Klantwaarderingen:
 • Expert in uitgebreide implantaatbehandelingen
 • Wij maken gebruiken van topmerken, zoals Astra en Straumann
 • Unieke lachgasbehandelingen
 • Lichte narcose is mogelijk

Implantaten Amsterdam

Met een implantaat kunt u weer eten, praten en lachen zoals u dat voorheen deed. Een implantaat vervangt de verloren tand of kies, zonder dat daar iets van te zien is. Implantaten zijn in de loop der jaren steeds verbeterd, waardoor implantologie tegenwoordig een veilige behandelmethode is geworden. Patiënten ervaren de sfeer in onze tandartspraktijk als zeer prettig en beoordelen ons dan ook met een 9,1.

Review

Fijne ervaring met deze praktijk en tevreden over de behandeling. Tandarts Leena Ibrahim denkt mee met de klant en stelt je op je gemak. Ik zou deze praktijk zeker aan anderen aanraden..

Onze tandarts

Onze tandarts Leena heeft de studie tandheelkunde aan de Western Universiteit in Canada voltooid. Hiermee heeft ze een van de beste tandheelkundige opleidingen van de wereld afgerond. Nu draagt ze met trots de titel ‘Doctor of Dental Surgery’.

Bekijk ons hele team

Implantaten laten plaatsen in Amsterdam

Implantaten zorgen ervoor dat u weer kunt lachen, eten en praten zoals u dat altijd heeft gedaan.

Wat is een implantaat?

Als we een implantaat plaatsen, bevestigen we een titanium schroefje in uw kaakbot. Wanneer het implantaat geplaatst is en het kaakbeen is geheeld, plaatsen we de kroon, brug of het klikgebit eroverheen. Onze implantoloog gebruikt implantaten wanneer er niet genoeg wortel is om de kroon of brug op te plaatsen. Lees hier meer over implantologie.

Voordelen van implantaten bij iSmile Tandartspraktijk in Amsterdam

 • Gespecialiseerde tandartsen
 • Pijnloze behandeling
 • Mogelijkheid om van lachgas gebruik te maken
 • Topmerken als Astra en Straumann

Voordelen van implantaten

 • Implantologie is een veilige en betrouwbare behandelmethode
 • Met een goede verzorging gaan implantaten jaren mee
 • Weer een stralend gebit
 • Implantaten vormen de basis voor kronen, bruggen of een klikgebit
 • Een klikgebit dat met implantaten in uw mond bevestigd is, gaat langer mee dan een uitneembaar kunstgebit
 • Botafbraak kan gestopt worden

De behandeling

Hieronder ziet u kort de stappen die we doorlopen bij het plaatsen van een implantaat:

Het consult

Voordat we het implantaat plaatsen, komt u eerst bij ons op consult. Tijdens dit consult bekijken we de status van uw gebit en bespreken we de mogelijkheden. Ook bespreken we uw algehele gezondheid, medicijngebruik, allergieën en uw tandartshistorie. Na afloop weet u of implantologie de juiste behandelmethode is en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Plaatsing

Na het consult en de diagnose maken we een afspraak om de implantaten te plaatsen. Voor we beginnen, zorgen we ervoor dat we uw kaak plaatselijk verdoven. Zo zult u geen pijn ervaren tijdens de behandeling. Onze implantoloog plaatst het implantaat in uw kaakbot. Dit vormt de basis voor kronen, brugwerk of het klikgebit. Een voordeel van een implantaat is dat uw omringende tanden en kiezen niet verplaatsen en we botafbraak hiermee voorkomen. Dit is belangrijk, omdat botafbraak de uitstraling van het gezicht negatief beïnvloedt.

De herstelperiode

Na het plaatsen van het implantaat is het belangrijk dat hij stevig kan vastgroeien in het kaakbot. We noemen deze fase ook wel de inheelfase. Deze fase duurt zes tot twaalf weken. We plaatsen een noodprothese op het implantaat, zodat u een beetje kunt wennen aan het opgevulde gat.

Het plaatsen van de uiteindelijke kroon, brug of het klikgebit

Als het implantaat stevig is vastgegroeid, plaatsen we de blijvende kroon, brug of het definitieve klikgebit. Na het plaatsen kunt u direct weer eten en drinken.

De laatste controle

Enige tijd nadat de blijvende prothese geplaatst is, plannen we een controle-afspraak met u in. Afhankelijk van het soort prothese dat u heeft, zal deze afspraak na drie, zes of elf maanden plaatsvinden.

Implantaat kosten

Implantaten plaatsen is niet kosteloos. Het is lastig om concrete tarieven te noemen voor het plaatsen van implantaten. Dit komt omdat we voor iedereen maatwerk leveren. Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Maak dan gemakkelijk een afspraak of bekijk ons kostenoverzicht voor alle kosten.

Veelgestelde vragen over een implantaat

We hebben de meestgestelde vragen alvast voor u op een rijtje gezet. Staat u vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Waar wordt een implantaat van gemaakt?

Om te voorkomen dat het lichaam het implantaat afstoot, is het gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal. Dat materiaal zorgt ervoor dat het implantaat gemakkelijk vastgroeit in uw kaakbot. Vaak worden implantaten gemaakt van titanium dat voorzien is van een keramische coating.

Wanneer wordt een implantaat geplaatst?

Implantaten worden geplaatst wanneer er tanden of kiezen verloren zijn gegaan. Het verlies van tanden en kiezen kan de volgende oorzaken hebben:

 • Ouderdom
 • Parodontitis (een hevige tandvleesontsteking)
 • Roken
 • Een onregelmatige stand van het gebit
 • Suikerziekte (diabetes)
 • Valpartij

Worden implantaten vergoed?

Implantaten worden vanuit de basisverzekering vergoed wanneer er sprake is van een ernstige groei- of ontwikkelstoornis van het bot. Wanneer dit niet het geval is, is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen vanuit een aanvullende verzekering. De vergoeding dekt echter niet 100% van de kosten. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden en verdere vergoedingen.

Bereikbaarheid van de praktijken

Amsterdam West

Een van onze praktijken is gelegen in Amsterdam West. We zijn gevestigd aan de Hoofdweg 576, 1055 AB in Amsterdam West, nabij het Erasmuspark. U kunt ons zowel met het openbaar vervoer als met de auto en de fiets makkelijk vinden. Wanneer u met de auto komt, parkeer dan in de Mobypark – Zahia’s parkeergarage of op de Parking Bos & Lommerplantsoen. Fietsers kunnen de fiets voor de tandartspraktijk plaatsen. Treinreizigers stappen uit op station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar kunt u een van de onderstaande trams en bussen gebruiken om bij de praktijk te komen:

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Amsterdam Zuid

Aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL vindt u onze tweede iSmile Tandartspraktijk. Deze praktijk is voor iedereen in de omgeving van Amsterdam Zuid. Zowel voor auto’s en fietsen als met het openbaar vervoer is onze praktijk uitstekend te bereiken. Uw fiets stalt u aan de overkant van onze praktijk in de daarvoor bestemde fietsenrekken en uw auto parkeert u in onze straat. Er zijn altijd voldoende plekken beschikbaar. Vanaf het Centraal Station neemt u een van de volgende metro of trams:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact