• Onzichtbare beugels
 • Pijnloze behandeling
 • Een prachtig recht gebit
 • Op maandag open tot 20.00 uur

Tandarts voor orthodontie Amsterdam West

Een orthodontist houdt zich bezig met de gehele ontwikkeling van uw kaak; van scheve tanden tot een overbeet en onderbeet. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om tanden recht te zetten en de groei van uw kaak positief te beïnvloeden. Onze tandarts is gespecialiseerd in de groei en vorming van uw gebit en kan u goed adviseren over onder andere de verschillende soorten beugels. Bij iSmile Tandartspraktijk bieden we de volgende beugels aan:

Review

“Fijne tandarts. Ik was altijd bang om naar de tandarts te gaan maar bij iSmile maak ik me nergens zorgen om. Het voelt vertrouwd en de tandarts legt me altijd duidelijk uit wat ik kan verwachten. En mijn tanden staan nu prachtig recht!”

Onze tandarts

Bij Leena weet u zeker dat u in goede handen bent. Ze neemt altijd de tijd voor u en zorgt voor een ontspannen sfeer in de behandelkamer. Ze adviseert u over de beugel die bij u past en maakt een begroting, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Meer over Leena Ibrahim

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

Beugels

Bij iSmile kunt u terecht voor verschillende soorten beugels. Zo hebben we de onzichtbare AirSmile en Invisalign, maar ook slotjesbeugels en buitenboordbeugels. De tandarts analyseert uw gebit en maakt een behandelplan op maat. Zo krijgt u in no time een prachtig recht gebit!

Onzichtbare beugel AirSmile

We begrijpen dat u of uw kind geen ‘beugelbekkie’ wil. Daarom werken we veel met de onzichtbare AirSmile beugel. Dit is een doorzichtig hoesje dat u over uw tanden schuift. Eén à twee keer per maand krijgt u een nieuwe aligner om de stand van uw tanden telkens een beetje te veranderen. De AirSmile is geschikt voor een groot aantal gebitsproblemen.

Doorzichtige Invisalign beugel

Niemand ziet dat u een beugel draagt, maar u profiteert wel van de resultaten. De transparante aligners van Invisalign zijn zo goed als onzichtbaar. U krijgt regelmatig een nieuw model om uw tanden stukje bij beetje in de juiste richting te bewegen. Deze beugel is geschikt voor tieners én volwassenen. Voor meer informatie maakt u een afspraak.

Slotjesbeugel

Geen enkel gebit staat van nature kaarsrecht. Maar als uw tanden erg scheef staan, vindt u het misschien mooier om ze recht te laten zetten. Een slotjesbeugel is een vast model met slotjes (brackets) en een metalen draadje dat de tanden en kiezen in de loop van maanden op hun juiste plek duwt.

Buitenboordbeugel

Is er niet genoeg ruimte achter in uw mond of staat uw bovenkaak te ver naar voren? Dan is een buitenboordbeugel de beste oplossing. Dit type zet de kiezen op de goede plek en remt zo nodig de groei van uw bovenkaak. Zo krijgt u niet alleen een stralende glimlach, maar ook een mooi zijaanzicht.

Beugelbehandeling

In grote lijnen verlopen de beugelbehandelingen hetzelfde. Tijdens de eerste behandeling analyseren we welke beugel het best bij uw mondsituatie past. We maken afdrukken van uw gebit en plannen een vervolgafspraak in.

Plaatsing

Tijdens de vervolgafspraak plaatsen we uw beugel. Een AirSmile of Invisalign is zo geplaatst: de tandarts hoeft alleen maar een op maat gemaakt plastic hoesje over uw tanden te schuiven. Een slotjesbeugel of buitenboordbeugel kost wat meer tijd, omdat de tandarts de brackets stuk voor stuk op uw tanden en kiezen moet lijmen. Hierna gaat er een draadje door de brackets dat de positie van de tanden langzaam aanpast.

Controles

Om de voortgang van uw beugelbehandeling in de gaten te houden, heeft u regelmatig een controle-afspraak met de tandarts. U krijgt een nieuwe aligner mee bij de Invisalign of AirSmile of laat het metalen draadje van uw blokjesbeugel aanspannen. Onze patiënten komen gemiddeld één keer per maand of per twee maanden langs.

Retentie

Wanneer uw tanden en kiezen in de juiste stand staan, gaan we door naar de volgende stap: de retentiefase. De tandarts meet u een retentiebeugel aan of plaatst een spalkje achter uw tanden. Zo zorgt hij ervoor dat uw tanden zich niet naar hun oude plek of stand verplaatsen, maar mooi recht blijven staan.

Veelgestelde vragen over beugels

Onze tandarts krijgt regelmatig vragen. De meest gestelde vragen vindt u hieronder, inclusief de antwoorden natuurlijk.

Hoeveel kost een beugel?

De kosten van een beugelbehandeling zijn afhankelijk van:

 • Het type beugel dat u nodig heeft
 • De duur van de behandeling
 • De stand van uw gebit
 • Uw wensen voor het eindresultaat

Een algemeen antwoord kunnen we u daarom niet geven. Wel kunt u een begroting van de kosten krijgen als u bij ons langskomt voor een afspraak. Bel 020 218 4257 of schrijf u online in als patiënt.

Wordt een beugel vergoed?

De basisverzekering vergoedt beugels meestal niet. Wilt u weten of u toch in aanmerking komt voor een vergoeding of bent u aanvullend verzekerd? Dan raden we u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Deze kan u meer vertellen over uw polisvoorwaarden op het gebied van tandheelkundige zorg en orthodontie.

Kan ik een onzichtbare beugel krijgen?

Steeds vaker werken we met onzichtbare beugels van AirSmile en Invisalign. Of zo’n model bij uw gebit past, is afhankelijk van uw mondsituatie. Kleine veranderingen kunnen we bijna altijd met een doorzichtige beugel doen. Denk bijvoorbeeld aan een gebit dat scheef staat, een spleetje tussen de tanden of gebitselementen die gedeeltelijk achter elkaar geschoven zijn.

Hoelang duurt een beugelbehandeling?

De duur van een beugelbehandeling varieert. Sommige patiënten zijn met een paar maanden klaar, bij anderen duurt het twee jaar. Tijdens een consult vertelt de tandarts u hoelang uw beugelbehandeling zal duren. Over het algemeen geldt; hoe groter de verandering, hoe langer de beugelbehandeling duurt.

Bereikbaarheid

Onze tandartspraktijk ligt in het hart van Amsterdam West. U kunt ons vinden op de Hoofdweg 576
1055 AB te Amsterdam. U kunt ons gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer, auto of fiets. Wanneer u met de trein reist stapt u uit op het station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar kunt u de volgende trams en bussen gebruiken om bij onze praktijk te komen:

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Komt u met de auto? Parkeer dan op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage.

Advies van de tandarts in Amsterdam West

Wilt u weten wat de tandarts voor u kan betekenen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Via de website schrijft u zich gemakkelijk in als nieuwe patiënt.

Openingstijden

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2020 | Sitemap | Contact