Klantwaarderingen:

Rustgevende middelen

Wanneer een lachgassedatie niet voldoende is, maar u wel bij bewustzijn wil blijven tijdens de behandeling, kunt u kiezen voor rustgevende middelen die onze tandarts voorschrijft. Een veelgebruikt kalmerend middel is Dormicum. U blijft bij bewustzijn, maar u krijgt niet veel mee van de behandeling zelf. U herinnert zich dus minder van de behandeling, waardoor uw angst voor de tandarts af kan nemen.

Veelgestelde vragen over rustgevende middelen

Omdat we begrijpen dat u wilt weten waar u aan toe bent, hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Hoe werkt Dormicum?

De werkzame stof in Dormicum is midazolam. Deze stof zorgt ervoor dat u zich rustiger voelt tijdens de behandeling. Het middel vermindert de angstgevoelens voor de tandarts en zorgt ervoor dat uw spieren zich ontspannen.

Hoe lang werkt Dormicum?

Het duurt ongeveer een half uur tot een uur voordat het tablet begint te werken. Daarna houdt de werking een aantal uren aan. U hoeft dus niet bang te zijn dat het middel gedurende de behandeling uitgewerkt raakt.

Mag ik autorijden na de behandeling?

Wanneer u kiest voor een behandeling met Dormicum mag u geen voertuig besturen. Dit komt doordat u door dit middel suf, vermoeid of slaperig wordt. Hierdoor neemt uw reactievermogen af en dat kan gevaarlijke situaties opleveren in het verkeer. Zorg daarom dat er iemand met u meegaat om u veilig thuis te brengen.

Wat zijn de bijwerkingen van dit middel?

Naast dat het middel u slaperig maakt vermindert het uw reactie- en concentratievermogen. Het kan dus zijn dat u tijdelijk last heeft van concentratieproblemen.

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact