Klantwaarderingen:
 • Plan voor angst- en stressvermindering
 • Goede zorg tijdens en na de behandeling
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Veilig en vertrouwd hulpmiddel

Lachgassedatie Amsterdam: iSmile

Voor angstige patiënten is lachgassedatie de oplossing om toch een tandartsbehandeling te kunnen ondergaan. Het gas kalmeert u en neemt de stress of angst weg. Er wordt tijdens de behandeling een luchtmasker over uw neus geplaatst waarmee u een combinatie van zuurstof en lachgas inademt. U wordt in een rustgevende staat gebracht, maar blijft bij bewustzijn. Het lachgas zorgt ervoor dat u niet veel zal meekrijgen van de daadwerkelijke behandeling. Na de behandeling werkt het effect van de lachgassedatie weer volledig uit en heeft u weer een helder bewustzijn. Het gebruik van lachgassedatie is een veilig en vertrouwd hulpmiddel bij iSmile.

Review

Je wordt hier bijzonder vriendelijk en uiterst bekwaam geholpen. Ik ben hier nu diverse keren geweest met mijn kleine kinderen, 4 en 7 jaar, en de wijze waarop zij worden geholpen is erg goed. De kinderen, die toch een beetje angst hebben, worden goed gerust gesteld zowel voor als tijdens de behandeling.

Ons team

Lees meer over onze angsttandarts Leena Ibrahim en ons team.

Gebruik van Lachgassedatie

Wordt u of uw kind behandeld onder lachgassedatie? Of gaat u zelf behandelen met lachgas in uw werkomgeving? Deze pagina geeft u een algemene blik op het onderwerp lachgassedatie.

Wat is lachgassedatie?

Bij lachgassedatie krijgt u zowel zuurstof als lachgas toegediend via een zuurstofmasker. U blijft op dezelfde manier ademen. Na enkele minuten zal het effect van lachgas geleidelijk in werking treden. Het heeft een kalmerend effect, waardoor u in een rustige staat de behandeling kunt ondergaan. U blijft bij bewustzijn, maar u verliest scherpte in uw beleving. Zo valt uw angst weg. Tijdens het toedienen van lachgas wordt u nauwkeurig in de gaten gehouden. We letten hierbij op uw ademhaling en uw lichamelijke reactie op de lachgassedatie. Het toedienen van lachgas door onze specialisten is compleet veilig en vertrouwd.

Hoe werkt lachgassedatie?

Bij lachgassedatie krijgt een patiënt via een neus- of mondmasker een mengsel van zuurstof en lachgas toegediend. De hoeveelheid zuurstof in dit mengsel is minimaal 50%. Vervolgens kan het percentage lachgas in dit mengsel langzaam worden verhoogd door de behandelaar, tot het optimale percentage lachgas in verhouding tot zuurstof (ofwel de optimale concentratie van het mengsel) wordt bereikt. De patiënt zal zich op dit optimale niveau een stuk rustiger en ontspannen voelen, maar blijft wel bij bewustzijn.

Hoe gaat een behandeling met lachgassedatie in zijn werk

Het toedienen van lachgassedatie tijdens uw behandeling zal verlopen in verschillende fases. We lichten u graag van tevoren goed in. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact op met onze specialisten via 020 218 4257.

Fase 1: voorbereiding

 We lichten u in over wat er komt kijken bij een lachgassedatie. Zo raden we aan om bijvoorbeeld geen zware maaltijd te nuttigen voor de afspraak. Op de dag van de behandeling nemen we samen door wat de tandarts gaat doen. Na het opzetten van het zuurstofmasker kan de behandeling beginnen.

Fase 2: toedienen lachgassedatie

 Door het zuurstofmasker komt een combinatie van lachgas en zuivere zuurstof vrij. Deze ademt u rustig in en de rest gaat vanzelf. U bevindt zich in een rustgevende en kalme staat. U bent gedurende de gehele behandeling bij bewustzijn, maar merkt nauwelijks wat er daadwerkelijk gebeurt.

Fase 3: behandeling is klaar

 Zodra de behandeling is afgelopen, stoppen we het toedienen van lachgas via het luchtmasker. U houdt het masker op en ademt op dezelfde wijze nu zuivere lucht in. Uw bewustzijn transformeert langzaam weer naar een heldere staat. We beoordelen wanneer het lachgas compleet is uitgewerkt. Zo kunt u na de behandeling ook weer veilig deelnemen aan het verkeer.

Is lachgassedatie voor mij geschikt?

Mocht u angstig zijn voor het uitvoeren van een tandarts behandeling, dan kan lachgassedatie een comfortabel hulpmiddel zijn. Het gebruik van lachgas is dankzij onze professionele handelswijze compleet veilig en bevat geen risico’s. Een lachgassedatie wordt uitgevoerd door onze angst tandarts. Hij neemt de tijd voor het uitvoeren van de behandeling, zodat u zich op uw gemak voelt. Lees wat u kunt verwachten van de angsttandarts.

 • Veilig, vertrouwd en rustgevend hulpmiddel
 • Geschikt voor angstige personen van alle leeftijden
 • Behandeling door professionele angst tandarts

Lachgassedatie is geschikt voor alle leeftijden. Het is een veelvoorkomend hulpmiddel bij zowel angstige kinderen als angstige volwassenen. Bij de keuze voor lachgassedatie nemen we eerst uw medische achtergrond door. We checken samen of lachgassedatie geschikt is voor uw behandeling. We informeren u en bereiden u goed voor. Zo weet u wat u te wachten staat. Is lachgas niet de juiste oplossing voor u? Dan is een lichte narcose ook een optie.

Lachgassedatie wordt binnen de tandheelkunde al sinds 1986 ingezet. Lachgas wordt binnen de zorg ingezet voor allerlei verschillende doelgroepen. Denk aan bijvoorbeeld kinderen en volwassenen met tandartsangst, bij mensen met een verstandelijke beperking, bij mensen met een extreme kokhalsneiging, bij mensen met prik (vaccinatie) angst, bij mensen met angst voor bepaalde cosmetische/plastische ingrepen en voor comfort bij veel standaard medische ingrepen en behandelingen.

Wordt er vanuit de verzekering iets gedekt?

De tandheelkundige kosten voor het toedienen van lachgas kunnen worden ingediend bij de zorgverzekeraar in Nederland onder de codes B10- B11- B12. In de meeste gevallen wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. De behandelaar dient een machtiging bij de zorgverzekeraar in voor de vergoeding van de gemaakte kosten.

Zijn er bijwerkingen?

De toediening van lachgas is een veilige en kindvriendelijke procedure. Hffet mengsel van lachgas met zuurstof zorgt voor een veilige roes waardoor de patiënt zijn zorgen over de behandeling verliest. Het is mogelijk dat de patiënt euforie of een lachkick ervaart, echter probeert u als behandelaar dit te voorkomen.

Staat je vraag hier niet tussen?

Meer informatie over lachgassedatie kunt u vinden op de website van onze leverancier www.grodenta.com. Voor dringende vragen kunt u telefonisch contact opnemen met 013-5230230 of per e-mail: info@grodenta.com

Ligging iSmile Tandartspraktijk

iSmile Tandartspraktijk heeft een centrale ligging in Amsterdam West. Hierdoor zijn we zowel met het openbaar vervoer, als met de auto en de fiets goed te bereiken. De auto parkeert u het makkelijkst op de Bos & Lommerplantsoen parkeerplaats of in de Mobypark – Zahia’s parkeerplaats. Indien u met het openbaar vervoer komt gebruikt u een van de onderstaande trams of bussen.

Bereikbaarheid van de praktijken

Amsterdam West

iSmile Tandartspraktijk heeft een centrale ligging in Amsterdam West. U vindt ons aan de Hoofdweg 576, 1055 AB. Hierdoor zijn we zowel met het openbaar vervoer als met de auto en de fiets goed te bereiken. De auto parkeert u het makkelijkst op de Parking Bos & Lommerplantsoen of in de Mobypark – Zahia’s parking. Als u met het openbaar vervoer komt, gebruikt u een van de onderstaande trams of bussen:

 • Tram 7
 • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

 • Tram 7
 • Bus 15, 247, 398

Amsterdam Zuid

Aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL vindt u onze iSmile tandartspraktijk in Amsterdam Zuid. Met de fiets bereikt u binnen een kwartier onze praktijk vanaf het Centraal Station. De fiets kunt u stallen aan de overkant van de straat in de fietsenrekken. In onze straat zijn veel parkeermogelijkheden, u heeft gegarandeerd een plek om uw auto te parkeren. Met de volgende metro of trams bereikt u vanaf het Centraal Station onze locatie in Amsterdam Zuid:

Halte de Pijp:

 • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

 • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact