. Het overtollige water haalt de speekselzuiger uit uw mond. Omdat vocht ervoor zorgt dat de sealant minder goed aan de tand of kies hecht plaatsen we wattenrolletjes in uw mond.

Stap 3: het sealen

Nu de tanden schoon en droog zijn brengen we de sealant aan. De sealant is erg dun en vult de dunne groefjes en putjes in uw tanden, zodat bacteriën zich niet op die plekjes kunnen nestelen.

Sta p 4: de sealant verharden

Omdat de sealant nu nog vloeibaar is en deze gemakkelijk op uw tong of tandvlees terecht kan komen verharden we deze met een speciale, blauwe lamp.

Stap 5: de laatste controle

We voeren een laatste controle uit en zorgen ervoor dat de sealant goed op z’n plek zit. Daarna verwijderen we de speekselzuiger en watjes. U bent nu klaar met de behandeling.

Kosten voor het sealen van tanden

Voor kinderen vergoedt de basisverzekering de kosten voor het sealen van blijvende tanden en kiezen. Voor volwassenen is het mogelijk dat een deel van de kosten vergoed worden door een aanvullende tandartsverzekering. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie. De NZa stelt jaarlijks de tarieven voor tandheelkundige behandelingen, zoals het sealen van tanden en kiezen vast. Bekijk voor een indicatie van de kosten ons tarievenoverzicht.

Adres iSmile Tandartspraktijk

U kunt ons vinden aan de Hoofdweg 576 1055 AB, in het mooie Amsterdam West. Wanneer uw behandeling afgelopen is kunt u genieten van de rust en ruimte in het nabijgelegen Erasmuspark. We zijn uitstekend te bereiken met zowel de auto als de fiets en het openbaar vervoer. U kunt uw auto parkeren op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de nabijgelegen Mobypark – Zahia’s parkeergarage. Treinreizigers stappen uit op het station Amsterdam Sloterdijk en pakken vervolgens een van de onderstaande trams of bussen om bij onze praktijk te komen. Fietsers parkeren de fiets voor de tandartspraktijk.

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

  • Tram 7
  • Bus 15, 247, 398 & N82

Halte Erasmusgracht:

  • Tram 7
  • Bus 15 & N82

Tanden sealen in Amsterdam West

Wilt u uw gebit beschermen tegen gaatjes? Laat dan uw tanden en kiezen sealen bij iSmile Tandartspraktijk. Via de website kunt u zich snel inschrijven als nieuwe patiënt.

Openingstijden

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact