Klantwaarderingen:
  • Weer zorgeloos eten en praten
  • Laat u informeren over de voordelen van een kunstgebit
  • Samen een weloverwogen keuze maken
  • Krijg weer een stralend gebit

Kunstgebit Amsterdam

Een kunstgebit is een gemakkelijk uitneembare prothese die zich met het speeksellaagje tussen de prothese en uw tandvlees vastzuigt. Door het vacuüm blijft een kunstgebit zitten; retentie noemen we dat. Een kunstgebit maken we helemaal op maat, zodat de prothese goed aansluit op uw kaken en mondspieren. Voor dit kunstgebit plaatsen we geen implantaten in uw kaakbot, we maken slechts afdrukken van uw kaken om de prothese op maat te maken. Uitneembare kunstgebitten zijn goedkoper dan een klikgebit, maar gaan wel minder lang mee.

Recensie

Een erg fijne tandartspraktijk met deskundig advies, professionele behandelingen, en vriendelijk personeel! Ik kom hier al vijf jaar met plezier, en dat is uitzonderlijk voor een bezoek aan de tandarts.

Onze tandarts

Onze tandarts Leena draagt met trots de titel ‘Doctor of Dental Surgery’. Zij heeft namelijk de studie tandheelkunde aan de Western Universiteit in Canada met succes afgerond. Dit is een van de beste tandartsopleidingen ter wereld.

bekijk onze hele team

Wat is een kunstgebit?

Een kunstgebit is simpelweg een kunstmatig gebit dat uw eigen tanden en kiezen vervangt. Er zijn verschillende soorten kunstgebitten, namelijk een volledige prothese, een immediaatprothese en een partiële prothese. Het aanmeten van een prothese is een vorm van implantologie.

Afspraak maken 020 218 4257

Kunstgebit schoonmaken

Het is belangrijk dat u het kunstgebit schoonmaakt. De beste manier om uw kunstgebit schoon te maken is door gebruik te maken van lauw water in combinatie met (groene) zeep of een speciale tandpasta voor gebitsprotheses. Gebruik in geen enkel geval een gewone tandpasta. De schurende deeltjes die dit soort tandpasta bevat kunnen de prothese beschadigen. Ook heet water kan uw prothese beschadigen. Dit zorgt namelijk voor vervorming van het kunstgebit.

Veel gestelde vragen

Doet het dragen van een kunstgebit pijn?

De praktijk leert ons dat een kunstgebit in het begin even wennen is, omdat hij op maat is gemaakt. Een kunstgebit zit dus strak tegen de kaken aan. Wanneer u voor een langere tijd veel pijn ervaart is het verstandig om dit bij ons te melden. We zorgen ervoor dat uw kunstgebit beter gaat passen door een kleine correctie uit te voeren. Bijvoorbeeld een gedeelte van het kunstgebit wegschaven of juist opvullen voor een betere fitting.

Hoelang moet ik wennen aan een kunstgebit?

Dit is voor iedereen anders. Sommigen zijn binnen een week gewend, maar in extreme gevallen kan het een maand of langer duren. Eten en praten zal in het begin anders zijn, omdat u moet wennen aan uw nieuwe tanden. Eet vooral in het begin wat zachter voedsel en bouw dit vervolgens op. Ga het praten niet uit de weg; zo traint u uw mond, kaken en tong om het kunstgebit juist te gebruiken. Als u het niet prettig vindt om in het begin tegen anderen te praten, kunt u bijvoorbeeld ook hardop lezen. Wees u ervan bewust dat uw uiterlijk wellicht ook een beetje zal veranderen. Uw bovenlip kan wat dikker lijken en uw gezicht wat minder ingevallen.

Wat kan ik niet meer eten?

Uiteindelijk mag u alles blijven eten wat u voorheen at. Het is wel zo dat eten in het begin lastig is en daarom adviseren we om te beginnen met zachter voedsel dat makkelijker te kauwen en slikken is. Bouw dit rustig op. Begin bijvoorbeeld met zacht voedsel als puree, gehakt en zacht fruit en stap langzaamaan over op vis en aardappel. Eindig met harder of taaier voedsel, zoals vlees en appels. We raden aan om uw voedsel in stukjes te snijden en rustig en gelijkmatig te kauwen.

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Wanneer u veel tanden en kiezen mist, verandert uw gezicht en wordt het moeilijk om te eten. Het verliezen van tanden of kiezen kan door bijvoorbeeld tandbederf of ouderdom komen. Uw leeftijd heeft ook een effect op de slijtage van uw tanden en kiezen. De vele zuren die we binnenkrijgen tasten het glazuur aan zonder dat we dit door hebben. Dit wordt ook wel glazuurerosie genoemd. Hoe ouder u bent, hoe langer u bent blootgesteld aan tanderosie. Het kan zijn dat uw tanden ernstig zijn aangetast en verwijderd moeten worden. Als u een paar tanden mist, kijken we naar andere behandelmethoden, zoals kronen en implantaten, maar als u te veel tanden mist is een kunstgebit een betere oplossing.

Wat als mijn kunstgebit stuk gaat?

Het kan voorkomen dat een stukje van uw kunstgebit afbreekt. U kunt bijvoorbeeld uw kunstgebit laten vallen of beschadigen als u op iets hards bijt. Wanneer dit gebeurt, moet u dit afgebroken stukje goed bewaren. Maak een afspraak en neem het mee naar onze praktijk. Probeer uw kunstgebit nooit zelf te repareren, dit kan vervelende schade veroorzaken. Wanneer een stukje van uw kunstgebit breekt, is dit vaak zeer vlot te repareren. Soms is het mogelijk terwijl u wacht. Bij schade aan meerdere tanden zal het langer duren en kan het zijn dat u uw gebit een of meerdere dagen moet missen.

Kan ik mijn kunstgebit witter maken?

Een kunstgebit kunnen we helaas niet bleken. Tijdens een eerste of tweede consult bekijkt u met onze specialist welke kleur uw prothese moet krijgen. Dit baseren we op basis van uw huidige tanden en eventueel uw wens voor wittere tanden. De prothese heeft één kleur en alleen door het vervangen van tanden en kiezen in het kunstgebit kunnen we delen witter maken.

Hoelang gaat een prothese mee?

Een kunstgebit gaat vijf tot acht jaar mee. Dit verschilt per persoon. De verzorging van de prothese heeft effect op de levensduur. Ook verandert iedere kaak net even in een ander tempo. Zo kan het zijn dat na vijf jaar uw kunstgebit bijvoorbeeld al niet meer past. Kom in dat geval terug naar onze praktijk zodat we een nieuw kunstgebit voor u kunnen maken.

Hoe vaak moet een kunstgebit gecontroleerd worden?

We raden aan om jaarlijks op controle te komen. Uw kaken veranderen naarmate u ouder wordt, terwijl het kunstgebit hetzelfde blijft. Het kan dan voorkomen dat uw kunstgebit te strak of los gaat zitten. Kom niet alleen op controle wanneer u last heeft.

Verschillende soorten kunstgebitten

Wanneer u besloten heeft dat u toe bent aan een kunstgebit heeft u de keuze uit een drietal protheses. Een volledige prothese vervangt, zoals de naam al doet vermoeden, het gehele gebit. Een andere prothese is de partiële prothese. Dit is vaak een plaat- of frameprothese die slechts een deel van de ontbrekende tanden en kiezen vervangt. Wanneer uw tanden en kiezen net verwijderd zijn kunt u kiezen voor een immediaatprothese. Dit is een tijdelijke prothese die u draagt gedurende de herstelperiode wanneer de eerste tanden en kiezen verwijderd zijn.

Kosten kunstgebit

De kosten van een kunstgebit zijn voor iedereen anders. Dit heeft te maken met het aantal tanden dat het kunstgebit moet vervangen. Om een kostenoverzicht op te laten stellen raden we u aan een afspraak te maken met een van onze tandartsen.

Kunstgebit vergoeding

De vergoeding van uw kunstgebit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. We raden u daarom ook aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn.

Bereikbaarheid van de praktijken

Amsterdam West

Aan de Hoofdweg 576, 1055 AB ligt de iSmile Tandartspraktijk locatie Amsterdam West. U bereikt ons zowel met de auto als met de fiets en het openbaar vervoer. Uw auto in de buurt parkeren? Op 5 minuten loopafstand van de praktijk ligt de Parking Bos & Lommerplantsoen. Als u liever naast de deur parkeert, zet u uw auto in de Mobypark- Zahia’s parkeergarage. Komt u met de trein, dan stapt u uit bij Amsterdam Sloterdijk. Hier kunt u een van de volgende trams of bussen nemen:

  • Tram 7
  • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

  • Tram 7
  • Bus 15, 247, 398

Amsterdam Zuid

In Amsterdam Zuid vindt u onze praktijk aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL. Onze tandartspraktijk is te bereiken met zowel de fiets en auto als het openbaar vervoer. Uw fiets en auto kunt u gemakkelijk parkeren in onze straat. Reist u met de trein? Neem dan vanaf het Centraal Station de volgende metro of trams naar onze vestiging:

Halte de Pijp:

  • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

  • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact