Klantwaarderingen:
  • Behandeling onder narcose
  • Gespecialiseerd in angstige patiënten en kinderen
  • Ook lachgassedatie en rustgevende pillen
  • Behandeling stap voor stap uitgelegd

Narcose tandarts Amsterdam

40% van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Alleen al in Amsterdam zijn dat meer dan 300.000 mensen. iSmile biedt u daarom de narcose tandarts voor kinderen en volwassenen. Bij iSmile hebben we verschillende tandartsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van angstige patiënten. We kunnen gebruik maken van een lichte narcose of lachgassedatie zodat u toch naar de tandarts kan. We krijgen dagelijks bange patiënten in onze tandartspraktijk, u hoeft zich dus nergens voor te schamen.

We nemen ruim de tijd voor u, zodat we u eerst op uw gemak kunnen stellen. De tandarts neemt de behandeling stap voor stap met u door en bespreekt op welke manier we u behandelen. U kunt kiezen voor:

  • Lichte narcose
  • Lachgassedatie
  • Rustgevende pillen

Het maakt niet uit of u een gaatje laat vullen of een verstandskies laat verwijderen, voor elke tandheelkundige behandeling die u laat uitvoeren bij iSmile in Amsterdam kunnen we u onder narcose brengen. Zo voorkomt onze angsttandarts problemen aan uw gebit en verhelpt ze uw klachten.

Review

Ik ben hier onder narcose geholpen, omdat ik erg angstig ben. Deze mensen, echt alle medewerkers, hebben mij van begin tot eind op mijn gemak gesteld! Informatievoorziening m.b.t. de kosten was tot in de puntjes geregeld, voorbereiding perfect evenals de uiteindelijke behandeling en nazorg. Echt fijne en deskundige medewerkers die ondanks de forse werkdruk de tijd voor je nemen. Ik heb eindelijk mijn tandarts gevonden!

Onze narcose tandarts

Leena Ibrahim is een van onze gespecialiseerde narcose tandartsen. Ze behandelt u of uw kind met een rustgevende pil, lachgassedatie of een lichte narcose.

Meer over Leena Ibrahim

Werkwijze narcose tandarts

Omdat we uit ervaring weten dat angstige patiënten en kinderen graag weten waar ze aan toe zijn bij de narcose tandarts, leggen we hieronder uit hoe we werken.

Intakegesprek

Wanneer u een afspraak maakt met onze narcose tandarts kunt u informatie opvragen over de behandeling. Dit kunt u ook telefonisch doen. Tijdens dit intakegesprek kijken behandelen we u nog niet en stellen we ook nog geen behandelplan op.

Behandeling stap voor stap doornemen

Voordat we beginnen met de behandeling, neemt de narcose tandarts stap voor stap met u door wat ze gaat doen. We nemen hier rustig de tijd voor om de zenuwen te verminderen. Lukt dit niet? Dan hebben we ook rustgevende pillen om de angst te verminderen.

Lichte narcose of lachgas

U heeft bij iSmile de keuze uit twee methodes om de angst weg te nemen tijdens de behandeling: een lichte narcose en lachgassedatie. Bij een behandeling met lachgas krijgt u een masker over uw neus en mond. Zodra u het lachgas inademt, merkt u dat u kalm wordt en dat de angst verdwijnt. U blijft wel bij bewustzijn. Extreem angstige patiënten behandelen we onder narcose: onder begeleiding van een anesthesioloog krijgt u een lichte narcose toegediend, waardoor u niets van de behandeling merkt. Houd er wel rekening mee dat u niet alleen naar huis kunt na de narcose.

Bent u bang voor de tandarts, maar heeft u pijnlijke tanden of andere klachten? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek. Geef aan dat u angstig bent, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Tips om uw angst voor de tandarts te verminderen

  • Doe ademhalingsoefeningen voor de behandeling en als u in de behandelkamer angstig wordt.

  • Neem uw smartphone en oordopjes mee, zodat u tijdens de behandeling naar uw favoriete muziek kunt luisteren.

  • Ga na de afspraak met de narcose tandarts iets leuks doen. Zo kunt u uitkijken naar iets positiefs en ligt de nadruk wat minder op de behandeling.

  • Maak direct een nieuwe afspraak voor een controle of vervolgbehandeling. Zo voorkomt u dat u het maken van een afspraak uitstelt.

Geschikt voor bijna alle tandheelkundige behandelingen

De narcose behandeling is geschikt voor vrijwel alle tandheelkundige behandelingen, zoals:

Als uw kind bang is, dan kunt u bij ons terecht voor een behandeling onder narcose, met lachgassedatie of met rustgevende pillen.

Kosten narcose tandarts

De kosten voor een narcose tandarts zijn per persoon afhankelijk. Tijdens het intakegesprek bekijken we uw situatie en bespreken we de mogelijke kosten op basis van uw persoonlijke behandelplan.

Veelgestelde vragen over een narcose tandarts

Kan ik na een behandeling onder narcose alles weer doen?

Wanneer u uit de narcose komt, kunt u nog enige tijd wankel op de benen staan. U heeft daarom een begeleider nodig die u thuisbrengt. Wanneer uw reactievermogen weer terug is, kunt u alles weer doen. We adviseren wel om de hele dag van de narcose behandeling vrij te houden en niet na de behandeling direct aan het werk te gaan.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een narcosebehandeling?

Bijna iedereen die extreem bang is voor de tandarts en daardoor niet meer op afspraak komt, komt in aanmerking voor een narcosebehandeling. Ook wanneer we verwachten dat we de behandeling beter onder lichte narcose kunnen uitvoeren, raadplegen we de narcose tandarts. Van tevoren bekijken we of u in aanmerking komt voor een narcosebehandeling en informeren we u verder.

Hoe bereid ik me voor op een narcose?

Wanneer u rookt, is het belangrijk hier tijdelijk mee te stoppen in verband met het verminderde zuurstofgehalte in het bloed. Ook moet u compleet nuchter zijn, dit betekent dat u niet mag eten en drinken voor de behandeling. Tevens is het verstandig minimaal 24 uur voor de behandeling geen alcohol of drugs te gebruiken, vanwege de bloedverdunnende bijwerking.

Is aan een behandeling bij de narcose tandarts een minimale leeftijd verbonden?

Kinderen vanaf drie jaar kunnen onder narcose behandeld worden.

Wat zijn de bijwerkingen van een narcose?

Vaak zijn patiënten die uit narcose komen wat slaperig en suf. Daarnaast bestaat een kleine kans dat u misselijk wordt of hoofdpijn krijgt. Dit kan komen door uw nuchtere maag. U mag na de behandeling vrij snel weer naar huis. De klachten zijn gelukkig tijdelijk. Heeft u wel langere tijd pijnklachten of last van misselijkheid? Neem dan contact met ons op.

Hoelang ben ik onder narcose?

De duur van de narcose is afhankelijk van de duur van de behandeling. Zolang we bezig zijn met uw gebit zult u niet wakker worden.

Kan ik mijn medicijnen blijven slikken?

Dit is afhankelijk van het type medicijn dat u slikt. Wanneer u bloedverdunners slikt, is het verstandig hier een aantal dagen voor de behandeling mee te stoppen. Dit om te voorkomen dat we eventuele bloedingen niet kunnen stelpen. Wanneer u bloedverdunners slikt voor hartcomplicaties, bespreek dan met uw huisarts of u onder narcose behandeld mag worden.

Mag ik nagellak dragen tijdens de behandeling?

Omdat we uw hartslag moeten meten, is het noodzakelijk dat uw vinger vrij is van nagellak of gellak. We kunnen dan gemakkelijk de saturatiemeter aansluiten.

Mag ik na de behandeling meteen aan het werk?

U kunt beter de dag van de behandeling rust nemen. Vraag een vriend, vriendin of familielid om de eventuele zorg van uw kinderen over te nemen en laat de huishoudelijke taken even wachten. Het is niet toegestaan om auto’s of machines te besturen, omdat u nog wat versuft kunt zijn van het narcosemiddel. Zorg dan ook voor begeleiding wanneer de behandeling is afgelopen en u weer naar huis mag.

Waarom moet ik nuchter zijn voorafgaand aan de behandeling?

Het is belangrijk dat uw maag leeg is voordat we u onder narcose brengen. De narcose zorgt er namelijk voor dat bepaalde beschermende reflexen uitschakelen. Hierdoor kan er zure maaginhoud omhoog komen en in de longen terechtkomen. Dit kan voor gevaarlijke situaties, zoals een longontsteking zorgen.

Afspraak maken met de narcose tandarts

Om klachten aan uw gebit te voorkomen of verhelpen, is het essentieel dat u een afspraak maakt bij de tandarts. Bij (extreme) angst neemt onze narcose tandarts de tijd voor een intakegesprek en het rustig doornemen van de behandeling.

Bel naar onze praktijk of klik op onderstaande button om een afspraak te maken voor een intakegesprek met onze gespecialiseerde narcose tandarts.

Bereikbaarheid van de praktijk

iSmile tandartspraktijk is gemakkelijk te bereiken door de centrale ligging in Amsterdam West. Onze praktijk ligt nabij het Erasmuspark en is bereikbaar met verschillende trams en bussen. Zo kunt u de volgende bus- en tramlijnen gebruiken:

Amsterdam West

iSmile Tandartspraktijk is goed te bereiken door de centrale ligging in Amsterdam West. Onze praktijk ligt nabij het Erasmuspark en is bereikbaar via verschillende trams en bussen. Zo kunt u de onderstaande bus- en tramlijnen gebruiken. Ook met de auto zijn we gemakkelijk te bereiken. U parkeert u auto in de naastgelegen Mobypark– Zahia’s parkeergarage of op de Parking Bos en Lommerplantsoen. De laatstgenoemde ligt op 5 minuten loopafstand van de praktijk. Uw fiets stalt u bij ons voor de deur.

  • Tram 7
  • Bus 15

Halte Amsterdam, Bos en Lommerplein

  • Tram 7
  • Bus 15, 247, 398

Amsterdam Zuid

Onze praktijk aan de Lutmastraat 15H, 1072 JL ligt erg centraal in Amsterdam Zuid en is eenvoudig te bereiken. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto en fiets bereikt u onze locatie. Uw fiets plaatst u aan de overkant van onze praktijk in de fietsenrekken en uw auto parkeert u in onze straat. Er zijn altijd genoeg plekken beschikbaar. Vanaf Amsterdam Centraal Station neemt u een van onderstaande metro of trams:

Halte de Pijp:

  • Metro 52

Halte Cornelis Troostplein:

  • Tram 4 en 12

Openingstijden iSmile Hoofdweg

Maandag:08.30 - 20.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:10.00 - 17.00
Zondag:Gesloten

Openingstijden iSmile Lutmastraat

Maandag:08.30 - 17.00
Dinsdag:08.30 - 17.00
Woensdag:08.30 - 17.00
Donderdag:08.30 - 17.00
Vrijdag:08.30 - 17.00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

© Copyright Ismile-tandartspraktijk.nl 2024 | Sitemap | Contact