• Sterke tanden
 • Gezond tandvlees
 • Tips voor sterke tanden
 • Voedingsadvies op maat

Gezond tandvlees

Wanneer u vaker last heeft van tandvleesaandoeningen door voedingsmiddelen, kunt u wellicht wat voedingsadvies van onze mondhygiënist gebruiken. Soms kan een verandering van voedingsstoffen het herstelproces van uw mond verbeteren en gelijksoortige problemen in de toekomst voorkomen. Onze specialist neemt samen met u door welke voeding u beter kunt vermijden bij bepaalde tandvleesaandoeningen, omdat ze het herstelproces in de weg staan.

Review

“Mijn tandarts vertelde me dat mijn voedingspatroon niet erg goed was voor mijn gebit. Ik ben toen met haar in gesprek gegaan en samen hebben we een voedingsplan opgesteld waardoor mijn gebit weer gezonder gaat worden.’’

Onze tandarts

Maak kennis met onze tandarts Leena. Ze heeft een van de beste tandheelkundige studies ter wereld afgerond. Nu draagt ze met trots de titel ‘Doctor of Dental Surgery’.

Bekijk ons hele team

Contact en adres

iSmile Tandartspraktijk Hoofdweg
Hoofdweg 576
1055 AB Amsterdam-West
Bekijk in Google maps

T: 020 218 4257
E: info@ismile-tandartspraktijk.nl

iSmile Tandartspraktijk Lutmastraat
Lutmastraat 15H
1072 JL Amsterdam-Zuid
Bekijk in Google maps

T: 020 675 1389
E: lutmastraat@ismile-tandartspraktijk.nl

Voedingsadvies voor een gezond gebit

De voeding die u kiest en het aantal momenten waarop u eet hebben invloed op de algehele gezondheid en daardoor ook op uw mondgezondheid. Een grote boosdoener is het eten van te veel suikers, vruchtensappen en snacks. Hierdoor ontstaan mogelijk ontstoken tandvlees, cariës en tanderosie. Bij iSmile Tandartspraktijk kunt u terecht voor een gesprek met onze mondhygiënist. Zij vertelt u waar u op moet letten.

Tips voor sterke tanden

Om ervoor te zorgen dat uw tanden zo sterk mogelijk blijven, hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

 • Vermijd grote hoeveelheden suikers en zuren in uw voedingsmiddelen zo veel mogelijk.
 • Drink na het nuttigen van suikers of zuren een glas water. Dit neutraliseert de mond.
 • Poets nadat uw zuren genuttigd heeft uw tanden minimaal 1 á 2 uur niet. Zo voorkomt u dat u uw aangetaste tandglazuur wegpoetst.
 • Voorkom een droge mond. Water drinken bevordert de speekseltoevoer en beschermt het gebit.
 • Beperk het eten van fruit tot 2 keer per dag. In fruit zit veel suiker.
 • Poets uw gebit 2 keer per dag met een fluoride tandpasta. Fluoride heeft een herstellende werking op het glazuur.

Afspraak bij onze mondhygiënist

Wilt u meer weten over bepaalde voedingsmiddelen of bent u benieuwd of uw voedingspatroon bijdraagt aan een gezond gebit? Onze mondhygiënist vertelt u alles over voeding, poetsen, flossen, het verwijderen van tandplak, het behandelen van ontstoken tandvlees en andere manieren om uw mond gezond te houden. Maak nu een afspraak bij iSmile Tandartspraktijk.

Adres iSmile Tandartspraktijk

U kunt onze tandartspraktijk bezoeken in het mooie Amsterdam West aan de Hoofdweg 576 1055 AB. Hier staan we altijd voor u klaar om u te voorzien van advies over een gezond en sterk tandvlees. Wanneer uw behandeling afgelopen is kunt u genieten van de rust en ruimte in het nabijgelegen Erasmuspark. Onze tandartspraktijk ligt centraal gelegen is uitstekend te bereiken met zowel de auto als de fiets en het openbaar vervoer. Automobilisten parkeren de auto op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de nabijgelegen Mobypark – Zahia’s parkeergarage. Wanneer u met het openbaar vervoer komt, stapt u uit op het station Amsterdam Sloterdijk. Vervolgens neemt u een van de onderstaande trams of bussen om bij onze praktijk te komen. U kunt natuurlijk ook een OV-fiets huren. De fiets parkeert u voor de tandartspraktijk.

Halte Erasmusgracht:

 • Tram 7
 • Bus 15 & N82

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398 & N82

Advies over een gezond gebit in Amsterdam West

Voor meer informatie over een gezond gebit maakt u een afspraak bij onze mondhygiënist via onderstaande buttons. Op de website kunt u zich eenvoudig inschrijven als nieuwe patiënt.

Openingstijden

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2021 | Sitemap | Contact