Klantwaarderingen:
  • Voorkom gaatjes in uw gebit
  • Effectieve bescherming met onzichtbare sealant
  • Verkleuringen worden minder
  • Ruimte voor nieuwe patiënten

Tanden sealen Amsterdam

Tweemaal daags uw tanden poetsen, flossen, spoelen en niet te veel suiker eten. Hiermee voorkomt u gaatjes in uw gebit. Echter is er nog iets wat u kunt doen om uw tanden te beschermen. U kunt uw tanden laten sealen bij iSmile Tandartspraktijk. Met een sealant over uw tanden en kiezen verkleint u de kans op gaatjes.

Review

Doodsbenauwd geweest, al jaren, voor de tandarts. Nog steeds is het niet mijn favoriete bezigheid, maar door de rust die ze uitstaken, de tijd die ze voor je nemen en alle kennis die ze in huis hebben, wordt het wel een fijne ervaring.

Onze tandartsen

Ontmoet ons hele team bij iSmile Tandartspraktijk.

Bekijk ons team

Waarom tanden sealen?

Bij iSmile Tandartspraktijk kunt u uw tanden laten sealen. We leggen hierbij een dun laagje sealant over uw tanden en kiezen om de groeven die zich in het gebit bevinden op te vullen. Hiermee voorkomt u dat bacteriën en etensresten zich kunnen ophopen in deze moeilijk bereikbare plekken. Uw tandenborstel en spoelmiddelen komen namelijk niet tot de kern van deze groeven. Met het sealen van de tanden en kiezen verkleint u dus de kans op gaatjes.

Voordelen tanden sealen

Het grootste voordeel is natuurlijk dat uw tanden en kiezen beschermd zijn tegen gaatjes. De behandeling is pijnloos en de sealant is niet zichtbaar op uw tanden en kiezen.

Nadelen tanden sealen

Echte nadelen zitten er niet aan het sealen van de tanden. De nasmaak van de behandeling kunt u zien als klein nadeel, maar gelukkig is de nasmaak vaak snel verdwenen.

Hoe wij uw tanden sealen: de behandeling

Het sealen van de tanden doen we in de volgende stappen:

Stap 1: de tanden reinigen en etsen

Om te beginnen is het belangrijk dat het te behandelen oppervlak schoon is. De eerste stap is dus het schoonmaken van uw tanden kiezen. Om ervoor te zorgen dat de sealant goed hecht op uw tanden en kiezen, ruwt de tandarts het oppervlak op met een zure vloeistof of gel. Dit noemen we ook wel etsen.

Stap 2: schoonspoelen en drogen

De vloeistof of gel spoelen we na een korte inwerkperiode weg met water. Vaak gebruiken we hier een lucht- of waterspuit voor. Het overtollige water haalt de speekselzuiger uit uw mond. Omdat vocht ervoor zorgt dat de sealant minder goed aan de tand of kies hecht, plaatsen we wattenrolletjes in uw mond.

Stap 3: sealen

Nu de tanden schoon en droog zijn brengen we de sealant aan. Dit is een erg dunne vloeistof die de dunne groefjes en putjes in uw tanden opvult, zodat bacteriën zich niet op die plekken kunnen nestelen.

Stap 4: de sealant verharden

Omdat de sealant nu nog vloeibaar is en hij gemakkelijk op uw tong of tandvlees terecht kan komen, verharden we hem met een speciale, blauwe lamp.

Stap 5: de laatste controle

We voeren een laatste controle uit en zorgen ervoor dat de sealant goed op z’n plek zit. Daarna verwijderen we de speekselzuiger en watjes. U bent nu klaar met de behandeling.

Kosten voor het sealen van tanden

Voor kinderen vergoedt de basisverzekering de kosten voor het sealen van blijvende tanden en kiezen. Voor volwassenen is het mogelijk dat een deel van de kosten vergoed wordt via een aanvullende tandartsverzekering. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie. De NZa stelt jaarlijks de tarieven voor tandheelkundige behandelingen, zoals het sealen van tanden en kiezen, vast. Bekijk voor een indicatie van de kosten ons tarievenoverzicht.

iSmile Tandartspraktijk Amsterdam-West

U kunt ons vinden aan de Hoofdweg 576, 1055 AB, in het mooie Amsterdam-West. Wanneer uw behandeling afgelopen is kunt u genieten van de rust en ruimte in het nabijgelegen Erasmuspark. We zijn uitstekend te bereiken met zowel de auto en de fiets als het openbaar vervoer. U kunt uw auto parkeren op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de nabijgelegen Mobypark – Zahia’s parkeergarage. Treinreizigers stappen uit op het station Amsterdam Sloterdijk en pakken vervolgens een van de onderstaande trams of bussen om bij onze praktijk te komen. Fietsers parkeren hun fiets voor de tandartspraktijk.

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

  • Tram 7
  • Bus 15, 247, 398 & N82

Halte Erasmusgracht:

  • Tram 7
  • Bus 15 & N82

iSmile Tandartspraktijk Amsterdam-Zuid

Kom langs in onze iSmile Tandartspraktijk aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL. Wilt u na uw behandeling van het mooie Amsterdam-Zuid genieten, loop dan naar het Sarphatipark. In het park komt u helemaal tot rust en geniet u met elke stap van de prachtige beelden en grote vijvers. Als u op de fiets komt, heeft u aan de overkant van de straat genoeg plek om hem kwijt te kunnen. Er zijn genoeg parkeerplaatsen waar u uw auto neer kunt zetten, mocht u met de auto willen komen. Er is een aantal tram- en metrostations in de buurt van onze praktijk. Als u uitstapt, bent u binnen een paar minuten bij iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam-Zuid.

Halte Cornelis Troostplein:

  • Tram 4 & 12

Halte De Pijp:

  • Metro 52

Tanden sealen in Amsterdam

Wilt u uw gebit beschermen tegen gaatjes? Laat dan uw tanden en kiezen sealen bij een van onze iSmile Tandartspraktijken in Amsterdam. Schrijf u in als nieuwe patiënt of maak eenvoudig een afspraak.

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Openingstijden

Maandag:08.30 - 20.00 uur
Dinsdag:08.30 - 17.00 uur
Woensdag:08.30 - 17.00 uur
Donderdag:08.30 - 17.00 uur
Vrijdag:08.30 - 17.00 uur
Zaterdag:10.00 - 17.00 uur
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Openingstijden

Maandag:08.30 - 17.00 uur
Dinsdag:08.30 - 17.00 uur
Woensdag:08.30 - 17.00 uur
Donderdag:08.30 - 17.00 uur
Vrijdag:08.30 - 17.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact